DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DTS’35 1 – DZC'68

Wedstrijdverslag DTS’35 1 – DZC'68

Zaterdag 26 november op weg naar Ede waar de wedstrijd tussen DTS’35 de no 3 in de 1e klasse D tegen de no 4 op het programma stond.
Tot 9 minuten na de start van deze match ging het qua aanvallen redelijk gelijk op. In de 9e minuut een gevaarlijke aanval van DTS waarbij ze met 2 spelers voor Mike opdoken en niet wisten af te ronden. De intentie van DTS was duidelijk en wij kregen het vermoeden dat het geen gemakkelijke middag voor ons team zou worden. Dan rond de 20e minuut, Jesper Vonk breekt door en de keeper van DTS pareert ten koste van een corner. De corner wordt prachtig in het doelgebied gebracht waarbij Jesper de bal  met het hoofd van richting verandert en Noë Bokila de bal in het dak van de goal deponeert,  0-1 voor DZC'68.
Dan breekt een periode aan waarin de aanvallen van beide ploegen weinig gevaar opleveren en waarin DTS af en toe zwaardere middelen inzet om de aanvallen van DZC te stoppen. In de 36e minuut een pass naar Thomas Kleinlugtebeld die het op een lopen zet, waarin hij met de bal aan de voet door de verdediging van DTS slalomt en ten koste van een corner gestuit kan worden in zijn opmars. De genomen corner levert verder geen gevaar op voor de verdediging van DTS.

Na de thee pauze weer een periode waarin beide ploegen aanvallen opzetten, maar waarin geen gevaar ontstaat voor de beide doelmannen.  In de 50e minuut veert alles op wat DZC’68 is. Er wordt hands gemaakt in het strafschopgebied van DTS, maar helaas voor alles wat DZC is, de scheidsrechter neemt zijn verantwoordelijkheid niet en wijst alles af.Minuut 65 breekt aan en DTS valt aan en ten koste van een corner kunnen we de aanval onderbreken. De bal wordt ingebracht door DTS, valt in het doelgebied en in de scrimmage die ontstaat schiet Evert Palm van DTS de bal achter Mike Thus en brengt de stand op 1-1.

In het resterende deel van de wedstrijd worden we sterker, er volgen nog enkele mooie aanvallen waarbij Thomas nog een keer voor de goal komt en voorlangs schiet.Dan brengt onze trainer nog een 3-tal verse krachten in om toch nog iets te forceren, er volgen nog een aantal corners voor DZC met het voor ons beproefde korte concept maar die leveren verder niets meer op. Dan volgt het laatste wapenfeit voor DTS een snelle aanval en een afronding die net naast gaat. Schrik slaat ons om het hart en het noopt ons om de laatste minuten het gelijke spel maar over de streep te trekken

DTS'35 - DZC'68 1-1 (0-1). 0-1 Noë Bokila, 1-1 Evert Palm.                                                                                                           

De samenvatting van onze trainer Jos van der Veen:

In het duel met concurrent DTS'35 kwamen we niet verder dan een remise. Daardoor blijven we op een vierde plaats staan. ,,Een gelijkspel tekent de verhoudingen. We hadden een iets ander strijdplan en dat heeft goed uitgepakt”, meende trainer Jos van der Veen van DZC'68. ,,Beide doelpunten vielen uit standaardsituaties, dat is iets wat je in deze competitie niet vaak ziet."  Van der Veen was blij met het punt in Ede. ,,Bij DTS'35 een gelijkspel halen is een goed resultaat. We speelden goed in de organisatie en waren geconcentreerd. DTS'35 vond ik vorig seizoen de best voetballende ploeg in deze klasse, dat hebben we vandaag goed aangepakt.”   

Scheidsrechter:
de heer M.R.G.Vink
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Erik Spelt en Edwin Wichgers

Opstelling:                                                                                                                                                                                                           
1.   Mike Thus
2.   Jesse Wortelboer 
4.   Yoek Verheij
5.   Robin Faber
6.   Aron Hebbink
10. Rutger Ebbers
11. Noë Bokila
16. Stan Booms
19. Jesper Vonk
20. Luuk Nieswand
23. Marijn de Kler
24. Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen: 
8.   Luuk Meijer
12. Levi Hermsen
17. Cas Evers    

Zaterdag 3 december speelt DZC’68 om 15.00u de thuiswedstrijd tegen LRC 1 uit Leerdam 
                                                                          
Verslag: Eddy Kappert