DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag Pro Data Championsleague

Verslag Pro Data Championsleague

Over observaties, analyses, kaarten, de kleur rood en nog veeeeel meer!Het was opnieuw een bijzondere dag. Met een recordaantal spelers en 6 velden gingen we weer ‘aan de bak’ of eigenlijk moet ik zeggen ‘aan de bal’. Intussen hebben de spelers van het eerste van DZC’68 ook de weg gevonden naar de Champions League. 
En dat is goed nieuws! Vorig jaar had ik Arthur Isselman, (trainer van het eerste) al verteld dat wij in staat zijn tot mooie dingen en dat zijn spelers daar nog wel wat van zouden kunnen leren. Arthur, een slimme man, heeft dus zijn selectie de opdracht gegeven om het bruisende en kwalitatief hoogstaande voetbal van onze Pro Data Champions League te komen observeren en ook te analyseren. Vorige week nog kwam Rutger Ebbers meedoen om het een en ander op te steken en deze week had Jordi Adriaanse zich gemeld. Beide spelers kregen een opdracht mee.; namelijk hoe speel je OP de bal en niet OP de benen van de tegenstander. En begrijpelijk, want dat is ook lastige materie. Uiteraard is dat ook een kwestie van de juiste motoriek. Het kan namelijk zijn dat je de bal te laat speelt en dus de tegenstander raakt. En tja, dan lijkt het NET alsof je natrapt. Dat IS natuurlijk niet zo, maar het LIJKT wel zo. En we weten ook dat de scheidsrechter nou eenmaal altijd gelijk heeft en dan kun je als goedwillende speler gewoonweg de klos zijn van een vertraagde motoriek waaraan je helemaal niets kunt doen EN van een scheidsrechter die dat allemaal niet begrepen heeft. Dankzij de geweldige techniekoefeningen van trainer Paul hebben wij hier bij de Champions League geen last van en zijn wij een voorbeeld voor anderen. Het is mooi om te zien dat ook andere teams/spelers en trainers de weg vinden naar de PCL om daarvan te leren. We verwachten dan ook dat Jordi en Rutger dit niet meer overkomt. Hm….of ze moeten het expres gaan doen omdat ze toch nog heel graag NOG eens een keertje langs willen komen. Het kan ook zijn dat de lievelingskleur van Rutger en Jordi ROOD is. Net als Sep die verderop is geinterviewd! Welkom zijn ze in ieder geval want ze hebben het echt goed gedaan!

Maar goed, nu weer over tot de orde van de (zater)dag. We hadden maar liefst 3 (!) spelers van de week. En daar zat ook een routinier bij. Sep is al geruime tijd van vaste waarde bij de Champions League. Toen hij kwam oogde hij wat ‘jeugdig’ maar intussen heeft hij zich ontwikkeld tot een stabiele en onmisbare speler. Sep heeft ook een aantal trouwe fans, namelijk zijn broers Loek en Naut die de ontwikkelingen van hun broer op de voet volgen en hem iedere week komen aanmoedigen. De lievelingskleur van Sep is rood!!!!! En de reden daarvan is, gewoon omdat het mooi is. Sep ik hoop niet dat je die kleur TE mooi gaat vinden want dan zie ik jou later ook weer terug bij de PCL, net als Jordi en Rutger. Al vind ik dat dan ook wel weer heel gezellig!Sep wordt later dokter. Hij weet nog niet welke dokter; het wordt oogdokter of dierendokter! In het verleden vertelde hij dat hij mensendokter werd. Ik zeg:  Sep wordt gewoon een ‘ALLES dokter’. Hoe mooi is dat! Het lievelingseten van Sep is frietjes met frikadel en het aller allervieste eten is ‘kip in the hood. Kip in je hoed?? Hm ..nee ik snap je hoor, Sep! Sep is voor ….DZC’68! Top Sep! Daar zijn Jordi, Rutger en natuurlijk trainer Arthur Isselman heel blij mee!

En dan Sjuul. Sjuul is pas dit seizoen begonnen bij DZC maar het lijkt wel alsof hij al jaaaaaaaren voetbalt. Sjuul komt regelmatig in Graafschaptenue maar……hij is voor……..tatrataaaa DZC’68!!!     Wat geweldig! Alweer een fan! Terwijl eigenlijk het team van DZC’68 fan is van de Champions League. Nou wordt die helemaal mooi! Zijn ze gewoon fan van ELKAAR!!! Ik zeg: dit is de spirit!!! Sjuul houdt het allermeest van Spaghetti. Tja, echt sportvoer he?! Al die koolhydraten! Maarre… alleen als mama het gemaakt heeft hoor, want dat is tenminste Spaghetti MET sliertjes! Tja Sjuul, gelijk heb je; das pas de echte, en dat proef je!                                                                                    Sjuul weet nog niet wat hij later worden wil. Hij is zich nog aan het orienteren op zijn toekomst. En terecht; nooit overhaaste beslissingen nemen, hoor Sjuul! Je hebt nog een heel leven voor je om dat uit te dokteren. (ja niet dokteren als van dokter worden maar als van uitvinden; ojee en dan niet weer uitvinden als van uitvinder…..OOOHHH ik kom er niet meer uit! Maar Sjuul wel, die neemt gewoon de tijd; zo simpel is het!)

En dan Ayuub! Ayuub is een geweldige speler en een echte Champions League speler. Ayuub speelde in het verleden al bij de PCl en ging toen verder maar we hebben hem terug gevraagd want we konden hem niet missen! Ayuub heeft ook echte voetbalbroers; Mo en Abdi voetballen ook bij DZC en dat doen ze hartstikke goed! Net als Ayuub! Het lievelingseten van Ayuub is MACARONI. Ooohh dat is wel hart… hart…. hartstikke lekker! Ayuub wordt later taatuuu taaatuuu politie-agent! Woehaa, hoe fijn is dat! Hij komt dan met de politieauto. Daar ben ik heel blij om. Als we dan boeven hebben bij de PCL, dan bellen we gewoon Ayuub die dan met zn politieauto alle boeven vangt! En…HOE IS HET MOGELIJK..maar ook Ayuub is voor…..DZC’68!!!! RUTGER EN JORDI…Wat hebben jullie veroorzaakt????!!!!!  Ik krijg zomaar het gevoel dat we binnenkort met alle Pro Data Champions League kids op een ereplek zitten bij een wedstrijd van het eerste. Wij wachten de VIP kaarten af!!!

Tot volgende week! Met weer nieuwe observaties en analyses! Annabel