DZC '68NieuwsOverige nieuwsMeedoen is belangrijker dan winnen…

Meedoen is belangrijker dan winnen…

(en over het allervieste eten en klassiekers!)
Dat is en blijft het motto voor voetbal bij DZC’68. En zeker bij de kinderen die nét beginnen met voetbal . De Pro Data Champions League spant zich in om ieder kind mee te laten doen op zijn of haar niveau, tempo en mogelijkheden. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Om die uitslag aan het eind van ieder partijtje? Welnee, ik kan u verzekeren dat ze aan het eind van de week zich echt de uitslagen van de wedstrijden niet meer kunnen herinneren.
Belangrijkste doel is dat elk kind  met plezier en zelfvertrouwen iedere week weer op het veld staat. En dat ze met een voldaan gevoel weer naar huis gaan en uitkijken naar de volgende zaterdag. Fouten worden er niet emaakt. Alles is goed,  of je nou wel of niet scoort, de bal wel of niet raakt, snel bent of langzaam, rustig of druk.  Op deze jonge leeftijd zijn er ook een heleboel zaken die ze eenvoudigweg nog niet kunnen. Samen spelen kunnen ze niet, overspelen kunnen ze niet, een gerichte voorzet geven kunnen ze niet, inzicht hebben ze niet, positiespel kunnen ze niet, langs de lijn kunnen ze niet, een corner nemen kunnen ze niet, een acca, stiftje, lob, kappen en achter het standbeen langs kunnen ze niet.En weet u wat het mooie is..dat HOEVEN ze ook helemaal niet te kunnen. Waar ze wel goed in zijn? Ze zijn te schattig voor woorden, het aaibaaiheidsgehalte is heel hoog, ze vertederen, zijn heerlijk openhartig, ze hebben lol, zijn trots op elke actie, mopperen zelden op elkaar, juichen voor elk doelpunt ( en ja ook als er een eigen doelpunt is gescoord…hij zat er toch in, nietwaar?).Vaak wordt er gezegd; kinderen kunnen niet tegen hun verlies. Nu valt het mij op dat ze dat wel degelijk heel goed WEL kunnen. Ach, natuurlijk zijn ze soms wel even een beetje teleurgesteld maar dat is ook altijd weer snel vergeten. Het komt maar heel heel zelden voor dat kinderen moeten huilen of boos zijn omdat ze verloren hebben. En ik ben ervan overtuigd dat dat komt omdat wij dat winnen NIET BELANGRIJK MAKEN! Als volwassenen het winnen tot doel verheffen dan gaan de kinderen daarin mee en worden er ineens hele andere zaken belangrijk. Dan wil je alleen maar bij dat ene jongetje in het team omdat hij zo goed is en je met hem in het team kunt winnen! En je bent boos als er een ander jongetje in je team zit die het nog niet zo goed kan. Want die zorgt ervoor dat je hebt verloren! Dan wil je de volgende week niet meer bij hemHoe mooi is het dat we bij DZC’68 vinden dat meedoen belangrijker is dan winnen! Vindt u dat ook..?

Maar….nu over naar de SPELERS VAN DE WEEK! Want die hadden we weer, hoor! Maar liefst twee toppers meldden zich weer voor mijn o zo belangrijke en informatieve diepte-interviews. Waar spelers als Depay zich stelselmatig te goed voelen om de pers te woord te staan (tenminste als ik Voetbal Insite moet geloven), zijn onze mannen altijd bereid om de nodige informatie uit te wisselen. We starten met Jens. Jens is voor Ajax. Dat komt omdat zijn neef Sven bij Ajax heeft gespeeld. Dat is hartstikke mooi. Intussen meldt de manager van Jens (zijn moeder in dit geval) dat Sven nou niet direct daar heeft gespeeld maar ook wel gewoon voor Ajax is. Wat fantastisch Sven, ben je niet alleen een belangrijke inspiratiebron voor je neefje, heb je ook in 1 klap (voetbal) carriere gemaakt! Het lievelingseten van Jens is Lasagne maar dan moet mama dat wel maken. Oooohh dat is wel superlekker inderdaad. Het aller allervieste eten is zuurkool volgens Jens. Ha! Ik sluit een dealtje met Jens. Als zijn mama nou de volgende keer zuurkool maakt, kom ik stiekum langs om dat op te eten want ik vind zuurkool heeeeeeerlijk, en dan krijgt hij complimentjes dat hij zn bord zo netjes heeft leeg gegeten! Ik zeg: twee vliegen in 1 klap’. Jens wordt later voetballer, en dan ook profvoetballer dus niet zomaar een voetballer. Zijn positie wordt overal en natuurlijk gaat hij dan bij AJAX spelen. Bij zijn neef, die daar eigenlijk niet speelt maar dat wel heeft gedaan of dan toch in ieder geval in zn dromen!!! Supervet! Go Jens!!

En dan Jayden. Ook Jayden verschijnt voor de microfoon. De papa van Jayden is speciaal uit Rotterdam overgekomen voor dit bijzondere moment namelijk: ‘ the one and only Champions League interview’! En dat begrijpen we natuurlijk wel want je wordt nou eenmaal niet dagelijks geinterviewd voor de media. Jayden is voor Feyenoord! Dat komt omdat papa en mama ook voor Feyenoord zijn en dat komt dan weer omdat ze uit Rotterdam komen. Nou dat begrijpen wij dan best. Dan walk je never alone…hm….en dat is dan best wel weer gezellig. Altijd samen walken. Het lievelingseten van Jayden is patat met mayo! Als de mama van Jayden uit Rotterdam komt, weet ze vast nog niet dat we bij DZC’68 de aller allerlekkerste frietjes hebben. Maar nu weet ze het wel! Het allervieste eten vindt Jayden salade. OOOh en dat vind ik ook alweer superlekker Dus als Jayden nou salade moet eten en Jens zuurkool dan maak ik even een rondje om de zuurkool met salade op te happen. MMMM heeerlijk! Wat een mazzel heb ik dan weer! Jayden wordt later…joehoe.. ook profvoetballer en dan bij FEYENOORD!. Dat zullen me wedstrijden worden zeg, Jens bij Ajax en Jayden bij Feyenoord. Ai ai ai! Dan heb ik wel een probleem hoor. Als ze dan tegen elkaar moeten, voor wie moet IK dan zijn. Ach, wiens zuurkool en salade men eet, diens woord men spreekt.

Komende week geen Pro Data Champions League voetbal vanwege speciale trainingskampen. Dus tot later! Annabel