DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Duno D Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Wedstrijdverslag Duno D Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Vooraf aan de wedstrijd in de sponsorruimte van ons DZC volgde eerst nog een praatje van onze trainer Jos van der Veen die uit de doeken deed hoe de accommodatie van DUNO D eruitzag, een schrikbeeld dus. Daarna een werden we voorzien van een lekkere kop kippensoep, de smaak ervan ging gelukkig niet verloren. Het is een competitiewedstrijd van de no 3, DZC’68 tegen de no 6 op de ranglijst DUNO uit Doorwerth.

15.00 u wordt er afgetrapt en de scheidsrechter vandaag is de dhr. van Westing.

We missen op dit moment nog een 7-tal spelers die geblesseerd of anderszins afwezig zijn. Een aanvallend DUNO die gelijk de koe bij de horens pakt en over links een aardige aanval opzet, waarbij Stan Booms de aanval kan keren en Marijn de Kler de bal gelijk bij onze aanval weet te krijgen. Noë Bokila trekt de bal vanaf de linkerflank hard voor en in de scrimmage voor het doel weet een hardwerkende Jasper Vonk de bal achter de doelman van DUNO te krijgen, 0-1 voor DZC. In de 18e minuut een vrije trap voor DZC net voor het strafschopgebied en Jesse Wortelboer staat achter de bal, tot 2x toe wordt de bal ingebracht en daarbij krijgt de keeper van DUNO bij de tweede maal het “leder” onder controle. Dan volgt er een periode dat DZC wat gas terugneemt en DUNO lichtelijk de overhand krijg. Tot 4x toe krijgt DUNO een corner te nemen en in de 40e minuut gaat het dan bijna mis, bij een hoge bal springt Luuk Nieswand, onze keeper, onder de bal door en weet DUNO bijna te scoren. We halen de rust en de ruststand blijft dus ook 0-1.

De rust, met het opwekkend middel thee, heeft meer aanvalskracht bij onze jongens ingebracht en het aanvallende voetbal door DZC wordt weer opgepakt. Tot de 55e minuut hebben we duidelijk de overhand en de aanvallen blijven op het doel van DUNO rollen. Er zijn zeker 6 opgelegde kansen voor DZC in de afgelopen periode voorgekomen en we belonen ons niet. Als ons dat maar niet gaat opbreken ben ik bang.

In de 56e minuut tracht DUNO het tij te keren door een aantal verse krachten in te zetten. Even later gaat ook bij een aantal spelers van ons een beetje het lampje uit (een zwaar veld op echte bosgrond) en er vinden een aantal wissels plaats. Dan volgt de 81e minuut , een vrije trap voor DZC op zo’n 20 meter van het doel van DUNO. Thomas Kleinlugtebeld neemt plaats achter de bal en scoort helaas niet en de 7 e kans is in de vergetelheid geraakt.

Dan volgen in de 84e minuut nog een aantal wissels aan de zijde van DZC en gaan we het laatste deel van de wedstrijd in. In de 90e minuut een aanval van DUNO, op de rand van de 16 meter wordt een sliding ingezet door een DZC-speler en de speler van DUNO komt ten val waarbij wel de bal wordt weggetikt door een DZC-speler. De scheidsrechter fluit en wijst naar de stip, het zal toch niet!!. Hij neemt de spelsituatie op en besluit tot een vrije trap. Heel DUNO op de achterste benen dat kun je begrijpen. Het verweer van de scheidsrechter op het signaal wat ie gaf op zijn fluiten was, ik heb niet aangegeven dat dit een penalty was, maar met mijn arm aangegeven dat dit voordeel was voor DUNO, een penalty geef ik aan door met mijn wijsvinger naar de stip te wijzen. De vrije trap leverde verder geen gevaar meer op voor DZC en na het uitspelen van zeker 7 blessure minuten extra tijd konden we huiswaarts met een “driepunter” in de pocket. Daarbij kon ons hart ook weer naar standje normaal en was de thuisreis weer genieten.

Het commentaar van onze trainer na afloop: Een verdiende zege waarin we verzuimd hebben vaker te scoren", meende trainer Jos van der Veen van DZC'68. ,,Soms vroeg ik me af hoe het lukte om geen doelpunt te maken”, gaf de trainer aan. ,,Zulke grote kansen hebben we gehad.” Achterin gaven de Doetinchemmers, die derde staan op de ranglijst, niet veel weg. ,,De organisatie stond goed. De laatste tien minuten leken ze wel dreigend, maar de zege is verdiend. We zijn erg blij met 28 punten uit 15 duels.”

DUNO D - DZC’68 (0 - 1)  0-1 Jesper Vonk (Noë Bokila)

Zaterdag 11 maart speelt DZC’68 om 15.00u de thuiswedstrijd tegen SVL1 (Langbroek)                                                                                                                                                                       

Scheidsrechter:
de Heer van Westing
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Hermsen en Klein

Opstelling:
2.   Jesse Wortelboer
4.    Yoek Verheij
5.    Robin Faber
10   Rutger Ebbers
11.  Noë Bokila
14.  Nick Abbink (A)
16.  Stan Booms
17.  Cas Evers
19.  Jesper Vonk
20.  Luuk Nieswand (k)
23.  Marijn de Kler

Ingevallen
22.  Tolgahan Yayla
08   Luuk Meijer
25.  Thomas Kleinlugtebeld

Verslag: Eddy Kappert