DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC JO13-1 wint in extremis!!

DZC JO13-1 wint in extremis!!

Geheel tegen onze verwachtingen in stroomt deze week een nieuw koudefront ons land binnen. De verwachtingen zijn zelfs zo slecht dat iedereen op vrijdag weer verwacht dat onze zaterdagwedstrijd afgelast zal gaan worden. Vrijdagmiddag gooit de KNVB eerst alle jeugd onder 11 jaar eruit, maar bij ons verandert er niets. Het blijft stil op onze app.
En als ik zaterdagmorgen wakker ben geworden grijp ik direct weer mijn telefoon naast het bed. Bij ons weer bijna alle wedstrijden afgelast, maar die van ons gaat wederom gewoon door. Althans daar gaan we vanuit. Je weet het tenslotte maar nooit.
Als ik op sta hoor ik de wind hard rond ons huis blazen, en aan de onderkant van ons raam hangen de ijspegeltjes te glinsteren.
Ik heb toch wel een beetje met onze jongens te doen, maar dat zal met mijn vaderlijke gevoel wel zijn. Want na de loodzware conditietraining van afgelopen donderdag stond onze mannen vandaag een nieuwe beproeving te wachten................Union.

Al vroeg reizen we met onze trouwe supporters richting malden. Als we er bijna zijn komen we nog net langs de Goffert waar NEC zijn wedstrijden speelt, maar waarbij een dag eerder de wedstrijd uit onze competitie tussen NEC en VVV Venlo al te zijn afgelast.
3 kilometer verder ligt het terrein van onze tegenstander. Het anders zo levendige sportpark ligt er nu wat stilletjes bij en er lopen maar een handje vol mensen.
Ondertussen is het licht gaan sneeuwen en de keiharde ijskoude wind zorgen voor barre omstandigheden. Ondanks de kou lijken onze mannen vast beraden. Uitlopen op Union die op een keurige 6e plaats vlak achter onze 4e plaats aankomen. We willen graag verder uitlopen en moeten dus vol aan de bak. Net als afgelopen donderdag tijdens de training.

We weten dat de tegenstander een prima voetballende ploeg is onder leiding van twee prima trainers. De twee ploegen bleken eerder dit seizoen aan elkaar gewaagd, en wisten we een ruime maar geflatteerde overwinning te boeken. We zijn dus zeker gewaarschuwd.

We beginnen fel aan de wedstrijd en al in de eerste 6 minuten zijn we twee keer zeer gevaarlijk door afstandsschoten vanaf de rand van het strafschopgebied. De eerste van Wiebe wordt prachtig door de keeper uit de kruising geronseld, en de tweede is een droge harde knal van Ruben die rakelings langs de paal suist.
Het gaat harder waaien en de kou snijd in onze gezichten. Gelukkig heeft deze leider van de ploeg WEL een thermobroek en 2 paar sokken onder zijn reguliere outfit aangetrokken. Dit in tegenstelling tot onze boys!

We spelen goed voetbal en via onze verdedigers Sil, Brent, Naut, Ruben, Gijs, bouwen we steeds van achteruit keurig op en zoeken we steeds de vrije man. Een spannende strijd ontpopt zich op het middenveld. Daar spelen op het middenveld ook een paar puike voetballers en daar moet de slag gewonnen worden. En telkens als er een bal van de tegenstander toch achter onze verdediging ploft, komt keeper Jamie de helpende hand bieden. Hij is ondanks de ijzige kou zeer geconcentreerd en doet wat hij moet doen. Ballen tegenhouden.

We zijn sterker in de laatste fase van de eerste helft en in de 22e minuut zetten we een prima aanval op via het middenveld. De bal komt uiteindelijk bij de keihard werkende en prima spelende Rik die een paar meter buiten de zestien vrij uit kan halen, maar hij heeft de buitenom komende Kenji goed gezien en speelt hem keurig vrij. Kenji legt de bal goed en met een haarscherpe voorzet weet hij precies het hoofd van onze spits Bink te vinden, en hij kopt hard de 0-1 binnen. De strijd gaat onverminderd voort. Wiebe, Rik, Jesse en Sam strijden als leeuwen op het middenveld en vechten stevige duels uit.
In de laatste minuut van de eerste helft spelen Jesse, Kenji, Wiebe en Sam zich perfect onder de druk uit en sturen we met een steekpass Bink weer op pad. Hij rent op de keeper af en wacht als een echte spits tot de keeper uitkomt en schuift de bal dan zeer beheerst in de goal. 0-2. Direct fluit de scheidsrechter voor de rust.

Onze jongens zijn blij dat het warm is in de kleedkamer. Ondanks de grote inspanningen hebben ze allemaal last van de snijdende wind. We veterden de boys dat we een geweldige eerste helft hebben gezien, en dat we door moeten gaan. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd,en trainer Jurgen en ik zijn ervan overtuigd dat de ploeg die het beste met de omstandigheden om weet te gaan weleens zou kunnen gaan winnen.

We beginnen de tweede helft wat slapjes ondanks de waarschuwingen hiervoor. We zien dat de kou zijn weerslag heeft op vele spelers op het veld. De stramme ijskoude wind raast over het veld. Union komt beter uit de kleedkamer als wij en zet ons onder druk. We hebben moeite om eronderuit te komen. In de 40e minuut heeft een van de beste spelers aan Union zijde een geweldige rush in huis en loopt vier van onze verdedigers voorbij alsof ze er niet staan. Hij omspeelt zelfs Jamie en tikt de 1-2 binnen.
Union komt steeds beter in de wedstrijd en weet in de 45e minuut zelfs de 2-2 uit een corner binnen te koppen.

Een ware titanenstrijd ontpopt zich, waarbij beide teams bij vlagen hoogstaand voetbal laten zien en waarbij felle duels elkaar in een hoog tempo opvolgen.
Zoals al eerder gezegd zijn deze teams aan elkaar gewaagd en spelen allebei voor de volle winst. Net al we weer iets beter lijken te gaan voetballen breekt plotseling de spits van Union door. Naut komt van ver met zijn snelheid rap dichterbij en legt een prima sliding midden in het strafschop gebied en de bal vliegt hard over de achterlijn. Maar wat gebeurt er nu? De scheids geeft een strafschop. Tja dat is een risico, maar aan het altijd eerlijke en oprechte gezicht van onze Naut is het verdriet en ongeloof af te lezen.
Union knalt onberispelijk de 3-2 binnen en nemen in de 48e minuut brutaal de leiding in de wedstrijd.

Goed om te zien dat onze jongens Naut schouderklopjes geven en hem weer aansporen om vooral volle bak door te gaan. We hebben elkaar nodig klinkt het.
Misschien was dit wel net wat we nodig hadden. Dat ene voorval waar je extra krachten uit kunt putten. We hebben wat felle rakkers in het team en ik hoor vanaf de aftrap de aanmoedigingen over het veld galmen. Come on boys! Dit is onterecht. Nu wij weer! Alles uit de kast voor elkaar. Strijden tot de laatste minuut. We hebben nog 10 minuten.
En vanaf de aftrap laten we zien waarom we naar Malden zijn gekomen. Een vloeiende aanval over meerdere schijven en met als eindstation de vrijgekomen Kenji. Die geeft de bal zo strak en hard voor de goal dat een van de verdedigers nog probeert om de bal weg te werken, maar niets anders kan dan de bal achter de keeper in de touwen te jagen. 3-3 in de 55e minuut. De mannen schreeuwen van vreugde maar we moeten nog 5 minuten de barre omstandigheden zien te trotseren. Strijden voor het geel en blauw.

Union is met maar drie verdedigers gaan spelen, en gaan ook voor de volle winst.
Wij laten Jesse iets minder diep spelen om zodoende nog een verdediger weg te lokken om te proberen de snelheid van Romijn, Bink en Kenji te gebruiken.
De wedstrijd is zo spannend dat ik nu pas opmerk dat onze geblesseerde Nick ook al een tijdje op onze bank zit. Echt super dat hij toch samen met zijn moeder komt kijken naar de verrichtingen van zijn maatjes.

Nog 3 minuten te gaan. Nog 2 minuten te gaan............de laatste minuut gaat in. We blijven fel op onze tegenstanders zitten. Dan lijdt Union balverlies en via een razendsnelle combinatie leggen we de bal achter de verdediging neer. Vanaf hier zie zelf alleen nog de "slowmotion".............
Bink is losgekomen van die ene laatste verdediger. Romijn en Kenji zijn via de zijkanten ook mee. Jesse, Wiebe, en Sam komen er als middenvelders ook nog achteraan, maar Bink is vandaag niet te stoppen. Hij rent iedereen eraf, omspeelt de keeper..........de bank gaat staan........Jamie gooit zijn handen in de lucht...........het meegereisde publiek schreeuwt onze mannen naar voren. BAM.....Bink knalt de ballen in het lege doel.
Iedereen rent naar de cornervlag waar Bink de 3-4 aan het vieren is. Een grote hoop van spelers ligt op elkaar op het ijskoude gras van Union. Wat een wedstrijd en wat een ontknoping.
De scheids fluit af en het feestje kan losbarsten. Het is nog een tijdje onrustig geweest in Malden.

Wij bedanken onze tegenstanders die natuurlijk erg teleurgesteld van het veld kwamen.
Niet dat het iets zal helpen, maar ook jullie hebben ervoor gezorgd dat alle toeschouwers een geweldig potje voetbal hebben gezien. En jullie staan niet voor niets ook hoog op de ranglijst. Dat hebben jullie vandaag ook weer aan ons laten zien. Veel succes nog in de verdere competitie.
En DZC? Wij maken ons op om volgende week de ongeslagen koploper op sportpark Zuid te ontvangen. We mogen dan proberen om betaald voetbal organisatie VVV Venlo het moeilijk te gaan maken. Hopelijk weer eens met echt voetbalweer. Brrrrrrrrrrrr.