DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC 68 1 dendert door!

DZC 68 1 dendert door!

DZC ’68 heeft op zaterdag 11 maart 2016 opnieuw de winst gepakt. Dit keer werd het 0-4 in IJsselmuiden tegen IJVV. Zo behoudt DZC een voorsprong van negen punten op de nummer twee : Enter Vooruit.
Er stond zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Historisch besef gaf aan dat DZC het traditioneel lastig heeft tegen IJVV. Vorig seizoen nog werd er thuis op Sportpark Zuid met 0-3 verloren. Ervaren kracht Chiel Buikema heeft menig keer roest in het Doetinchemse eten gegooid. Dit zou vanmiddag voor de laatste keer kunnen gebeuren, omdat Chiel had aangegeven na dit seizoen te stoppen om andere interesses te kunnen laten opbloeien.

IJVV was niet van plan zich in te graven en ging vanaf het begin heldhaftig de strijd aan met de koploper. Ook DZC gaf geen krimp en zo ontstond er een echte wedstrijd met mooie duels. De ploeg van coach Verheijen stond in een stabiele organisatie en van daar uit werden de voorwaartsen steeds weer aan het werk gezet. Een diepe bal van Robin Faber schampte in de 29 minuut het hoofd van een van de centrale verdedigers van IJVV waarop de vaart uit de bal werd gehaald en pardoes voor de linker van Max Riekel belandde. De overtuigende uithaal spatte uiteen tegen de touwen : 0-1. De toch al aardige lopende combinaties kregen een vervolg en een prachtige aanval via Corné, Rutger en Thomas werd helaas niet gepromoveerd tot een doelpunt. Dat gebeurde wel in de 43ste minuut toen weer zo’n vlotte aanval werd afgerond door Thomas Kleinlugtebeld. Hiermee werd de ruststand bereikt.

IJVV stroopte de mouwen nog eens extra op en probeerde DZC met veel strijd terug te dringen op eigen helft. Het moet gezegd : de IJsselmuidenaren deden er alles aan de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Ondanks een paar goed uitbraken werden de hiermee gecreëerde kansen niet afgerond  door DZC. Halverwege de tweede helft stond een van de middenvelders oog in oog met Job Tadema. De doorgebroken speler werd door Job met een mooie redding van scoren afgehouden.

Bij weer een uitbraak werd Lucas de Graaf door Thomas Kleinlugtebeld in stelling gebracht en maakte hij aan alle onzekerheid een einde door de bal laag in het doel te schuiven : 0-3. Vlak voor het sluiten van de markt werd het ook nog 0-4. Meron Zehaye rondde een prachtige solo in het strafschopgebied zelf af.

Een klinkende overwinning van de Doetinchemmers. Strijd en energie waren de basisingrediënten. Doeltreffendheid leidde vervolgens tot deze verdiende  drie punten !

Volgende week speelt DZC ’68 1 de derde uitwedstrijd op rij : In Hellendoorn spelen we dan tegen de plaatselijke  v.v. In de heenwedstrijd nam Hellendoorn de punten mee. Dus weer een reden scherp de bus in stappen. Aanvang van de wedstrijd : 15:00 uur
Onderstaande foto's komen van de facebook pagina van VV IJVV. Bij deze willen wij VV IJVV bedanken voor de mooie foto's.