DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Het maandelijkse nieuws vanuit onze scheidsrechters commissie
Cursussen

G-voetbal en scheidsrechter cursus

Zoals de meesten van ons weten wordt er met ingang van het seizoen 2021 – 2022 G-voetbal gespeeld bij DZC’68. Daar is in de nieuwsbrieven al de nodige aandacht aan besteedt.

Maar nu gaan wij verder; deze categorie vraagt immers goed geïnstrueerde scheidsrechters en laat de KNVB daar nu juist een opleiding voor hebben. Deze zal gegeven worden door een KNVB docent.

Wij willen deze cursus gaan houden bij de SDO op sportpark Bezelhorst in Doetinchem. Deze cursus bestaat uit 2 avonden van elk 2,5 uur en daarnaast wordt er na enige zelfstudie van de cursisten verwacht dat zij 2 stagewedstrijden gaan fluiten. De opleidingskosten bedragen  €  26,00 per persoon en deze komen voor rekening van de vereniging.

Ben je geïnteresseerd, dan kun je je alvast aanmelden bij: scheidsrechterscoordinator@dzc68.nl

Wanneer de cursus gehouden gaat worden dat is nog niet bekend, maar uiteraard houden wij jullie op de hoogte. Zodra er meer bekend is, zullen wij dat delen met jullie.

 

Cursus praktijkbegeleider

In het najaar van 2022 wordt er bij de SDO gestart met 2 cursussen praktijkbegeleider, namelijk:

  • Cursus begeleider clubscheidsrechter 
  • Cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechters


De begeleider clubscheidsrechter begeleidt scheidsrechters binnen de vereniging die actief zijn op clubniveau. Hij/zij zorgt ervoor dat de scheidsrechters kunnen acteren in een veilige omgeving en voorziet ze van tips en feedback. De begeleider clubscheidsrechter werkt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechterscoördinator en zorgt ervoor dat clubscheidsrechters hun hobby op een prettige manier kunnen uitoefenen en helpt ze de volgende stap in hun ontwikkeling te maken.

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van 3 uur, dus totaal 6 uur en vraagt verdere enige zelfstudie.
De studiekosten voor deze opleiding bedragen  €  56,00 (inclusief digitaal cursusmateriaal) als verenigingspakket.
Het cursusgeld wordt doorbelast aan de vereniging van de deelnemer.

Ben je (oud-)scheidsrechter veldvoetbal en/of zaalvoetbal en heb je de overtuiging dat je vanwege jouw praktijkervaringen prima in staat bent scheidsrechters (in opleiding) te begeleiden? Als het antwoord op beide vragen een volmondig “ja” is, dan is de cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechter echt iets voor jou.

In totaal zijn er 3 bijeenkomsten van 3 uur, die maandelijks plaatsvinden op een doordeweekse avond.

Ook deze cursus zal – net zoals de cursus begeleider clubscheidsrechter – gehouden gaan worden bij de SDO op sportpark Bezelhorst in Doetinchem.

Toelatingseisen voor de cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechters zijn:

  • Minimaal 18 jaar oud
  • In bezit van BOS of SO III diploma
  •  Ervaring als scheidsrechter
  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Voldoen aan de eisen van een spelregeltoets
  • Gemotiveerd en beschikbaar op wedstrijdmomenten.

Ben je geïnteresseerd in 1 van bovengenoemde cursussen, dan kun je je aanmelding via het mailadres: scheidsrechterscoordinator@dzc68.nl 

Afscheidt Theo Beunk en verrassing voor Bart Bouwmeester.

Zoals in een eerdere nieuwsbrief aangegeven zou ik nog terugkomen op het afscheidt van Theo Beunk. De eerdere planning werd dwars gezeten door Corona, maar kort nadat deze belemmering was weg genomen hebben wij deze avond opnieuw gepland.

Op vrijdag 16  april 2022 is de scheidsrechterscommissie dan ook met goede zin naar Café Jansen in Doetinchem getrokken en ja, om 18.00 uur waren zowel het feestvarken als de andere gasten aanwezig.                                                   In een gemoedelijke sfeer werd er over het scheidsrechters wereldje en de persoonlijke ervaringen gesproken en op enig moment was het de beurt aan ondergetekende om Theo toe te spreken.

In een korte toespraak werd Theo bedankt voor de vele jaren dat hij als “stille kracht” bij DZC’68 verscheen en na het fluiten van zijn wedstrijdje op dezelfde manier weer naar huis ging. Nu na 25 jaar als vrijwillig scheidsrechter stopte Theo ermee, zodat hij meer tijd over had voor zijn gezin.

Uit handen van Ab Brussen ontving Theo als aandenken een mooie bokaal als herinnering (zie foto op de volgende pagina) en een kaas/notenpakket, dat door hem zeer gewaardeerd werd.Overigens was Theo niet de enige vrijwilliger die in het zonnetje werd gezet. Ook Bart Bouwmeester was immers inmiddels al weer 25 jaar scheidsrechter. Tot grootte schrik van Bianca – zij sprong bijna met haar hoofd tegen het plafond omdat zij dacht  dat zij naast Theo ook nog eens Bart ging verliezen als scheidsrechter – werd ook Bart voor bewezen diensten in het zonnetje gezet.

Dit had hij niet zien aankomen en de pret was er daardoor alleen maar groter door.

Al met al was het een verrassende, geslaagde en heel gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Op de foto links de bokaal die Theo in ontvangst mocht nemen als dank voor bewezen diensten.Namens de scheidsrechterscommissie,

Hans van der Sterren
Scheidsrechters coördinator DZC’68