DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO13-1 laat zien wat teamspirit is!

JO13-1 laat zien wat teamspirit is!

Daar waar het 2e divisie avontuur ons vorige week nog naar skigebied Oss voerde, moesten we vandaag voor de 2e keer dit seizoen thuis de degens kruisen met Blauw/Geel ‘38.
We willen proberen om te blijven aanhaken in de top van de tweede divisie, en tijdens de teambespreking laten we nog maar eens weten trots op die gasten te zijn, en dat ze vooral moeten genieten met elkaar van alles wat deze voetbal jaargang met zich mee brengt.
Inmiddels blijkt dat onze mannen ook buiten het veld veelvuldig elkaar opzoeken om bij elkaar te spelen, of zoals de laatste tijd een pact vormen om tegenstanders in het computerspel "Fort Nite" aan te pakken. Tijdens dit spel spreken ze met elkaar via "headsets" en door het microfoontje gaan dus de gesprekken of aanmoedigingen vanaf het veld gewoon weer verder via de "gameconsole". Een van deze "deelnemers" is ook onze pechvogel Nick, die alweer ruim een week in het gips zit door die vervelende armbreuk. We verassen hem vandaag na de wedstrijd met een zak snoep, en kaart en een PlayStation kaart waarmee hij zelf iets aan aan kan schaffen op zijn computer.
En na dat hij alles had uitgepakt wisten de boys al te vertellen wat Nick er precies voor moest gaan kopen. Blijkbaar iets om ze nog sterker te maken in de game "Fort Nite"

Maar vandaag leek het wel of iedereen z'on kaart had gehad om zichzelf weer een stukje verder te "upgraden". Onze tegenstander van vandaag heeft dat aan den lijve ondervonden.
En als we de prachtige opkomst ceremonie achter de rug hebben en de tribunes steeds verder vol lopen kunnen we aan de bak.
Vanaf de eerste minuut laten we zien wat we vandaag van plan zijn. Winnen. Bij sommigen is het in de ogen te zien.

Vanaf de aftrap eisen we direct de bal op en al in de 2e minuut leggen we een prachtige combinatie op de mat. Rik en Jesse weten elkaar makkelijk te vinden en sturen Bink op de keeper af. In de dug-out gaat iedereen al staan. Bink ligt op volle snelheid en schuift de bal langs de keeper. "Ping" klinkt het geluid van het metaal. De bal schampt de paal en Bink baalt. We zijn sterker, maar de keeper van Blauw/ Geel lijkt ook wel z'on Playstation kaartje te hebben gehad. Die staat een lekker potje te keepen.
We laten mooie combinaties zien en in de 10e minuut komt de bal randje strafschop gebied voor de voeten van Kenji die uithaalt. Het schot word ternauwernood van de lijn gehaald, en kunnen de opgesprongen spelers op de bank wederom weer rustig gaan zitten. In de 15e minuut een prachtige pass van Sam, die met zijn goede spelinzicht met een mooie trap Jesse weet te bereiken. Jesse die vandaag op de "10" moet spelen stuurt eveneens met een prachtige pass wederom Bink weg die weer richting de goal gaat en de bal hard op de goal schiet. De bal vliegt rakelings over de lat, dus nog steeds geen voorsprong.
In de 20e minuut is het echter wel raak. Dit keer zetten we Jesse vrij voor de keeper in het strafschopgebied. De keeper komt op hem afglijden en Jesse schiet tegen hem aan. De bal zeilt door de lucht en Kenji die vlak achter zijn maatje Jesse aan was gelopen om hem te helpen springt hoog en kopt de bal weer richting de penaltystip waar inmiddels Bink als een echte spits is opgedoken en de bal eveneens met het hoofd binnen kopt en de 1-0 voor DZC is een feit.
Na weer een paar mooie aanvallen is het in de 25e minuut weer raak. Van achteruit is het Ruben die al een paar keer zijn tegenstander met fabelachtige bewegingen zijn tegenstander dol heeft gespeeld en daardoor op kan stomen om vervolgens onze middenvelders vrij te laten komen. Iemand moet hem immers proberen af te stoppen. Ruben speelt Sam in en die weet Bink weer te laten vertrekken. Anders dan de voorgaande keren weet Bink de keeper te omspelen en stormt alleen op de goal af en schuift de bal in de touwen. 2-0
Inmiddels heeft Jesse een vervelende botsing gehad met een tegenstander. Hij kermt van de pijn en snel ren ik (voor zover je dat nog rennen kunt noemen) met een bidon naar hem toe. Het oog van Jesse is inmiddels flink opgezwollen en ook zijn bovenbeen vertoont een flinke blauw paarse plek. Wonder boven wonder staat hij langzaam op en hervat hij als een echte strijder de wedstrijd. Gelukkig fluit de scheids een paar minuten later voor de rust en kunnen we even lekker een beker ranja achterover gaan slaan.

Romijn gaat in de rust warm lopen. Hij speelt vandaag maar een half uur omdat hij de hele week ziek is geweest, maar hij is er gelukkig weer bij. Voorzichtig zijn dus en niets forceren als het niet hoeft. Hij komt in ieder geval direct na de rust in de ploeg en neemt de linksbuiten positie in van Rik.

De 2e helft laat Blauw/Geel zien dat het nog even flink van zich af wil bijten. Direct vanaf de aftrap gaat hun razendsnelle rechtsbuiten er vandoor en knalt snoeihard op de goal. Echter heeft onze keeper Jamie al enkele PlayStation kaartjes "keepen voor gevorderden" gehad, en met een typerende katachtige reflex tikt hij de bal uit de rechter beneden hoek weg. We blijven proberen te voetballen maar hebben het in de beginfase van de tweede helft toch een beetje lastig. Aanvoerder Naut spoort zijn "troepen" nog maar eens aan en speelt eveneens een prima wedstrijd. Karakter mens Brent stroopt zijn mouwen nog maar een op, terwijl Gijs de ene na de andere crossbal geeft en steeds goed aanspeelbaar is om vervolgens het middenveld in te spelen. En Sil gooit de beuk er ook nog maar eens in. We leggen weer een paar prachtige combinaties op de mat en precies op het goede moment spelen Jesse en Sam zich door het middenveld van de tegenstander. Jesse speelt Kenji op de rechtsbuiten positie in die zijn tegenstander van zich af zet en richting de achterlijn gaat om de bal voor te geven. Zijn tegenstander probeert de bal te blokken waardoor de bal iets van richting verandert en keurig de goal in gaat. 3-0 DZC. Was een beetje geluk zegt Kenji achteraf, maar hij zat er lekker in zegt hij met een grote grijns op zijn knalrode gezicht.

We blijven de betere ploeg, maar zo nu en dan legt onze tegenstander ook mooi voetbal op de mat, maar je ziet dat het geloof in een goed resultaat er niet meer is. Bij ons vloeien de krachten langzaam uit de DZC lijven. Bij de ingevallen Romijn nog lang niet. Op de bank zegt hij nog lachend "ik ben een beetje druk vandaag", en dat laat hij in de laatste minuten ook nog maar eens even zien. In de 56e minuut sturen we hem na een prima steekpass mooi weg en stuift hij richting de achterlijn. We weten met veel mensen in de zestien te komen en Romijn legt af op Jesse die beheerst binnen tikt. 4-0.

Dan krijgt Naut nog zijn "publiekswissel" en schuiven we de eveneens prima spelende Wiebe naar achteren en gaat Rik nog even als centrale middenvelder spelen. Als hij in de laatste minuut de bal weer eens op wilskracht weet te veroveren laten we vervolgens weer een prachtige combinatie over meerdere schijven zien. Voor het neutrale publiek een om van te smullen. En nogmaals mag Romijn uiteindelijk op volle snelheid achter de bal aan. Hij gaat alleen op de keeper af en schuift de bal op het juiste moment langs de keeper. 5-0.

De scheids fluit af en we bedanken onze tegenstander en de scheidsrechter. Ik neem de krat drinkbussen weer mee richting het feestje in de kleedkamer.
Na een paar "sprintjes" bij blessurebehandelingen lijkt het erop dat ik ook maar eens wat "upgrade" kaartjes moet gaan aanschaffen. Op naar volgende week.