DZC '68NieuwsOverige nieuwsDebuut voor De Graafschap in de Champions League!

Debuut voor De Graafschap in de Champions League!

Wat in de eredivisie (nog) niet lukt, lukt wel degelijk bij onze Pro Data Champions League! De Graafschap maakte namelijk zijn debuut. Nog nooit eerder was de Graafschap vertegenwoordigd op de zaterdag maar het is gelukt om eindelijk door te dringen tot onze allerhoogste regionen! In onze Pro Data Champions League worden ze in één adem genoemd met topteams als Manchester United en Real Madrid. En dat is wel bijzonder! Na intensieve onderhandelingen
door onze manager Max Riekel, werden de shirts ter beschikking gesteld door de ‘one and only’ echte De Graafschap, die maar al te goed in de gaten heeft dat ‘THE PLACE TO BE’ toch werkelijk alleen op zaterdagochtend om 8.30 uur bij DZC’68 is. Hier zie je toch iedere week weer het echte topvoetbal, de verfijnde techniek, de briljante doelpunten, de prachtigste stiftjes om nog maar niet te spreken van de tomeloze inzet die wekelijks weer tentoon wordt gespreid. En we kunnen vaststellen dat deze beslissing ook onmiddellijk heeft geleid tot een positief effect op de speelstijl van DE Graafschap want afgelopen zaterdag speelden zij een weergaloze wedstrijd tegen PSV. Een wedstrijd die werkelijk alles in zich had. Strijd, passie, lef, talent en doorzettingsvermogen!. En die kunst hebben ze ongetwijfeld afgekeken van ons, die zaterdagochtend. Dat KAN niet missen.

En wat zouden we zijn zonder onze fantastische SPELERS VAN DE WEEK! Allereerst wist ik Jesse voor mijn microfoon te krijgen. Jesse was een van de spelers van de Graafschap, samen met Huub en Joep. DRAN is zijn motto! Dat doet Jesse heel erg goed. Jesse is namelijk altijd DRAN! Hij stopt nooit, gaat altijd maar door en komt met heeeel veeeel plezier elke keer bij de Champions League. Voetbal is zijn lust en zijn leven. Jesse is voor Barcelona! Tja, waarom?? Wat een d**me vraag! Ik hoef maar 1 woord te zeggen; Messi natuurlijk! Tja, dat behoeft geen uitleg. Trouwens, Jesse vindt het wel jammer dat Messi naar de gevangenis moet. Dat had oma hem verteld. En dat ben ik met je eens Jesse. Als je naar de gevangenis moet is dat altijd jammer. Want dat is nooit zo gezellig als lekker voetballen. Het lievelingseten van Jesse is frietjes. Het allervieste zijn Spruitjes! Tjonge, spruitjes scoren hoog in de Top 10 allervieste groente! EN….. Jesse wordt later…..tatatarataa kampioenspeler! En niet zomaar een kampioenspeler maar ….(alweer) tatatraataa ..kampioenspeler bij DZC’68!!!! Woehaaa! Wat zal DZC blij zijn! Want dan weten ze alvast dat hun toekomst is verzekerd!

Maar we zijn er nog niet, hoor! Niemand minder dat Jurre was bereid mijn vragen te beantwoorden! Lucky me! Jurre is voor PSV! En Jurre is voor PSV, maar in het bijzonder voor Luuk de Jong. Tjonge, dat is wel een HELE bekende naam bij DZC. Overigens niet verwonderlijk dat Luuk het zo goed doet en zo vaak scoort want ook hij heeft zijn roots bij DZC’68 (helaas niet in de Champions League) en is daarna naar de Graafschap gegaan. Als De Graafschap destijds al de weg naar onze Champions League gevonden had, had Luuk wellicht nu bij Barcelona gespeeld en was HIJ de favoriet van Jesse geweest. Maar ach, wat niet is, kan nog komen! Maar goed, Jurre had afgelopen zaterdag wel een enorme TOPdag! In een knotsgekke wedstrijd tegen de Graafschap won PSV niet alleen, maar scoorde Luuk de Jong ook nog een hele belangrijke goal.! Tja, wat wil je nog meer! Jurre eet het allerliefst patatjes met curry en mayo, door elkaar! Toe maar,  das geen curry maar smurrie!        Enne, doe maar GEEN witte bonen in tomatensaus! Bbrr, dat is BBRR. Jurre wordt later keeper.       Dat wordt hij, gewoon omdat het leuk is! Een keeper moet ballen tegenhouden en uitkomen! Of hij wordt aanvaller, ook gewoon omdat dat leuk is.! Oei! Best lastig! Twee uitersten bij elkaar! Maar ach, wat maakt het uit; bij ons in de Champions League kan nou eenmaal ALLES!

Natuurlijk gaan we zaterdag weer vrolijk verder. Tot dan! Annabel