DZC '68NieuwsHoofdnieuwsZaterdag 9 november treedt DZC’68 aan tegen CSV Apeldoorn.

Zaterdag 9 november treedt DZC’68 aan tegen CSV Apeldoorn.

Je zou het niet snel denken, maar het is niet de eerste keer dat beide clubs elkaar treffen in competitieverband. Wel moet er ver terug in de tijd gegaan worden naar de laatste ontmoeting tussen DZC’68 en CSV Apeldoorn. In het seizoen 1996/1997 speelden beide clubs in de 2e klasse I. Uitslagen van de wedstrijden zijn niet meer terug te vinden maar de eindstand van de competitie wel.
DZC’68 eindigde dat jaar op de derde plek, terwijl CSV Apeldoorn kampioen werd. Sindsdien heeft de club uit Apeldoorn grote stappen gemaakt in het amateurvoetbal. Met als hoogtepunt een jaar topklasse voetbal in het seizoen 2010/2011. Het huidige seizoen van de uit de hoofdklasse gedegradeerde CSV verloopt wisselvallig. Op de eerste speeldag overklaste de ploeg van Jeroen Burghout KHC door met 7-1 te winnen en de koppositie gelijk in handen te nemen. Echter heeft CSV Apeldoorn op dit moment na 7 wedstrijden al 8 verliespunten opgelopen na nederlagen tegen SVZW en WHC en een gelijkspel tegen SVDB Barneveld. Zodoende zijn de rood-gelen terug te vinden op de 5 plek met 5 punten achter koploper SVZW.

DZC’68 op haar beurt maakt de laatste weken een sterke indruk. Twee weken geleden werd er knap gelijkgespeeld bij Go Ahead Kampen en de week erna speelde de ploeg een fantastische eerste helft tegen WHC maar glipte de overwinning in de laatste 10 minuten uit handen. Vorig week verloor DZC’68 op bezoek bij DTS Ede met 1-0, al zat er in de laatste 20 minuten nog wel een gelijkspel in. Desalniettemin staat DZC’68 1 plek boven de streep en is dat bovendien op basis van het doelsaldo. Aanstaande zaterdag krijgen de mannen van Jos van der Veen een nieuwe mogelijkheid om tegen een zeer sterke tegenstander te laten zien waar de ploeg op dit moment staat. Gezien de wedstrijd tegen WHC is DZC’68 op voorhand zeker niet kansloos, al zal het geen gemakkelijke wedstrijd worden.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag 9 november om 15.00 uur.