DZC '68NieuwsOverige nieuwsGroen is gras, groen is gras onder mijne voeten

Groen is gras, groen is gras onder mijne voeten

Wat waren we trots!. Het was namelijk een hele bijzondere dag! Deze zaterdag voetbalden we namelijk niet op dat o zo schone nepgras (oh nee, dat mocht ik niet meer zeggen; ik bedoel KUNSTgras natuurlijk)…neee.nee……we voetbalden op …tatataratatarataaa……. ECHT GRAS!!! Eindelijk..! want je bent tenslotte geen echte voetballer als je nooit op echt gras hebt gespeeld.
Onze mannen en vrouwen vlogen letterlijk en figuurlijk over de groene velden. Het gras leek wel benzine en het zand was onze motor. Het was me wat. Dat onze kanjers echte voetbaldieren zijn, bleek wel uit het grote aantal spelers dat opnieuw weer aanwezig was.  Geen ‘ luie wammesen’ die lang in bed liggen en thuis een beetje lopen chillen, welnee, gewoon knallen met die bal! Ik zeg; respect! Het valt nog wel mee hoor, met ‘die jeugd van tegenwoordig”.  Maar goed, we kunnen wel eindeloos gaan filosoferen over de jeugd van tegenwoordig maar dat gaan we natuurlijk niet doen want uiteindelijk draait het om het VOETBAL. En voetballen, dat kunnen we.   

Bij een speciale dag hoort een speciale opdracht. Nu is het zo dat het bij positief coachen  belangrijk is dat je niet resultaatgericht coacht maar taakgericht; met andere woorden; niet het resultaat staat centraal maar de taak die de speler heeft toebedeeld gekregen, want alleen daardoor kun je als speler beter worden en als team beter presteren. Nu staan wij volledig achter de principes van positief coachen en hebben wij dit toegepast binnen onze Pro Data Champions League. Onze toppers kregen in het kader van ‘echt gras, echte mannen en vrouwen’ dan ook een speciale taakopdracht mee. Ze moesten er namelijk voor zorgen dat ze ZO VIES MOGELIJK werden. Aangezien onze spelers de taakgerichte aanpak moeiteloos uitvoeren werd de taak op individueel niveau uitstekend opgepakt met als resultaat heel veel zwarte tenues!

Maar goed, taken, resultaten, zand, gras enzovoort, het is allemaal hartstikke mooi maar we zouden dit gesprek niet voeren als wij geen fantastische spelers zouden hebben en al helemaal niet als wij het niet voor elkaar zouden krijgen om wederom twee TOP spelers van de week te spotten. Deze week waren dat Mees H. en Rinske. Gelukkig waren zij bereid tot het geven van een interview want we willen maar wat graag een kijkje achter ‘hun’ schermen nemen.

Allereerst is daar Mees H. Mees is altijd van de partij. Mees houdt heel erg van voetbal. Steeds als ik hem zie, loopt hij met een big smile op zijn gezicht. Mees is voor NIEMAND MINDER DAN DZC’68!!! Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Volgens mij moeten die jongens van het eerste vaker langskomen want ze worden met de week populairder. MAAR…..Mees is ook voor NIEMAND MINDER DAN VIOD!!!!! Tjonge, jonge dat ben ik nog niet zo heel vaak tegengekomen. Meestal zijn ze of voor VIOD of voor DZC’68 maar voor allebei??!! En dan zijn we er nog niet want….Mees is ook nog eens voor PSV! Nou ja zeg, TOE maar! Ik zeg;  ‘hoe meer teams, hoe meer vreugd’! Als je namelijk voor heel veel teams bent, ben je nooit teleurgesteld dat je verliest en ben je ook nooit boos op de andere supporters van de tegenstander. Superslim bekeken van Mees. Het lievelingseten van Mees zijn de tortilla’s van mama. Daar zitten een beetje sperziebonen in, volgens hem en een beetje vlees en een beetje van alles. Het allervieste vindt hij pannenkoeken. Nou, geen probleem hoor Mees, die kom ik dan wel opeten. Mees wordt later voetballer en dan niet zomaar een voetballer maar een BEROEMDE voetballer. En dan in het Nederland team. Supervet zeg!  
En dan Rinske. Rinske heeft pas onlangs de transfer naar de Champions League gemaakt. En zij is meteen van grote waarde. Met haar rustige houding laat zij zich zelden van de wijs brengen maar speelt ondertussen de sterren van de hemel oftewel ‘de ballen van het gras’. Rinske is, hoe kan het ook anders, voor DZC’68! HOERA, dat is fantastisch nieuws en ik kan het me ook wel voorstellen want die doen elke zaterdag heel erg hun best en dat doet Rinske ook, dus logisch dat je daarvoor bent.  Het lievelingseten van Rinske is patat. Dat verrast me helemaal niets. Als je fan bent van DZC’68 ben je ook fan van de frieten van DZC’68. Ik snap dat helemaal. En dan heeft Rinske de komende week wel supermazzel want ze heeft een kinderfeestje. Ze gaat naar de bioscoop en ik hoef natuurlijk niet te raden wat er gegeten wordt!  Het allervieste eten is pizza. Daar begint ze niet aan.Wat Rinske worden wil later? Hm, daar hoeft zij nog geen seconde over na te denken. Rinske wordt namelijk MAMA! En dan niet zomaar mama van 1 kindje, nee hoor, ze gaat toch wel uit van tenminste 3 kinderen. De namen weet ze ook al; Sara, Isa en Lynn; zo gaan ze heten. Als ik vraag wat de naam wordt als het (blijkbaar) onverhoopt een jongetje wordt, dan blijkt dat ze daar nog geen naam voor heeft. Het worden ook geen jongens dus ze hoeft ook helemaal niet na te denken over jongensnamen.; Ze wordt gewoon mama van meisjes. Nou, das dan helder! En dan komen al die meisjes lekker bij mij voetballen in de Pro Data Champions League!  

Tot de volgende keer! Gewoon weer op nepgras. Annabel