DZC '68NieuwsOverige nieuwsSamen ben je niet alleen!

Samen ben je niet alleen!

Wat een prachtig statement! En misschien wel een van de belangrijkste waarden op de voetbalvelden. In ieder geval gaat dit op voor onze Pro Data Champions League. Bij de Champions League zijn we namelijk zeker niet alleen! Want iedere week rennen daar bijna 50 kinderen rond! En niet te vergeten hun trouwe schare fans (papa’s, mama’s, opa’s oma’s enzovoort,enzovoort) die ook iedere week weer trouw hun Stars aanmoedigen.
De supporters van de Graafschap vallen erbij in het niet. Nu loop ik regelmatig over het veld en als ik dan eens richting de hekken kijk, zie ik alleen maar breed lachende gezichten, die genieten van onze mannen en vrouwen die met zoveel passie en plezier hun wedstrijden spelen. Das toch mooi, dat dat elke week weer lukt; dat mensen even kunnen stilstaan, lachen en genieten van een prachtig voetbalschouwspel.

En dan dit: HET IS WEER GELUKT!!! DE Sint is er weer!!!! en hieperdepiep: OOK in Doetinchem.Nu heb ik gehoord dat Sinterklaas ook naar DZC’68 komt! TATATRAATAAATAAA; wat een geweldig nieuws!!! Want dat betekent ook dat wij  bij DZC’68 alleen maar lieve kinderen hebben! Nu wist ik dat natuurlijk al lang maar ik wist niet zeker of onze Goedheiligman dit ook wist!! Al is dat dan weer een beetje dom van mij want de Sint weet nou eenmaal alles! Dus vol verwachting klopt ons hart….laten we hopen dat de Sint zijn wegwijspiet bij zich heeft en op 2 december bij ons aan komt. Spannend, spannend, spannend! We hebben afgelopen zaterdag wel alvast heel hard gezongen zodat de Sint weet dat wij er in ieder geval helemaal klaar voor zijn!

Zoals iedere week hebben we natuurlijk weer twee fantastische spelers van de week! Een heel bijzonder duo dit keer voor wie ons motto ’samen ben je niet alleen’ wel heel erg van toepassing is. Want..waar de een is, is de ander! Het betreft niemand minder dan Svin en Daphne! Svin en Daphne spelen samen in de Champions League; het maakt ze niet uit in welk team maar wel graag bij elkaar in hetzelfde team. Ze zitten ook op dezelfde school enne ze zitten ook in dezelfde klas! Met dezelfde juffen Helma en Brunilde! Nou, als dat niet samen is dan weet ik het ook niet meer! Maar twee tegelijk interviewen gaat nou eenmaal niet dus ik start het interview met Daphne. Daphne is niet in het bijzonder voor een bepaald team. Het maakt haar niet zoveel uit. Ze is voor iedereen. Het mooie van Daphne is dat zij werkelijk de sterren van de hemel voetbalt. Of om in voetbaltermen te blijven; de noppen van de schoenen. Zij draait nergens haar hand voor om en blijft maar doorgaan. Haar lekkerste eten is; ZELFGEMAAKTE PANNENKOEKEN! Met de nadruk op zelfgemaakt. Niet van die voorverpakte kleffe ronde deegkledders; nee, nee, zelfgemaakte pannenkoeken. Het allerviest vindt zij boerenkool. En dat gaat ze dan ook niet eten; Blegh!. Wat ze later worden wil, dat weet ze nog niet. Daar moet ze nog eens rustig over nadenken. Ja, buitengewoon verstandig om geen overhaaste beslissingen te nemen maar je tijd te nemen. En dan Svin. Svin is voor DZC’68 gewoon omdat het leuk is. Ook al hebben ze verloren, of niet de periodetitel gepakt (of hoe heet dat ook alweer) ze zijn toch gewoon leuk! Svin’s lievelingseten is…….geen friet, geen lasagne, nee, dat allemaal niet. Het lievelingseten van Svin is ZELFGEMAAKTE PANNENKOEKEN! Hoe is het mogelijk! Ach, eigenlijk had ik het kunnen weten, met zoveel saamhorigheid kan het ook bijna niet anders! Ze hebben me wel nieuwsgierig gemaakt hoor…die zelfgemaakte pannenkoeken moeten wel HEEL erg lekker zijn. jammer dat ik die nou nooit kan proeven. (en nee; ik solliciteer helemaal niet naar een lekkere pannenkoek!) Svin houdt niet van spruitjes en toch wel van boerenkool. Svin wordt later politie. En dan rijdt hij met een politieVRACHTwagen. Dat is wel megastoer. Ik heb nog nooit een politievrachtwagen gezien maar als Svin er later mee rijdt mag ik vast wel een keertje mee op de vrachtwagen! Vet cool! Tenminste als Daphne er dan niet al naast zit want ik voorzie toch wel een gezamenlijke carriere. Maar geeft ook niet, dan ga ik gewoon achterin zitten, boeven vangen en intussen zelfgemaakte pannenkoeken eten! Ik heb dr nu al zin an!   En mensen, kijk nog eens even goed om je heen, want samen ben je niet alleen!

Annabel