DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag Vitesse'63 VR1 - DZC'68 VR1

Wedstrijdverslag Vitesse'63 VR1 - DZC'68 VR1

Op 8 februari zijn we afgereisd naar Koekange om tegen Vitesse'63 Dames 1 te spelen. Thuis hadden we een 3-1 zege geboekt. Uiteraard hebben we rekening gehouden met de nodige weerstand en het thuisvoordeel van de geel-roden uit Koekange op hun vertrouwde grasveld.
Op 8 februari zijn we afgereisd naar Koekange om tegen Vitesse'63 Dames 1 te spelen. Thuis hadden we een 3-1 zege geboekt. Uiteraard hebben we rekening gehouden met de nodige weerstand en het thuisvoordeel van de geel-roden uit Koekange op hun vertrouwde grasveld. De missie is duidelijk voor dames van DZC '68 namelijk hier winnen en de drie punten meenemen naar Doetinchem met de hoop zo te stijgen naar vijfde plaats op de ranglijst.

Als team zijn wij gewend te spelen tegen fysieke teams. Onze visie is vanuit organisatie spelen, veel kansen creëren en ons belonen door te scoren! Na een korte wedstrijdbespreking en een goede warming up zijn we sterk begonnen aan de wedstrijd. De eerste kwartier waren we veruit de bovenliggende partij met gevaar voor het doel van de tegenstander. Na 20 minuten was het nog steeds 0-0 omdat we de kansen vanuit combinatiespel, danwel steekpasjes door het midden van de verdediging niet hebben benut. We creëerden ook kansen via de zijkanten maar de bal kwam steeds bij de keepster terecht.
Na de eerste 20 minuten werd de opbouw minder en hierdoor leverden we onnodig vaak de bal in bij de tegenpartij die zo tot aanvallen konden komen. Gevaarlijk werd tegenpartij verder niet echt in de eerste helft. Ze kwamen een aantal keren met corners in ons doelgebied die onnodig werden weggegeven bij het uitverdedigen.
De laatste tien minuten van de eerste helft pakten we het spel weer op en waren weer de bovenliggende partij die kansen bleef creëren alleen verzuimden de spitsen nog steeds te scoren. Ook de corners en vrije trappen werden niet verzilverd.

Na de rust, goed voor enkele aanwijzingen hoe het spel te blijven maken, bleven we kansen creëren met als uiteindelijke doel natuurlijk om te scoren! De 2e helft begonnen we wederom erg sterk en maakten wij het spel en dreven de tegenstander terug. Na mislukte acties in het aanvallen, niet goed uitgespeelde kansen, danwel 1-op-1 kansen die we helaas misten, gebeurde er iets spectaculairs via een mooi combinatiespel na balverovering! Er kwam een individuele actie van Britt die wegdraait van haar tegenstander en een volgende tegenstander passeert gevolgd door een hard schot, strak rechtsonder tegen de net aan 0-1! Een prachtige goal en onhoudbaar voor de keepster! Dit doelpunt werd hartelijk gevierd, en de vreugde was ook duidelijk te merken bij iedereen. Na opgelegde kansen wisten we nog steeds niet de 2e goal te maken totdat Jara de bal heel fraai vanuit de corner in de verre hoek draaide, 0-2 en een beauty! Dit doelpunt werd net zo gevierd en we konden nu de stand uitbreiden. We moesten we wel door blijven gaan en de laatste 30 minuten van de wedstrijd om deze over de streep te trekken.  Door te traag handelen leden we balverlies op het middenveld waardoor we een counter tegen kregen. Ze scoorden de 1-2 En kregen een stukje zelfvertrouwen terug. Gelukkig hebben we Nora in de goal die de bal in een 1-op-1 duel wist te stoppen.

Wij kregen nog een aantal mogelijkheden voor het doel maar wisten de derde treffer niet te maken. Het had wel makkelijk 1-7 mogen staan als de opgelegde kansen hadden benut. Uit eindelijk hebben we niets meer weggegeven dan één goede kans voor de tegenpartij waardoor we de wedstrijd hebben weten te winnen. Drie hele belangrijke en verdiende punten in the pocket.

Door het verlies van Be Quick zijn we gestegen naar de vijfde plek en vergroten zo het gat met de tegenstanders onder ons.

Nu gaan we ons richten op de volgende uitdaging, thuis tegen AZSV op 29-02.

Geniet van het Carnaval... Be Safe en be Good!