DZC '68NieuwsOverige nieuwsOpen brief van de coördinatoren van DZC'68

Open brief van de coördinatoren van DZC'68

Middels deze open brief willen wij graag kenbaar maken waar wij als coördinatoren allemaal tegenaan loop. Niet in de organisatie/ de club, maar vooral in het contact en het overleg met ouders en spelers.
In deze periode is het ons heel duidelijk geworden dat je als coördinator helaas ook mensen teleur moet stellen.
Nu de nieuwe teams samengesteld samengesteld zijn.
Alle formulieren zijn binnen gekomen…met daarop alle wensen van de spelers en/of ouders.
En daar begint het al…want gemiddeld staan er per formulier 3 wensen op…

Als voorbeeld:
Een coordinator heeft  9 elftallen moeten samen stellen met gemiddeld 15 spelers…dat  zijn 135 spelers x 3 wensen =  405 wensen…Waarvan helaas niet alle te verwezenlijken zijn!

Bas wil graag met Jeroen samen voetballen, maar niet meer met Max…
Jeroen wil graag met Max voetballen, maar liever niet meer met Bas…

Wie ga ik hier teleurstellen?
Ook opvallend….ik schat zelf in dat DZC '68  ‘DE’ vereniging is met de meeste spitsen, want die positie is het meest opgegeven als positie waarop het kind speelde afgelopen seizoen.

Vandaag zijn de team indelingen online gekomen. Wij maken onze borst alvast nat…wetende dat wij de komende dagen veel aan de telefoon zal zitten…uitleggen….verklaren…(voor zover mogelijk), veel mailsbeantwoorden…

Wij hopen echter op begrip, dat de puzzel niet zo maar gemaakt is.
Wij hebben hier globaal 90 uur werk inzitten…en dan nog is de puzzel niet compleet…wij moeten nog hard op zoek voor sommige teams naar trainers en leiders/leidsters. Voelt u zich geroepen….dan heel graag contact…

Wij steken die tijd echter als vrijwilliger, met alle liefde en plezier in onze club.
Zodat alle kids het komende seizoen weer kunnen genieten, lachen, plezier kunnen hebben aan en van dat mooie spelletje voetbal.
Want… dat is volgens ons nog steeds het uitgangspunt waar het voor een ieder van ons om zou moeten gaan….het spelplezier van onze kinderen...’allemaal’ en niet 1 uitgezonderd !

Dat dit voor komend seizoen betekent dat uw kind niet al zijn wensen in vervulling ziet gaan, niet een gedroomde team samenstelling krijgt, dat spijt ons, maar er zijn grenzen aan wat mogelijk was en is…

Wij hebben al die formulieren gelezen en ken de wensen en daarmee ook de onmogelijkheden.
Wij zijn meer dan eens, geheel opnieuw begonnen met samenstellen van de teams… wetende dat er ook een deadline aan vast zat.
Dan moet en we als coördinatoren knopen doorhakken, niet leuk, niet fijn, maar het behoort bij de taak.
Wij willen u dan ook allen middels deze open brief vragen:

Kijk het eens aan, neem niet gelijk een vast standpunt in, laten we eens een aantal wedstrijden aankijken, de kinderen en de technische staf de tijd geven aan elkaar te wennen…

Mochten er dan alsnog onoverkomelijk heden zijn, dan zullen we er naar handelen en met u en uw kind in overleg gaan om tot een goede werkzame oplossing te komen.

Onze enige wens en hoop is dat komend seizoen een seizoen wordt waar uw kind en u zich zullen thuis voelen in hun nieuwe team en op onze mooie vereniging.

Met vriendelijke en bovenal sportieve groet !

Alle coördinatoren DZC’68
Namens DZC'68 denk aan het bovenstaande, voordat u gaat reageren op de teamindeling.
Onze coórdinatoren proberen hun best te doen voor u en/of kind.

Zoals u weet staat RESPECT hoog in het vaandel bij DZC'68, ook binnen de vereniging.