DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC JO13-1 loopt al vroeg de polonaise in Gemert!!

DZC JO13-1 loopt al vroeg de polonaise in Gemert!!

Zaterdag 10 februari. Leutekum maakt zich op voor het Carnavalsfeest. Toch heeft de JO13-1 nog een klus te klaren. En die klus heet Gemert JO13-1.
Helaas kunnen Wiebe en Kenji er niet bij zijn. Die genieten van een welverdiende vakantie bij hogere temperaturen. En dat is ook niet zo moeilijk, want op de plek waar de rest van de boys samenkomen is het mistig en erg koud.

Gemert heeft perfect meegewerkt aan het verzetten van de wedstrijd naar een vroeger tijdstip zodat we later op de middag toch nog bij de optocht in Doetinchem aanwezig kunnen zijn. En net als we vertrekken komt het bericht dat Sil in de nacht ziek is geworden en toch niet mee kan doen. In allerijl besluiten we dat Angel net als Bram en Luka eveneens opgeroepen moet worden uit de JO13-2 om ons te komen versterken. Sjappoo voor jullie alle drie, en zeker voor Angel die met de nodige spoed uit bed moest worden gehaald om mee te gaan.
De vader van Luka heeft haar opgehaald en dus kwamen we toch met 12 jongens en 1 vrouwelijke speelster aan in het mistige Gemert.

In Gemert werden we even opgehouden doordat de raad van Elf voorrang kreeg bij het oversteken, maar al met al waren we toch nog keurig op tijd.
De kantine van Gemert was omgetoverd tot de plaatselijke residentie van het jeugdcarnaval aldaar en ook de ceremoniemeester was al omgekleed aanwezig. (zie foto)
Terwijl de carnavalsmuziek door de kantine klonk genoten de ouders van een heerlijk bakje warme koffie. Poeh, het is wel wat als je in het weekend nog vroeger je bed uit moet dan doordeweeks.

Nog voor de eerste slok koffie kwam Nickje de kantine binnen, scheenbeschermers vergeten..... Goed begin, dat beloofd wat! Gelukkig had Gijs een extra paar bij zich en kon er toch omgekleed worden.
Vervolgens kwam trainer Nick de kantine binnen met het verzoek of vlagger Koen zich om 9.50 uur wilde melden bij de scheidsrechter. Dat gaat wel heel officieel.... Later hoorden we dat Koen nog nooit zoveel instructies had gehad. Lag dat aan de scheids of heeft Koen dit gewoon even nodig voor een wedstrijd? Toch maar eens aan Monique gaan vragen............
Terwijl de ouders naar het veld lopen zien we nog net hoe Koen tot de orde werd geroepen door de scheids, wel netjes in de rij lopen hoor! Gekscherend werd er gefluisterd of deze jongeman soms zijn dienstplicht aan het vervullen was? Later zou blijken dat deze scheids een goede wedstrijd floot. Keurig gedaan.

De boys voetballen op het hoofdveld waar een nieuw kunstgras veld lag met strak gekalkte lijnen. Prima voor elkaar!
Om 10.01 uur trappen we af en Gemert begint zeer fanatiek aan de wedstrijd, terwijl DZC een beetje carnaval achtig voetbal op de mat legt. Toch zijn de betere kansen voor ons, want na 5 minuten voetballen volgt er na prima overspelen een grote kans voor Bink die helaas net naast gaat.
Uit de corner die daarop volgt krijgt DZC weer een grote kans, maar ook die gaat niet tussen de palen.

Na 10 minuten in de eerste helft krijgt Bram een vrije trap op de rand van de 16, maar die gaat helaas mis.
Het spel gaat een beetje over en weer, maar hoogstaand voetbal is het van beide kanten niet. Althans.......nog niet.....
Er volgen nog wat kansen voor DZC, waaronder een schot van afstand van Bram, een vrije trap maar de bal gaat er gewoon niet in.
Gemert houdt goed stand, maar creëren zelf weinig tot geen kansen.

De scheids voelt de wedstrijd goed aan laat veel doorgaan, maar als Jesse in de 22e minuut van achteren een trap krijgt moet de scheids fluiten en volgt er ook een gele kaart voor de speler van Gemert.
We voetballen verder en er volgen weer een aantal kansen voor DZC. Schot Bink rand 16, nog een schot van Bink na een één tweetje met Nick maar de bal wil er maar niet in. Dan fluit de scheids voor de rust.

In de rust krijgen de jongens te horen om vooral door te gaan met wat ze aan het doen zijn. Blijf in elkaar geloven en doen wat we afspreken. De scheids heeft in ieder geval een ander kleur shirtje aan gedaan en om 10.47 uur fluit hij af voor de 2e helft.

Gemert komt sterk uit de kleedkamer en we merken op de tribune op dat het jammer is dat deze ploeg zo laag staat. De boys van Gemert willen echt wel, maar het rendement is jammer genoeg te laag. Soms vergeten ze zichzelf te belonen anders hadden ze vele punten meer weten te behalen.

Na 2 minuten voetballen in de 2e helft schiet Gemert op onze goal, maar heeft Jamie met een prachtige duik de bal klemvast. Wij kunnen weer opgelucht ademhalen.
En dan begint het pas echt. DZC gaat beter voetballen, combineren beter en komen een beetje lekker in de wedstrijd. In de 7e minuut van de 2e helft krijgt Jesse een vrije trap op een meter of 20 van de goal. Via een prachtige trap verdwijnt de bal in de verre hoek. Mooi! 0-1.
3 minuten later ligt de bal alweer in het netje. Luka scoort prachtig de 0-2 en beloont zichzelf voor een prima wedstrijd.
Weer 5 minuten later kunnen we weer juichen. Op het middenveld pikt Nick de bal op, nadat Naut er net niet meer bij kon omdat hij werd vastgehouden en pakt ook Nick zijn doelpunt mee 0-3. Gemert is ondanks het sterke begin in de 2e helft nu even flink van slag en DZC wil aan het carnavalsfeest beginnen en geven nog een keer gas!
Het zal toch niet waar wezen....5 minuten later ligt de bal alweer achter de keeper van Gemert. Alleen nu via de goalie zelf. Rik schiet de bal en die komt tegen de rug van de keeper aan en verdwijnt in het doel. 0-4

Weer 2 minuten later krijgt Jesse de bal iets buiten de 16 en scoort zijn tweede (prachtige) goal. 0-5. Jurgen mag in het vervolg thuis blijven, we nemen de rest van het seizoen opa Krus mee!!!!

5 minuten voor het einde krijgt Jesse nog een kans op een loepzuivere hattrick, maar die bal gaat helaas net niet tegen de touwen.
Al met al was het het vroege opstaan wel waard, want de als de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd staat de 0-5 op het scorebord.
De spelers, begeleiding en publiek van Gemert waren uiterst sportief, een verademing in vergelijking tot 2 weken geleden.
Onze invallers Bram, Luca en Angel uit de JO13-2 hebben het echt prima gedaan. Chapeau! Oja, en ook vlagger Koen heeft zijn steentje weer bij gedragen!! Dank je Koen!

Vandaag was wederom weer een prachtige teamprestatie en weten we dat we weer 3 punten bij kunnen schrijven. En de polonaise kan ingezet worden in de kleedkamer.
Jamie, Naut, Gijs, Ruben, Brent, Angel, Jesse, Sam, Luka, Bram, Bink, Romijn en Nick vieren samen de overwinning. Nu snel onder de douche en terug naar Leutekum.

Wij wensen iedereen bij Gemert ook een prachtige Carnaval en nog veel succes in de verdere competitie.