DZC '68NieuwsOverige nieuwsRuime overwinning bezorgt DZC’68 de eerste periodetitel!

Ruime overwinning bezorgt DZC’68 de eerste periodetitel!

Na een week met verplichtingen in zowel de beker, een leerzaam 2-5 verlies tegen Silvolde, als de achterhoek cup, een overtuigende 0-10 overwinning op Stokkum, werd afgelopen zaterdag (29/10) de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Quick’20 uit Oldenzaal.
Door onze flitsende reporter: Jelle van Rinsum

Een wedstrijd waar voor DZC’68 niet alleen de 3 punten op het spel stonden, maar ook de eerste periode titel. In de afgelopen twee jaar bevond DZC’68 zich vaker in deze situatie, maar op de momenten dat het er op aan kwam gaf de ploeg niet thuis.

Tegen Quick’20 wist DZC’68 echter wel om te gaan met de druk, resulterend in een overtuigende 6-1 overwinning, het behoud van de koppositie en dus ook de eerste periodetitel!

De tegenstander uit Oldenzaal is dit seizoen minder op dreef. Met drie gelijke spelen en nul overwinningen stond het totaal, voorafgaand aan de confrontatie van afgelopen zaterdag, op drie schamele punten uit 7 duels. Quick’20 kon de punten dus erg goed gebruiken en DZC’68 kon er van uitgaan dat het de punten niet cadeau zou krijgen.

Scherp aan de wedstrijd beginnen was dus het devies voor DZC’68 en zo geschiedde. Na vier minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Na een scrimmage voor de ogen van de Oldenzaalse doelman gaf aanvoerder Robin Faber het laatste zetje: 1-0. DZC’68 ging op zoek naar meer en kreeg in de twaalfde minuut een grote kans op de 2-0. De kans was niet besteed aan spits Meron Zehaye en pardoes lag de bal twee minuten later aan de andere kant in het net. De thuisploeg was nog niet in de problemen gekomen, maar een slordigheid in de defensie zorgde ervoor dat Mark Leijdekkers de gelijkmaker binnen kon schieten. Ondanks de tegentreffer bleef DZC’68 de betere partij en ging het wederom op zoek naar de voorsprong. In de 29e minuut kwam deze er ook. Na een voorzet vanaf links miste Jordy Nijholt de bal op een haar, de bal werd echter opnieuw ingebracht en Rutger Ebbers wist wel raad met deze buitenkans: 2-1.

DZC’68 probeerde haar voorsprong uit te breiden en kreeg hiertoe enkele mogelijkheden. De grootste kans was echter voor Quick’20. Na een counter over rechts moest doelman Job Tadema handelend optreden. De gelijkmaker werd hiermee voorkomen en DZC’68 kon verder met haar jacht op de 3-1. Deze kwam er en wel in de veertigste minuut. Het was wederom een voorzet vanaf de zijkant die binnen gewerkt werd. Meron Zehaye schoot de bal stijlvol, met een halve omhaal, tegen de touwen.

In de rust gaf trainer Stéven Verheijen zijn ploeg aan scherp te blijven en de wedstrijd snel te beslissen. Thomas Kleinlugtebeld bewees vroeg in de tweede helft goed geluisterd te hebben naar zijn trainer. Hij veroverde de bal zelf, stoomde door naar de goal en besloot hard, onderkant lat, binnen te schieten: 4-1. Hiermee was de wedstrijd zo goed als beslist en ging DZC’68 een solide tweede helft tegemoet. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 55e minuut. Een snelle combinatie over links, een knappe voorzet, goed terugleggen en een mooie schuiver zorgden voor de 5-1 van Rutger Ebbers. Een doelpunt uit het boekje en typerend voor de manier waarop dit DZC’68 kan voetballen. Na deze fantastische goal zou DZC’68 er nog eentje maken. Het was wederom Thomas Kleinlugtebeld die na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg. Randje 16 schoot de buitenspeler, uit stand, de bal strak in de kruising. Wederom een prachtige goal en de opmaat voor een mooie maar lange avond.

Het was wederom een geslaagde middag op Sportpark Zuid. Een ruime overwinning, mooie aanvallen, prachtige goals en als hoogtepunt de eerste periodetitel. De eerste ‘prijs’ is binnen maar uiteindelijk gaat het DZC’68 erom aan het eind van de rit bovenaan te staan. Op deze mooie herfstmiddag heeft DZC’68 in ieder geval opnieuw een stap in de goede richting gezet.

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Robin Faber (Frank van Tent Beking), Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Belend Shekho), Nick Abbink; Corné de Waard, Meron Zehaye (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.