DZC '68NieuwsEerste ElftalDZSV vs DZC’68 onbeslist

DZSV vs DZC’68 onbeslist

Een week na de kampioenswedstrijd van DZC’68 eindigde het voetbalgevecht tussen DZSV en DZC’68 in Dinxperlo afgelopen zaterdag (29/4) onbeslist, 3-3. Het werd een wedstrijd met meerdere sentimenten en goed gevoetbald werd er niet. De doelpuntenmakers voor DZC waren Thomas Kleinlugtebeld (2x) en Max Riekel.
Op 26 november 2016 stond deze wedstrijd ook op het programma. Vooraf ging het vooral over de clash tussen de beide coaches, Stéven Verheijen en Bas van Londen, die in het dagelijks leven collega’s zijn. Er waren zelfs affiches à la een bokswedstrijd gemaakt met als onderschrift ‘Verheijen vs Van Londen’. Verheijen won de wedstrijd vorig jaar met 1-0, een wedstrijd waarin techniek en souplesse het wonnen van karakter. Maar DZC heeft DZSV in de thuiswedstrijden in de loop der jaren leren kennen als een echte vechtmachine, en het wist dus dat het opnieuw aan de bak moest op ‘t Sportpark ’t Welink. Verder miste het de geschorste sterkhouders Robin Faber en Nick Abbink. Hoe dan ook, het was opnieuw ‘Let’s get ready to rumble !!’

DZC begon dus gewijzigd aan de start en zo stonden Mike Thus, Frank van Tent Beking en Mehmet Bulut in de basis. De wedstrijd begon wat aftastend en het was DZSV dat de wedstrijd in de 6e minuut openbrak. Een prima aanval werd eerst nog afgestopt door Mike Thus, maar in de rebound werd de bal toch binnen gekopt 1-0. DZC schakelde een tandje bij en werd al snel gevaarlijk. In de 12e minuut was het Mehmet Bulut die gebruik maakte van een foutje op het middenveld van DZSV, naar de goal snelde en met een prachtige lange lob de lat raakte; Thomas Kleinlugtebeld was er als de kippen bij en kopte de 1-1 tegen de touwen. Zo’n zes minuten later was het opnieuw raak voor DZC toen een foutje in de verdediging van DZSV genadeloos door Thomas Kleinlugtebeld werd afgestraft; 1-2. Daarna ontstond er een wankel evenwicht, met een iets beter combinerend DZC. Het net werd echter niet meer gevonden, hetgeen een terechte 1-2 ruststand opleverde.

Het begin van de tweede helft was een vervolg van de eerste helft. DZC was technisch en combinerend beter, maar DZSV vocht op karakter terug. Het leverde in de 52e minuut de aansluitingstreffer op, toen een afvallende bal na een hoekschop hard werd binnen geschoten; 2-2. Aangezien DZC ook deze wedstrijd wilde winnen stroopte het nogmaals de mouwen op. Het leverde in de 62e minuut een mooie aanval op over links, die na een splijtende pass van Thomas Kleinlugtebeld met een strakke schuiver werd afgerond door Max Riekel; 2-3. Nog geen minuut later sloeg de vlam in de pan. Scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart zag in het strafschopgebied een handbal van een DZC-speler en assistent scheidrechter Anne de Boer uit Doetinchem zag buitenspel van een DZSV-speler. Het leidde tot felle discussies op en rondom het veld, mede omdat de scheids DZC al twee keer een strafschop voor een handsbal had onthouden. Maar de scheids besliste, DZSV kreeg een strafschop, benutte die (3-3) en daarna werd het onrustig in Dinxperlo. Er werd door beide coaches volop gewisseld, de scheidsrechter had het moeilijk (mede door zijn warrige manier van fluiten), er werd flink geschoffeld (zo werd Jody Keuben uit de ring gekegeld bovenop z’n eigen technische staf), en van goed voetbal was geen sprake meer. Jammer, eindstand 3-3.

Zo speelde DZC dit seizoen voor de vierde keer gelijk en voegde het opnieuw een punt toe aan het puntentotaal dat na 24 wedstrijden is opgelopen tot 61. DZC wacht dit prachtige seizoen nog twee wedstrijden: thuis tegen WVF uit Zwolle en uit tegen ASC’62 in Dalfsen. Tegen WVF zijn Robin Faber en Nick Abbink weer speelgerechtigd, maar dat geldt niet voor Jody Keuben en Max Riekel; zij liepen tegen DZSV tegen hun vierde gele kaart aan en zijn geschorst. Hoe dan ook, eerst maar ‘s deze fantastische kampioensrace thuis afsluiten tegen Westenholte Voorst Frankhuis. Dat vraagt een mooie en feestelijke ambiance, ‘so be there !!’.

Opstelling DZC: Mike Thus; Jody Keuben, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Frank van Tent Beking; Mathijs de Waard (Rutger Ebbers), Corné de Waard, Meron Zehaye; Mehmet Bulut (Luuk Jansen), Max Riekel (Kustrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.