DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord, Roy Leguijt

Vrijwilliger aan het woord, Roy Leguijt

Mijn naam is Roy Leguijt, ik ben 18 jaar en ik speel in de jo19-3. Ik voetbal al sinds mijn zevende bij DZC’68 en ik ben trainer van een damesteam.
De vrijwilligerstaken die ik bij DZC vervul zijn er genoeg, waaronder trainer, scheidsrechter en lid van de commissie ledenparticipatie. Daarnaast ben ik zo’n beetje bij elke activiteit aanwezig als begeleider, dit alles bij elkaar kost mij over het hele seizoen veel tijd maar ik vind het leuk om te doen!

Er zijn bij DZC genoeg dingen die ik nog niet gedaan heb maar een dan wat ik graag zou willen doen is een training/wedstrijd van het eerste vandichtbij meemaken. Niet als speler, maar als trainer om nog wat dingen te leren over training geven.

Ik ben zelf trainer/coach van de JO13-9M dat doe ik samen met Marcel en leidster Anne-Marie.

Ik ben zelf erg fan van positief coachen omdat je daardoor het beste uit je spelers haalt en ze meer zin krijgen om te gaan voetballen.

Ik denk dat DZC over 10 jaar een nog grotere club is dan dat het nu al is, met veel meer leden en vrijwilligers.

Het belangrijkste op dit moment om met mijn dames (JO13-9M) een zo leuk en goed mogelijk seizoenseinde te krijgen met nog een paar wedstrijden te gaan.

Het beste wat er tot nu toe in mijn leven is gebeurd?

Dat was toen ik vorig jaar trainer was van de MO13-1. We hadden een moeilijk eerste seizoen met nog maar een paar wedstrijden te gaan en nog geen doelpunt ge scoord. Toen eindelijk een doelpunt kwam tegen VVG Gaanderen. We stonden achter maar voor
het eerst dat seizoen scoorden we een doelpunt, een van mijn mooiste momenten tot nu toe.

Vakantieplannen?

Aankomende zomer ga ik naarTsjechië om lekker te gaan fietsen.