DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag Pro Data ChampionsLeague 26-09-2015

Verslag Pro Data ChampionsLeague 26-09-2015

ALLE BEGIN IS……Moeilijk! Moeilijk??? Moeilijk?? HELEMAAL niet moeilijk! Alle begin is gewoon hartstikke makkelijk….MAKKIE!!!! Tja,  tot die conclusie moet ik toch echt komen nu we weer volop gestart zijn met onze prachtige Pro Data Champions League. Zoveel nieuwe talenten in een keer heb ik in mijn Champions League carriere nog niet meegemaakt! Ook niet onbelangrijk is te melden dat  maar liefst drie meisjes zijn toegetreden tot de Champions League! En daar zijn we supertrots op! Want voetbal alleen voor jongens??? Dat dachten we niet! En dat dachten zij dus ook niet! Voetbal is tenslotte voor iedereen!

 Naast de 14 vedettes van  afgelopen seizoen, konden we dus maar liefst 26 !!! nieuwe toppers verwelkomen om weer de sterren van de hemel te spelen of,  om in voetbaltermen te blijven, de korrels uit het kunstgras te schieten!  Nieuw of niet; ze rennen rond alsof ze nooit anders hebben gedaan. Kasper bijvoorbeeld gebruikt nu al het hele veld. Dat hoeft eigenlijk pas vanaf de D-leeftijd, maar Kasper houdt van ruimte. Dat kleine veldje beperkt hem. Dus Kasper is niet alleen op zijn eigen veld te vinden maar eigenlijk op alle velden. Ook is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het voetbal, namelijk vanuit een zittende positie het veld overzien. We kenden al diverse posities zoals spits (dan speel je voorin) en verdediger (dan speel je achterin) maar nu kunnen we daar ook de ‘graszitter’ aan toevoegen. Dan zit je in het gras. Het mooie van die positie is dat je je tegenstander volledig in verwarring brengt!                                                                                

Dat voetbal meer is dan alleen scoren en het resultaat, bewijst Yassin. Yassin, nog maar net begonnen met voetbal, staat vlakbij de goal en overziet het gehele veld. Een van de bestuursleden van DZC komt even poolshoogte nemen en vraagt Yassin; Hee, sta je voor of achter??  (en daarmee doelt hij op de stand). Yassin antwoordt; ik sta hier. WAT GRAPPIG! Niet VOOR, niet ACHTER maar HIER! Dat is toch wel een legendarische opmerking.  Heerlijk! 

En dan het volgende; ook dit seizoen hebben we weer een fantastische staf weten te contracteren. Opnieuw heeft Paul Rijks zich verbonden als ‘eurocoach’ van de Champions League. Guus Hiddink heeft ook belangstelling getoond en wilde graag in aanmerking komen voor deze functie maar gelet op de resultaten van het Nederlands Elftal van de afgelopen periode is onze voorkeur niet naar Guus uitgegaan.  Hij bleef toch een beetje teveel steken op het ‘bondscoach’ niveau.

We willen meedoen op het allerhoogste niveau en dan heb je eurocoaches als Paul hard nodig. Deze ambitie om mee te doen in de hoogste regionen heeft zich ook dit jaar weer vertaald in twee essentiele doelstellingen namelijk:  PLEZIER EN ZELFVERTROUWEN. We hebben er het volste vertrouwen in dat we deze doelstellingen ook dit seizoen weer waar kunnen maken. Maar Trainer Paul kan dat niet alleen. En dus kunnen we met trots melden dat we niemand minder dan Gijs, Jochem. Isabel en Stef hebben weten te strikken om als assistent trainers elke woensdag onze kanjers te trainen. Hoe vet is dat!!! Deze jonge mensen hebben prima begrepen waar het bij de Pro Data Champions League om draait en hebben zich nu al onmisbaar gemaakt!

En dan nu…..JAJA …het is WEEEER gelukt!! We hadden weer twee fantastische spelers van week! Deze mannen behoren tot de vedettes van afgelopen seizoen en leveren met hun ervaring een belangrijke bijdrage. Allereerst trof ik Melle. Melle moest nog wel zwemmen en had dus haast maar wilde wel een minuutje vrijmaken voor ons diepte-interview.  Melle is van grote waarde voor de PCl omdat hij altijd vrolijk is, altijd vraagt hoe het met jou gaat en soms diep zucht als hij verliest maar vervolgens weer vrolijk verder rent. That’s the spirit! Ik vraag Melle naar zijn ambities voor de toekomst. Melle wil later scheidsrechter worden! Dat is een opmerkelijke keuze al begrijp ik hem wel. De opa van Melle is namelijk ook scheidsrechter bij de Keijenburgse Boys. En opa’s dienen natuurlijk altijd het grote voorbeeld dus dan is het super logisch dat Melle dat ook wil. Melle is voor de Graafschap. EN..hij gaat ook naar de wedstrijd van de Graafschap tegen Willem 2 samen met papa. Super cool natuurlijk. Melle eet het allerliefst aardappels……hm…….dat is,  zeg maar,  de GEZONDE benaming voor …..ja natuurlijk….. FRIETJES! Bye bye aardappels, hello frietjes! Compleet met mayo en een kroket. Ach,  eigenlijk lust hij alles zolang het maar geen spruitjes zijn.

De volgende speler van de week is niemand minder dan Iska. Iska is er altijd. En daarmee al geruime tijd van vaste waarde voor de PCL. Iska wil ( hoe is het mogelijk???) OOK scheidsrechter worden! Dat moet vast komen doordat wij altijd van die goeie scheidsrechters hebben. Goed voorbeeld doet goed volgen! Iska weet wel waarom hij dat wil worden. Het is gewoon leuk en je moet opletten of alles goed gaat en of ze geen pijn hebben en bijvoorbeeld opletten dat ze niet de bal in de handen pakken. PPPFFF, die Iska weet er veel van hoor. Hij moet wel een topscheidsrechter worden later!    
Hm…nu ik er zo eens over nadenk……dat wil eigenlijk ook best worden; scheidsrechter. Of ben ik dan een scheidsrechterin? Lijkt me geweldig..kan je lekker de baas spelen….. Oh nee, dat is dan geloof ik , weer niet helemaal de bedoeling…. Maar goed, genoeg gekwebbeld over de baas spelen; nu weer over naar Iska. Iska is voor alle teams van de PCL. GEWELDIG; dat noemen ze nog eens GROOTS denken! Het lievelingseten van Iska zijn de pannenkoeken van papa. Die eet hij het liefst met stroop of chocoladepasta…mmmmm dat is zooo lekker, daar lust hij wel pap offe pannekoek van!

U leest het….wij zijn weer BEGONNEN!! En we stoppen voorlopig mooi nog even niet! We houden u op de hoogte! Tot volgende week! Annabel