DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Almkerk Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Wedstrijdverslag Almkerk Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Het is een competitiewedstrijd van de no 3, DZC’68 tegen de no 6 op de ranglijst Almkerk. Om exact 14.30  wordt er afgetrapt en de scheidsrechter is de dhr. Huser. 
De ziekenboeg is nog altijd gevuld met een half elftal aan geblesseerde spelers en een aantal minuten na de start van de wedstrijd moest ook onze grensrechter Tonnie Derksen vervangen worden met een rugblessure door een uitstekende assistent-scheidsrechter Arno Hermsen.

Almkerk komt fel uit de startblokken en zet ons de eerste 10 minuten behoorlijk onder druk, maar geleidelijk aan voetballen we ons onder de druk uit. Na ongeveer 20 minuten zetten we een mooie aanval op waarbij Thomas Kleinlugtebeld flink uithaalt, de terug ketsende bal wordt nogmaals op het doel geschoten door Rutger Ebbers maar deze wordt een prooi voor de keeper van Almkerk. We blijven aanvallen Robin Faber schiet in een daaropvolgende aanval op doel, net naast en 1 minuut later kan Noë Bokila de 1-0 op het scorebord brengen na snel oprukken via de rechterflank. Dan komt Almkerk weer opzetten en trekt Stan Booms aan de noodrem en brengt een speler van Almkerk ten val wat hem op een gele kaart komt te staan. In de 44e minuut net voor de thee nog een gevaarlijke aanval van Almkerk maar door goed uitkomen van onze keeper Luuk Nieswand wordt het gevaar gekeerd. Dan weer een aanval van Almkerk, de bal wordt hard ingebracht in het strafschopgebied en Yoek Verheij kan zo snel zijn arm niet wegtrekken, hands en de scheidsrechter geeft Almkerk een penalty en daarmee brengt Jelle Stalenhoef van Almkerk de stand weer gelijk 1-1. Och arme, Yoek krijgt hiervoor ook nog geel.

Dan gaan we rusten en breekt de 2e helft aan, hetzelfde beeld als aan het begin, weer een fel uit de startblokken komend Almkerk. In de 47e minuut een aanval van Almkerk via een aantal schijven en er volgt een schot op het doel van Luuk Nieswand, Luuk kan in eerste instantie nog keren maar de wegspringende bal wordt alsnog in het doel geschoten door Jonathan van Eerd van Almkerk en brengt de stand op 2-1 voor de thuisclub. Dan volgt een periode dat DZC erg aandringt, de bal wordt het strafschopgebied ingebracht in de 60e minuut, Jesper Vonk springt boven de keeper van Almkerk uit en kopt de bal achterwaarts in het doel en de stand is weer gelijk 2-2. Het spelletje wordt iets harder en Remco den Besten begaat een zware overtreding op Marijn de Kler en krijgt hiervoor geel, gelukkig kan Marijn het spel hervatten. Dan volgt een periode dat het spel beide kanten opvliegt, beide teams wisselen aanvallen en verdedigen af, tot 2x toe weet Jesper Vonk de paal te raken maar beide keren aan de buitenkant. Dan valt Almkerk weer aan brengt de bal scherp voor en daaruit weet Steven Molenschot van Almkerk in de 79e minuut de 3-2 te scoren. Er volgen dan een aantal wissels bij DZC en daarbij komen Luuk Meijer en Myron Wissink de moegestreden Robin Faber en Rutger Ebbers vervangen. In de 85e minuut een ingooibal door Cas Evers ter hoogte van het strafschopgebied die diep in het doelgebied terecht komt en een prooi wordt voor Luuk Meijer die de 3-3 over de doellijn weet werken. Een hectische periode volgt nog waarbij beide teams voor de volle winst gaan, maar na 90+ minuten blaast scheidsrechter Huser af en komt in de stand van 3-3 geen verandering meer.

De reactie op het verloop van de wedstrijd door onze trainer Jos van der Veen: ,,De uitslag was terecht, maar met de kwaliteiten die wij in de ploeg hebben, hadden we deze wedstrijd moeten winnen", vond trainer Jos van der Veen van DZC’68, dat derde staat. ,,Toen ik hier kwam was de gedachte dat als we maar dertig punten hadden we wel veilig waren. Nu doen we al twee seizoenen mee in de top van de eerste klasse en moet je meer van jezelf eisen. ”DZC'68 speelde volgens hem een prima duel. ,,Maar die kansen die we krijgen, dat moeten meer doelpunten zijn.”

Almkerk - DZC’68 3-3 (1-1)
1-0 Noë Bokila, 2-2 Jesper Vonk, 3-3 Luuk Meijer

Zaterdag 11 februari speelt DZC’68 om 15.00u de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht                                                                                                                                                                      

Scheidsrechter:
de Heer Ron Huser
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. John Kant en Tonny Derksen (na 15 minuten Arno Hermsen)

Opstelling:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
2.    Jesse Wortelboer
4.    Yoek Verheij
5.    Robin Faber
10.  Rutger Ebbers
11.  Noë Bokila
14.  Nick Abbink
16.  Stan Booms
19.  Jesper Vonk
20.  Luuk Nieswand (k)
23.  Marijn de Kler
25.  Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen

12.  Levi Hermsen
18.  Myron Wissink
7.  Cas Evers

Verslag: Eddy Kappert