DZC '68NieuwsOverige nieuwsEffectief VV Den Dam doet DZC'68 011-4 de das om

Effectief VV Den Dam doet DZC'68 011-4 de das om

Tijdens mijn bezoek aan familie in doetinchem werd ik afgelopen zaterdag uitgenodigd om de wedstrijd VV Den Dam tegen DZC"68 011-4 bij te wonen. Mijn neefje speelt namelijk  in het mooie blauw/geel van DZC.
Bij deze kleuren maakt mijn hart al snel een sprongetje aangezien mijn club AFC"34 uit Alkmaar in dezelfde kleuren speelt....

Nadat ik onder de rook van Doetinchem uitkwam en via slingerende boerenweggetjes aankwam in het dorp Azewijn kreeg ik het gevoel van de film All Stars (voor de oudere lezers.) één hobbelig veld en een serene rust heerste over het complex.

Er was op dit vroege tijdstip van 0930 uur maar één wedstrijd , tussen het in het laatste oorlogsjaar (1945) opgerichte VV Den Dam en de Doetichemse Zaterdag Club dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Na twee grote kansen voor beide teams was het in de 15de min raak ! De bezoekers kwamen op 0-1. Maar lang konden de mannen én vrouwen van de 011-4 hier niet van genieten , want in de eerste tegenaanval was het via een afstandsschot gelijk raak ! (1-1) Dit kon zomaar een leuke wedstrijd worden, en dat werd het ook . Mijn neefje boog de stand echter weer in het voordeel van DZC (1-2)

Maar de gastheren uit Azewijn wisten ook niet van opgeven en kwamen weer naast DZC (2-2)

En zo ontspon er in het gelderse landschap een mooi aantrekkelijk duel voor de supporters , die naast een heerlijk zonnetje een leuke wedstrijd kregen voorgeschoteld .

Met twee teams die vol op de aanval speelde konden de doelpunten niet uitblijven.

Nu was het weer VV Den Dam met een snelle uitbraak (3-2)

Het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter kwam net op tijd om de spelers even rust te gunnen om er in de tweede helft net zo mooi duel van te kunnen maken.

Na de thee was er gelijk een grote kans voor VV Den Dam op de 4-2, maar de keeper uit Doetinchem bleef koel bij een één op één situatie en tikte de bal tot een corner .

Toch kwam de 4-2 op het scorebord en kon DZC op jacht naar de aansluitingstreffer . Die kwam al vrij snel maar met drie man vrij voor doel werd deze kans net naast geschoten..

Dus kwam de oude voetbalwet weer boven water, als jij niet scoort doet de tegenstander dat.

(5-2) Met nog 10 minuten op de klok maakte VV Den Dam met een zesde treffer een einde aan alle illusies op een goed resultaat voor DZC (6-2)  In de eindfase was er nog wel een treffer te vieren (6-3) maar was het slotaccoord toch weer voor de groen/witten (7-3)

Dat de tegendoelpunten steeds snel vielen na een score van DZC was wel opvallend , maar met deze inzet en speelplezier kunnen de punten niet uitblijven.

Ik wens de DZC"68 011-4  nog veel succes in de resterende wedstrijden !