DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 bereikt volgende ronde Achterhoek Cup

DZC’68 bereikt volgende ronde Achterhoek Cup

DZC'68 heeft dinsdagavond (31/1) de volgende ronde van de Achterhoek Cup bereikt. Het versloeg MvR uit ’s-Heerenberg met 5-2. Het was een overwinning waar niets op viel af te dwingen. Thomas Kleinlugtebeld was de grote man met drie doelpunten in de tweede helft.
Het was lang geleden dat DZC in competitie- en bekerverband haar kunsten had laten zien. De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld op 10 december 2016 en iedereen langs de lijn was benieuwd hoe de mannen van Stéven Verheijen hadden overwinterd. Die spanning stond iets minder op de mannen van John Neijenhuis, hoofdtrainer van MvR. MvR staat voor Marinus van Rooijen, een kapelaan die sportief, politiek en maatschappelijk zeer actief was in ’s-Heerenberg en in 1942 stierf in Dachau. MvR speelt op zondag in de derde klasse C en bivakkeert daar in de onderste regionen. De ‘Bergenaren’ hadden al wel gespeeld in het nieuwe jaar, tegen Pax in Hengelo werd het 0-0.

Stéven Verheijen startte de wedstrijd met een zestal wijzigingen in het elftal dat in de eerste helft van de competitie zo’n goede indruk had achtergelaten. De voorhoede werd gevormd door Lukas de Graaf, Max Riekel en Kustrim Simnica, op middenveld speelde Belend Shekho en in de achterhoede maakte Jody Keuben z’n rentree, Sjoerd Heezen stond op de goal. DZC voetbalde beter dan MvR, was derhalve de bovenliggende partij en creëerde een aantal kansjes. Overtuigend was het echter niet. Overtuigend wel was een rush van Jody Keuben met een afgemeten voorzet op Kustrim Simnica, die er met een droge schuiver wel raad mee wist; 1-0. De 2-0 leek een sinecure, maar Rutger Ebbers (pegel over) en Max Riekel (kopbal lat) wisten het net niet te vinden. MvR speelde de lange bal, ‘versierde’ een penalty en wist die te benutten. Het werd 1-1 en dat werd ook de ruststand.

Tijd om op te schakelen naar een hogere versnelling moet de technische staf in de aanloop naar de rust hebben gedacht. Zo gedacht, zo gedaan. De voorhoede van voor de rust werd ingewisseld voor Corné de Waard, Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld. Verder kwam Mathijs de Waard in het veld voor Belend Shekho. Die wissels sorteerden meteen het gewenste effect. Thomas Kleinlugtebeld maakte het grootste verschil. Met drie prachtige rushes en drie prima schuivers maakte hij in dertig minuten drie doelpunten. Maar de gebroeders De Waard lieten zich ook niet onbetuigd: Corné scoorde fraai en Mathijs liet het middenveld weer op volle toeren draaien en produceerde een paar lekkere pegels richting de goalie van MvR. Een MvR dat na de 2-1 van Thomas Kleinlugtebeld nog even terugkwam op 2-2. Hoe dan ook, na zo’n negentig minuten vond de scheids het wel batjes – volgens een langs de lijn staande docent Nederlands een oud Achterhoekse uitdrukking – en stond er 5-2 op het scorebord.

DZC deed dus goede zaken in de start van het nieuwe jaar. Het bekert verder in de Achterhoek Cup en speelde vooral in de tweede helft een prima wedstrijd. Zaterdag in de competitie wacht thuis Den Ham; de uitwedstrijd in september 2016 werd met 1-2 gewonnen. Met z’n allen maar ’s kijken hoe ‘t nu afloopt. Het zelfvertrouwen is groot. DZC first !!

Opstelling DZC: Sjoerd Heezen; Jody Keuben, Robin Faber, Jordy Nijholt, Tolgahan Yayla; Belend Shekho (Mathijs de Waard), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Lukas de Graaf (Corné de Waard) , Max Riekel (Meron Zehaye), Kustrim Simnica (Thomas Kleinlugtebeld).