DZC '68NieuwsOverige nieuwsVR2 dondert door in Terschuur en pakt punten af

VR2 dondert door in Terschuur en pakt punten af

Op 18 november 2017 staat de wedstrijd tegen de koploper in de competitie op het programma. Tevens de wedstrijd met het vroegste aanvangstijdstip van dit seizoensdeel: 10.00 uur waar de meeste andere wedstrijden rond 14.30 uur worden gespeeld. Vanwege de afstand tussen Doetinchem en Terschuur moesten we dus vroeg uit de veren.
Terschuurse Boys blijkt over een prachtige locatie te beschikken en kleedkamer 10 is al snel gevonden. Het veld waarop we spelen is rijp voor De Groenmakers (J) die we adviseren om dan ook meteen iemand mee te nemen, die de lijnen en de locatie van de goals t.o.v. elkaar controleert…

In zijn wedstrijdbespreking merkte Barry op dat Terschuurse Boys weliswaar bovenaan staat in de competitie maar dat we evenveel verliespunten hebben en de tegenstander bovendien 2 wedstrijden meer dan ons heeft gespeeld. Wanneer DZC’68 VR2 opportunistisch speelt en niet loopt te pielen met de bal, moet het mogelijk zijn 3 punten mee naar Doetinchem te nemen: gewoon deurdonderen is het motto van de dag. Beide teams starten fel aan de wedstrijd, er staat immers aan beide zijden voldoende op het spel. Terschuurse Boys, die de afgelopen wedstrijden verloor en de koppositie verdedigt en de speelsters van DZC’68 die hun roots verdedigen en de winst van de laatste duels wil vasthouden.

De 2e corner aan onze zijde brengt de stand op 0-1 althans in onze ogen. De aanvoerder van de tegenspartij protesteert en verwijst de scheids naar de grensrechter van Terschuurse Boys. Hij is ervan overtuigd dat de bal, genomen op de wreef van de voet, achter de lijn is geweest. En alhoewel onze speelsters ter plaatse het tegendeel aangeven, besluit de scheidsrechter zijn beslissing terug te draaien. Bij controle van deze achterlijn blijkt deze verre van recht te lopen. En zoals vaak in dit soort stiuaties, lukt het Terschuurse Boys om in de 21ste minuut te scoren: 0-1.

De speelsters van DZC’68 houden rust en vervolgen de ingezette lijn. En dat heeft na 3 minuten al resultaat wanneer Karlijn de gelijkmaker scoort uit een bal, die haar via Manou en Susanne bereikt.

Helaas moeten we Daniek al vroeg in de wedstrijd missen door een vervelende blessure en neemt Maaike haar positie over. We attenderen de scheidsrechter nog even op een tegenstander, die wel erg op de speler in plaats van op de bal speelt en verlaten met een gelijkstand van 1 – 1 het veld, op naar de kleedkamers, waar we maar kort van onze thee kunnen genieten en kunnen overleggen over onze tactiek in de 2e helft omdat de scheidsrechter al snel op de deur klopt.

Ook in de 2e helft waren beide teams strijdlustig, waarbij Terschuurse Boys meer druk zette dan in de eerste helft. Mede door onze sterke verdediging, die meerdere keren de aanval van Terschuur met goed samenspel wist te breken én de prachtige reddingen van Julia kwamen zij niet tot scoren. DZC’68 speelde op alle lijnen overtuigd en wist de druk van de tegenstander, ondanks de snelle omschakelingen aan hun zijde, prima te weerstaan. Terschuurse Boys had moeite met de vele positiewisselingen van haar tegenstander en na een mooie aanval aan de zijde van DZC’68 verscheen de 1-2 op het scorebord, al snel gevolgd door de 1-3. Toen tien minuten voor het eindsignaal de 2-3 viel, bleef het team rustig en werd de bal rondgespeeld tot de scheidsrechter het eindsignaal gaf.

DZC’68 VR2 slaagde er met glans in om deur te donderen in Terschuur en weet opnieuw 3 punten te behalen. Nadat alle wedstrijduitslagen bekend waren, bleken we te zijn gestegen van de 9e naar de 7e plaats. Trots op onze toppers, die in de 4e klasse prima aansluiting weten te vinden.

Dit wedstrijdverslag eindigt met een speciaal dank je wel naar Julia en natuurlijk Michelle en een uitnodiging voor de volgende wedstrijd: op
25 november a.s. spelen we om 14.30 uur thuis tegen MASV VR1.