DZC '68NieuwsEerste ElftalGeflatteerde nederlaag DZC’68

Geflatteerde nederlaag DZC’68

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (17/3) tegen DETO uit Vriezenveen een geflatteerde nederlaag geleden (3-0). Na een gelijk opgaande eerste helft met grote kansen over en weer (0-0), trok DETO al counterend de wedstrijd in de tweede helft over de streep.

De vorige ontmoeting tussen DZC en DETO (Door Eendracht Tot Overwinning) in Doetinchem eindigde in een 0-2 overwinning voor de Vriezenveners. DZC werd toen afgetroefd op handelingssnelheid en het benutten van kansen. Het was nog aan de ‘voorkant’ van de competitie en DZC heeft inmiddels de mores van de 1e klasse redelijk onder knie. Het voetbalt vanuit het collectief, het weet de kansen die ’t krijgt redelijk te benutten en ’t kan de focus op de wedstrijd in de meeste wedstrijden zo’n 90 minuten behouden. Een week geleden werd zo tegen Hierden met 5-2 gewonnen en het leverde vier spelers een acht op, die vervolgens ook stonden opgesteld in het elftal van de week van De Gelderlander. Vanmiddag maar ’s kijken of de locomotief, zoals Thomas Kleinlugtebeld zichzelf en DZC in diezelfde Gelderlander benoemde, zou doordenderen.

De vier achten van vorige week zaterdag stonden ook nu weer in basis: Fatih Ilkan, Thomas Kleinlugtebeld, Jesse Wortelboer en Meron Zehaye. Het opvallendste gezicht was natuurlijk Jesse Wortelboer, een A-junior en een kind van de club. Hij debuteerde vorige week, voetbalde geweldig en is een voorbeeld hoe goed de kweekschool van DZC in elkaar steekt. Maar de wedstrijd op Sportpark Het Midden in Vriezenveen was van een ander kaliber. Het was koud, er waaide een snoeiharde wind in de lengterichting over het veld en de natuurlijke ondergrond was hard en hobbelig. Toch ontstond er in de eerste helft een boeiend schouwspel met grote kansen over en weer. Doelman Job Tadema onderscheidde zich door een paar ketsers van uittrappen, maar belangrijker waren een paar grandioze reddingen die er voor zorgden dat er op het scorebord bij DZC de 0 bleef staan. Dat gold echter ook voor DETO, omdat zowel Thomas Kleinlugtebeld als Fatih Ilkan het net niet wisten te vinden (schot voorlangs, fraaie redding keeper DETO na pegel richting de kruising). DETO speelde slordig, DZC deed ’t iets beter, maar het bleef 0-0.

Aangezien DZC in de tweede helft met de wind in de rug speelde, zou dat perspectief kunnen bieden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Maar een analyse in de bus terug leverde op dat felle wind tegen of felle wind mee – als je er niet goed mee omgaat – niet zoveel uit maakt. Maar er is ook nog zoiets als echt 90 minuten focus behouden en deze twee zaken bepaalden min of meer de latere einduitslag. DETO scoorde aan het begin de tweede helft ‘uit het niets’ de 1-0, DZC zette aan, wisselde Corné de Waard voor Max Riekel, was strijdbaar, maar DETO counterde in de 80e minuut naar de 2-0 En het werd in de ‘dying seconds’ zelfs nog 3-0 toen een foutje achterin genadeloos werd afgestraft. ‘Overall’ gezien een sneue, geflatteerde en enigszins onnodige nederlaag.

In het behagelijke clubhuis van DETO bleek dat DZC naar een tiende plek op de ranglijst in 1e klasse D was gekukeld, omdat de concurrentie wel punten had weten te pakken. Het blijft dus stuivertje wisselen onderaan en het lijkt dus zaak dat een halt toe te roepen en een kleine positieve reeks neer te zetten. De eerste kans daarvoor is zaterdag aanstaande (24/3) op Super Samstag. Tegenstander is dan het hooggeklasseerde WHC uit Wezep. Uit de wedstrijd tegen DETO kan de nimmer aflatende strijd worden meegenomen en uit de wedstrijd tegen Hierden de wetenschap dat er vijf goals in één wedstrijd kunnen worden gemaakt op het o zo geliefde kunstgras van Sportpark Zuid. Herzlich willkommen @ super samstag !!

Opstelling: Job Adema; Jesse Wortelboer, Nick Abbink, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Fatih Ilkhan, Rutger Ebbers; Corné de Waard (Max Riekel), Meron Zehaye, Thomas Kleinlugtebeld.