DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 – LRC 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 – LRC 1

Tegen concurrent LRC uit Leerdam beet DZC’68 goed van zich af, de no2 in de 1e klasse D tegen DZC’68 dat vierde staat. ,,We hebben ze bij de strot gegrepen en een goede wedstrijd gespeeld”, meende trainer Jos van der Veen.

Tegen concurrent LRC uit Leerdam beet DZC’68 goed van zich af, de no2 in de 1e klasse D tegen DZC’68 dat vierde staat. ,,We hebben ze bij de strot gegrepen en een goede wedstrijd gespeeld”, meende trainer Jos van der Veen. ,,De score had hoger uit kunnen vallen want we hebben de nodige kansen onbenut gelaten.” Bij de thuisclub maakte Wout Blasman na langdurig blessureleed zijn rentree.

Van der Veen: ,,Hij had eerst last van een hersenschudding en later een hamstringblessure. Nu scoorde hij voor ons de gelijkmaker.” Dat was de kop van het bericht in de Gelderlander van zondag 4 december toen ik net mijn ogen opende. Prachtig toch zo’n tekstbericht als je net wakker wordt.

LRC begon sterk aan de opening, gelijk in de eerste minuten al een aantal corners die verder geen gevaar opleverden, maar de toon was gezet. Bij DZC’68 waren de ogen geopend en men begon enig tegenwicht te bieden. Bij een aanval werd een DZC-er onreglementair gestuit net voor het strafschopgebied en de vrije trap werd opgezet door Thomas Kleinlugtebeld, de keeper Levi t’Lam kon het schot keren en in de rebound schoot Jesper Vonk net naast. Het spelletje gaat op en neer en in de 31e minuut valt LRC aan, de bal gaat via een aantal schijven en komt bij Fabian van Horssen terecht die Mike Thus met een boogbal verschalkt en de 0-1 voor LRC op het scorebord weet te brengen.  Na nog een aantal minuten gaan we rusten en na de rust komt Wout Blasman de gelederen versterken. We hebben nieuwe energie getankt blijkt en de aanvallen van DZC volgen elkaar op. In de 56e minuut een mooie aanval van DZC door de as van het veld en Wout Blasman weet te scoren en brengt de stand op 1-1. In de 58e minuut pleegt de no 6 Maikel van de Water speler van LRC zijn 2e overtreding en 2e gele kaart en kan met rood inrukken. Dan even een vreemd moment, Thomas Kleinlugtebeld denkt dat hij verzorging krijgt na een tackle en roept naar de scheidsrechter dat hij vergeten wordt. De scheidsrechter Mevrouw F. Hoogendijk, die overigens een goede wedstrijd floot, gaf daaraan geen aandacht en laat doorspelen. Hier werd op de bank van LRC lacherig over gedaan en er werden op sarcastische wijze scheldwoorden geroepen die met een broodbenaming te maken hadden. Even daarna pikt Thomas Kleinlugtebeld de bal op ter hoogte van het middenveld passeert en passant een speler van LRC en snelt naar het vijandelijke doel. Hij haalt vernietigend uit van zo’n 25 meter en schiet de bal vlamhard in de kruising en de 2-1 is een feit. Een klein teken van voldoening richting de bank van LRC en zo krijgen ze dus een koekje van eigen deeg. Het spel golft daarna nog een periode heen en weer en dan volgen in de ruim 80e minuut een groot aantal wissels aan beide zijden. DZC heeft in de laatste minuten het betere van het spel en daarbij laat Wout Blasman zich niet onbetuigd met schoten uit alle hoeken en standen. Na nog een laatste aanval in de laatste minuut van Cas Evers met een schot net naast zijn we door de wapenfeiten heen en kunnen we ons opmaken voor de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Amerika die een half uur na afloop van deze wedstrijd begint.

DZC’68-LRC 2-1 (0-1). 0-1 Fabian van Horssen, 1-1 Wout Blasman, 2-1 Thomas Kleinlugtebeld.
Scheidsrechter:
Mevrouw F Hoogendijk

Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. R. Kleijer en T. Derksen

Opstelling:
1.   Mike Thus
2.   Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
5.   Robin Faber
6.   Aron Hebbink 
10. Rutger Ebbers
11.  Noë Bokila
14. Nick Abbink
19. Jesper Vonk
23. Marijn de Kler
25. Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen 
09.  Wout Blasman
17. Cas Evers
16. Stan Booms
08. Luuk Meijer
12. Levi Hermsen     
                                                                                                                                           
Verslag: Eddy Kappert