DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Het maandelijkse nieuws vanuit onze scheidsrechters commissie
Goed nieuws: “We kunnen weer de wei in!

Sinds afgelopen zaterdag 14 november wordt er door de jeugd tot en met de <19 categorie onderling in poules gevoetbald.
Onze managers – Ralf en Max – hebben alle jeugdteams/elftallen in poules van 4 ingedeeld en zo kunnen wij op 3 opeenvolgende zaterdagen toch nog voetballen en fluiten. Dit initiatief wordt alle betrokkenen”, spelers, coaches en scheidsrechters, zeer gewaardeerd en daarom alle lof voor onze 2 managers. Het mag misschien hun werk zijn, maar ook zij verdienen op zijn tijd een compliment. Bij deze; “dank heren, wij kunnen weer de wei in!”.

Overige activiteiten

Vanwege de Corona maatregelen worden de arbitrageopleidingen vooralsnog uitgesteld omdat ook de praktijk een belangrijk onderdeel is van de opleidingen.
Dat geldt ook voor de nog niet afgeronde cursus VS en de nieuw te organiseren cursus VS en de SO III cursus. Wil je ook verenigingsscheidsrechter worden, meld je dan aan! Het diploma dat je haalt als je de SO III opleiding van de KNVB volgt – deze wordt ook gehouden bij de Scheidrechtersvereniging van Doetinchem en Omstreken aan de Bezelhorstweg 83 in Doetinchem - is een voorwaarde om te kunnen instromen als KNVB-scheidsrechter.
Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Met de juiste houding en uitstraling en met enthousiasme voor het spel, kun jij uitgroeien tot een ambassadeur voor de KNVB en de voetbalsport!
Voor vragen kun je contact opnemen met ab@covsdoetinchem.nl of met scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl  
Zodra wij doorkrijgen dat er weer meer mag en kan, dan zullen wij dit doorgeven.

Wist u dat:

  • Je een tegenstander met 2 of meer man mag aanvallen in de strijd om de bal;
  • Je dan alleen geen overtreding mag maken, want als één van de aanvallers een overtreding maakt, dan zal de scheidsrechter fluiten;
  • Het aanvallen met 2 man dus alleen strafbaar is als één speler of beide spelers een overtreding maakt of maken;
  • Als de overtreding in het strafschopgebied wordt gemaakt  - één van beide verdedigers duwt bijvoorbeeld de aanvaller – de scheidsrechter dan zal fluiten voor een directe vrije trap en dat is in dit geval een strafschop!

Tot slot:

Ook de trainingen bij de S.D.O. zijn nog steeds opgeschort. Zodra het weer kan, zullen wij u dit laten weten. Houd de nieuwsbrief dus in de gaten!

Sterkte allemaal en blijf gezond!

De scheidsrechterscommissie van DZC'68