DZC '68 › Teams › JO19DZC'68 JO19-3

DZC'68 JO19-3

Spelers

Begeleiding

Trainingen

  • Stand
  • Uitslagen
  • Programma
  • Verslagen
Competitie Beker
4e klasse 04 wedstrijden winst gelijk verloren voor tegen punten
Zelos JO19-2Zelos JO19-2 9 7 0 2 32 13 21
VIOD JO19-3VIOD JO19-3 9 7 0 2 38 22 21
Ulftse Boys JO19-1Ulftse Boys JO19-1 9 6 2 1 34 21 20
DVV JO19-4DVV JO19-4 9 5 0 4 24 21 15
DVC '26 JO19-3DVC '26 JO19-3 9 4 2 3 20 18 14
Westervoort JO19-2Westervoort JO19-2 9 3 1 5 25 27 10
GSV '38 JO19-2dGSV '38 JO19-2d 9 3 2 4 18 27 10
VVG '25 JO19-2dVVG '25 JO19-2d 9 1 5 3 10 16 8
AZC JO19-2AZC JO19-2 9 1 2 6 16 34 5
DZC '68 JO19-3DZC '68 JO19-3 9 1 0 8 8 26 3
< vorige
Week 25
volgende ›
< vorige
Week 26
volgende ›
27-05-2017| JO19-3 op toernooi in Doornspijk
“Op toernooi”. Voor veel (ex-)voetballers een onmisbaar element in hun voetballoopbaan en behorend tot de voetbalnostalgie. Al in de winterstop werd bij JO19-3 het plan opgevat om ook dit seizoen een toernooi te bezoeken. Spelers werden vastgelegd en ook de vervoerende ouders werden gecharterd.

Maar waar vind je een toernooi voor ‘A junioren’? Zoals onze naam aangeeft beperkt het voetbal zich namelijk tot de zaterdagen (volgens huishoudelijk reglement: “niet op de wekelijkse zondagen of eerste kerstdag”). Een zoektocht op internet leverde het toernooi bij het Doornspijkse DSV’61 op, op slechts 75 minuten rijden. Om ons niet helemaal in een avontuur te storten nog even de website en facebook pagina bekeken en toen ingeschreven.
Zo vertrokken we zaterdag al om 11:00 en na het bewonderen van de file op de A12 zagen we al snel dat Onze Lieve Heer de ‘Bible Belt’ wel op een mooi stukje Nederland heeft neergelegd. Een naar DZC maatstaven mini sportparkje van 3 velden in een prachtig groene omgeving. Eerste indruk: dit zit wel goed.
De toernooi organisatie had te kampen met 1 uitgevallen team en 1 uitgevallen printer, waardoor er met de nodige paniek nog een handgeschreven schema gemaakt werd met (naar later bleek) ingekorte wedstrijden vanwege de warmte. Tegenstanders spelen gelukkig allemaal 4e klasse, komen uit de buurt  en luisteren naar ons onbekende namen als Zwolse Boys, DSV’61 en Elburg SC.

Bij de eerste wedstrijd bleek al snel dat de warmte het vandaag zou gaan winnen van iedereen, toch werd er op het smoorhete kunstgras nog goed gevoetbald. We mochten zelfs getuige zijn van het waarschijnlijk laatste ‘Jaronnetje’ voor JO19-3: inknikken vanaf de tweede paal.
Tussen door het onvermijdelijke lange wachten op een toernooi, vanuit de schaduw kijken naar de tegenstanders en hun gevecht tegen de hitte. Bij elke wedstrijd lijkt het veld 2 graden warmer te zijn geworden. De teams doen in niets onder voor elkaar, en de korte wedstrijden zorgen ervoor dat we zomaar 3e in de poule worden. Een beetje ‘het verhaal van dit seizoen’: met goed voetbal net naast de punten grijpen. Dat wordt in de 3e wedstrijd pijnlijk duidelijk als de scheidsrechter op aangeven van een assistent “die dat nooit kan hebben gezien”  een meer dan terechte goal afkeurt. Vanuit beide dug-outs was al geconstateerd dat die bal niet over de achterlijn was gegaan. Er zijn ook heel eerlijke tegenstanders!
Respect ook voor de organiserende club, want een ‘eigen’ spelers die in een wedstrijd de rode kaart kreeg wegens het combineren van een ziekte en een huidskleur moest niet alleen de wedstrijd verlaten maar werd door een bestuurslid begeleid om excuses te komen maken aan de tegenstander en kon daarna naar huis vertrekken.

Al met al een leuk toernooi, beetje kort vanwege de warmte en het net missen van de kruisfinales met de andere poule. Maar op tijd aan de hitte ontsnapt want eenmaal op de terugweg tikte het kwik toch de 34 graden aan!
Spelers vielen als bij een kinderuitstapje spontaan achterin de auto in slaap en werden pas bij Duiven spontaan wakker. Het groene bord met de gele M heeft een bijzondere en heilzame werking op uitgeputte voetballers!

Bedankt families Evers, Holmer en Schenk voor het leveren van auto’s met chauffeur, bedankt JO17-3 voor de extra speler en speciale dank aan de organisatie van DSV’61. We houden vooral warme herinneringen over aan jullie toernooi! En aan het lieve bedankje via Twitter.
20-05-2017| JO19-3 en de Kleedkamer

De kleedkamer.
Terwijl de rest van de club probeert een balans te vinden tussen de Geelblauwe Dag, de intocht van de Avondvierdaagse en het muzikale DjazzVibes moeten de JO19 teams op de velden 4, 5 en 6 hun laatste competitieronde afwerken.

De laatste thuiswedstrijd voor JO19-3 kan met recht een ‘kelderkraker’ genoemd worden. AZC (een Zutphense club waarvan de naam bij wat publiek van JO19-3 vragen op riep…) is de drager van de rode lantaarn in de 4e klasse 04 en kan alleen door winst de laatste positie overdoen aan onze eigen JO19-3. Met 2 ‘dooie’ zaterdagen ertussen is de vorige wedstrijd allang weer uit de benen en weten we dat het niet makkelijk gaat worden.

Ondanks de ‘luxe’ van een eigen kleedkamer is het vooraf rommelig in de kleedkamer. Is het de vele afleiding van vandaag  of serieuze wedstrijdspanning? Als vanzelf worden echter de tenues uitgezocht en aangetrokken, de bidons en waterzak gevuld en de mobieltjes en sleutels verzameld. De kleedkamer is opvallend netjes als we die verlaten op weg naar het veld. De rest van de wedstrijdvoorbereiding verloopt minder opgeruimd, een halve warming up, een kort partijspelletje en te weinig tijd voordat arbiter Groen in het oranje aan de passen controle begint. Een voorbode?

JO19-3 begint rommelig aan de wedstrijd, heeft moeite met de organisatie en vergeet te voetballen. AZC daarentegen begint niet alleen vol overtuiging aan deze wedstrijd maar heeft gezien de talrijke dubbele rugnummers ook aardig ‘ingekocht’ bij hun JO19-1. Een wel heel snelle 0-1 is het gevolg en tot overmaat van ramp krijgen we ook nog een 0-2 ‘om de oren’. Terecht want het ontbreekt ons aan wedstrijdfocus en JO19-3 loopt de rest van de eerste helft vooral tegen zichzelf te voetballen en komt slechts mondjesmaat tot tegenacties.

En dan volgt de onvermijdelijke gang naar de kleedkamer voor de rust. Ranja en doodse stilte. Deze ploeg weet wat er aan de hand is, weet dat het roer om moet en weet dat niemand iets te verwijten valt behalve de eigen inzet en overtuiging. En de coach die even niets zegt en ‘de kleedkamer zijn werk laat doen’.
En het roer gaat om, de koppies gaan weer omhoog en DZC’68 JO19-3 gaat warempel weer voetballen. Langzaamaan komen er kansjes, worden er duels gewonnen en durven we aan aanvallen te denken. AZC blijkt een stugge tegenstander en profiteert duidelijk van de gewonnen eerste helft. Dat op het eind van de wedstrijd het signaal “alles naar voren” wordt gegeven levert uiteindelijk nog 2 tegendoelpunten op ook. Een zwaar geflatteerde uitslag en nog met geleende spelers ook. Het maakt de aftocht naar de kleedkamer voor onze boys er niet makkelijker op.

Maar ook na de wedstrijd doet de kleedkamer zijn werk: het verwerken van de nederlaag door ongeveer 10 seconden, dan neemt het ‘geouwehoer’ alweer de overhand. En het besef wat we toch wel heel leuke wedstrijden achter de rug hebben, het zat in de voorjaarscompetitie allemaal erg dicht bij elkaar, er is werkelijk geen wedstrijd geweest die niet in ons voordeel had kunnen uitpakken.

Het waren leuke wedstrijden met (if I may say) nogal wat arbitrale tegenwerking en vervelend grote gaten in het programma zonder competitiewedstrijden. Het maakt het voetballen voor een JO19 team er niet makkelijker op, toch is het een hechte groep geworden en hebben ‘Plezier en Zelfvertrouwen’ de boventoon gevoerd. De huldiging der kampioenen op de Geelblauwe dag laten we voorbij gaan, maar dit is een team om trots op te zijn, als begeleider, als speler maar ook als club! Hulde!!
29-04-2017| De trein van DZC'68 JO19-3 doet Westervoort aan
Vandaag op bezoek naar ‘die andere club in Westervoort’, met enig oponthoud door binnenstromende 1-mei-Duitsers. En blij verrast door de aanwezigheid van een voltallig DZC’68 7 dat op hetzelfde tijdstip moest spelen.
Sfeer goed, concentratie goed, opstelling goed (door wat afwezigen gelukkig een beroep kunnen doen op ‘inhuur’-dzc-ers). We begonnen goed aan de wedstrijd!

Het op papier sterkere SC Westervoort werd het voetballen onmogelijk gemaakt en er hing duidelijk iets moois in de lucht. Flinke domper dus toen een rolletje net onder onze keeper door ging en de blauwen op een niet erg verdiende voorsprong kwamen. Gelukkig zat het mentaal ook wel goed en het vertoonde spel werd al snel beloond met een prachtige gelijkmaker.

Wat volgde was een wedstrijd waarbij beide teams niet voor elkaar onder deden, stevige duels, goed positiespel en snelle uitbraken zowel aan DZC als aan Westervoortse zijde. Dat de arbiter er af en toe een wat eenzijdige kijk op nahield verbaasde vriend en vijand, want “zo’n wedstrijd was het helemaal niet”. Terecht profiteerde de blauwwitte JO19-2 af en toe van de ruimte die de leidsman hen bood. En even terecht liep de irritatie bij enkele geelblauwen zo hoog op dat zijn beslissingen ‘van commentaar werden voorzien’.

Een prachtige wedstrijd vervalt dan zomaar met een snel gegeven gele kaart om in een poging om wat Irakees temperament in te perken. Wat maar ten dele lukte want vanaf de kant werd het commentaar hartstochtelijk voortgezet.

En in de laatste minuten viel er dan ook nog een beslissing, toen vanuit een wirwar van armen, benen en allerlei kleuren shirts zomaar de bal ons doel in rolde. Sommigen zagen pas dat er gescoord was toen de stofwolken het zestienmetergebied uit waren getrokken. 

Samengevat en heel goede wedstrijd, wat zeg ik? onze beste wedstrijd van het seizoen!! Goed voetbal en een goede organisatie, inzet, emotie, beleving. Dit niveau wordt niet altijd gehaald en werd vandaag helaas ook niet beloond. Maar hier kunnen we als spelers en leiding trots op zijn!
06-04-2017| Volgens de regels of niet bij JO19-3
Regels.
Voetbal is een spelletje van regels. Zo is er een regel dat je “Niet ken winnen als je niet doet scoren”. En een regel over speeltijd en een regel over … nou ja, bijna alles in het voetbal moet voldoen aan regels.
Vandaag mochten we op bezoek bij het Gaanderense VVG, in de regel een club waar prettig tegen gevoetbald kan worden en waar de ontvangst goed is. En waar we volgens een ongeschreven regel bijna altijd worden weggestopt in een kleedkamer zich ‘ergens’ op de accommodatie bevindt en die vast niet meer aan de regels voldoet. Maar met de nieuwbouw van VVG’25 in het zicht mochten we toch in een ander ‘oud hok’ omkleden.
DZC'68 JO19-3 was op volle oorlogssterkte, wat betekent dat er wat regels van de KNVB moeten worden omgebogen om toch ook de zeventiende speler op het wedstrijdformulier te krijgen. En aangezien het eerder regel dan uitzondering is dat er geen controle door de scheidsrechter plaatsvind zaten er 6 geelblauwe wisselspelers op onze bank.

De wedstrijd begon al met een incidentje, toen bleek dat het doelnet niet aan de regels voldeed en een extra gat vertoonde van een paar meter. Ach ja, als het veld “de kuil” heet dan kun je van een net van alles verwachten…
Onze boys begonnen gretig aan de wedstrijd, wisten meteen al de VVG verdediging onder druk te zetten. Wat volgde was een heel spannende wedstrijd met kansen over en weer, maar het betere voetbal kwam van Doetinchemse zijde. Dat de arbiter van dienst zich steeds minder door de algemeen geldende regels over eerlijkheid en sportiviteit liet leiden kwam het spelbeeld niet ten goede. De DZC defensie had echter de zaakjes goed geregeld, hield ook stand toen er na de 5-voudige wissel (!) moest worden aangepast aan zoveel verse spelers. Maar het was VVG die hierdoor ontregeld bleek te zijn en de druk van DZC nam flink toe. Het klokje van de scheidsrechter bracht al na 42 minuten een voor VVG welkome rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar VVG tartte de regel dat de beste ook moet winnen door handig gebruik te maken van een ‘defensieve onachtzaamheid’ aan DZC zijde en een lelijke 1-0 op het scorebord te brengen. Terwijl DZC hongerig op zoek ging naar de tegentreffer had de scheidsrechter ook het meelopen opgegeven. In plaats van de bekende ‘S’ vormige looplijn werd vanuit de middencirkel de schijn van partijdigheid gewekt. Het resulteerde in een toenemend aantal onreglementaire handelingen van VVG spelers die op afstand ongezien werden weggewuifd. Regel is namelijk dat wat een scheidsrechter niet ziet ook niet bestraft kan worden.
Een gemiste kans op de gelijkmaker gaf nog even vleugels aan onze voorhoede, DZC kwam geregeld voor het Gaanderense doel maar wist niet te profiteren van de zwakke verdediging.
Het horloge van de scheids gaf na 42 minuten alweer aan dat het hoognodig moet worden ingeregeld en zo verlieten we met lege handen en toch enigszins ontstemd het veld. Regel: je moet 1 keer meer scoren dan je tegenstander om te winnen.

En ondanks al deze voetbal-regels kunnen we stellen dat we lekker hebben gevoetbald. Waar we tegen dezelfde tegenstander in het najaar nog kansloos waren toonden we nu de betere partij te zijn. Dat neemt geen regel ons af!!
12-03-2017| JO19-3 verliest nipt in topwedstrijd tegen DVV
Vandaag stond er nogmaals een thuiswedstrijd op het programma voor JO19-3. Mooi affiche tegen het Duivense DVV JO19-4. Op het hoofdveld zowaar. In de voorjaarszon werd onder aanvoering van arbiter Geurds een heuse openingsceremonie op de mat gelegd. Inclusief een minuut stilte uit respect voor het Duivense Jan Spaan. Met 65 jaar vrijwilligerswerk een waar clubicoon.
Al kort na de aftrap bleek de vorige wedstrijd nog invloed te hebben: keeper Glen betrad het veld met door GSV opgelopen gekneusde ribben maar moest tijdelijk worden vervangen tot de pijnstilling begon te werken. Inval goalie Damian zag een slordigheidje in de DZC achterhoede al snel achter zich in het net eindigen. Jammer want er werd prima gevoetbald en het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden.
Met de terugkomst van Glen tussen de lijnen stond het organisatorisch ook meteen weer goed en de eerste helft kenmerkte zich verder door veel inzet en goed voetbal. Van beide ploegen zodat er met 0-1 op het scorebord aan de rust moest worden begonnen.

Voorzichtige complimenten in de rust en nog meer gretigheid bij de aftrap van wat een heel erg leuke tweede helft zou worden. DZC voelde dat er meer in zat en verlegde de accenten steeds meer op de aanval. Het zou niet tot de gelijkmaker of tot winst leiden, maar wat konden we genieten van dit voetbal!! Alles op de aanval, de defensieve risico’s voor lief nemend, het zorgde allemaal voor een geweldige pot voetbal met volop kansen. Dat DVV ondanks een schot op de paal en op de lat niet verder uit kon lopen kan de verdienste genoemd worden van de 1-op-1 spelende verdediging. En prachtige reddingen van “Ibupro-Glen”.
De DVV defensie bleek helaas een onneembare horde en ook de wedstrijdbal ging verloren ‘richting nieuwbouw’, maar we winnen er een herinnering aan een mooie voetbalmiddag mee.

Of zoals een Duivense ouder terecht opmerkte “U staat hier een enorm leuke middag te hebben”.
Volgende week staat de revanche tegen VIOD JO19-3 op het programma. Net als in het najaar op Sportpark Dichteren. Tot dan!
05-03-2017| JO19-3 troeft GSV af met vechtvoetbal
Vechtvoetbal.
‘Thuis’ spelen wordt altijd gezien als een groot voordeel, zo ook bij DZC. De zaterdagse drukte voelt aan als een warm bad. Geen enkele vrije plek op de parkeerplaats, benenbrekend tussen de gestalde fietsen en scooters door, bekenden op het ‘verzamelpunt’ voor de kantine, bekende mensen achter de bar, de lucht van Leo’s ballenhok als je de ballen weer eens moet oppompen. Zelfs de groezelige kleedkamers en de inmiddels bekende ‘nieuwbouwmodder’ horen er helemaal bij.

Maar het thuisgevoel is broos, zo is de wedstrijdfocus meteen ver te zoeken als er met Kelderklasse taferelen moet worden omgekleed in een spreekruimte omdat alle kleedkamers ‘vol’ zijn. En dat er op je wedstrijdveld een vreemd elftal zich hartstochtelijk warm loopt te spelen en aangeeft helemaal niet te willen verkassen. Blijven er een smal strookje gras en slechts 10 minuten over voor de warming-up en het dezelfde kant op zetten van alle neuzen. Arbiter van Rooij is uiteraard op tijd en verlangt nog even dat het doelnet wordt vastgemaakt. Als Jaron letterlijk zijn schouders eronder zet kan Mitchell de endjes gelukkig aan elkaar knopen.

En dan de wedstrijd, de Giesbeekse Sport Vereniging JO19-2 bleek ruimschoots voorzien van dispensatiespelers en het roodwitte team maakte meteen duidelijk dat dit een stevige pot voetbal gaat worden.  Enigszins overrompeld kon de 0-1 niet worden voorkomen, een beer van een aanvaller bleek niet te stoppen tot aan de doellijn. Gelukkig kwam met het ruwe spel van de tegenstander ook de ‘wedstrijdfocus’ weer terug. En de prachtige gelijkmaker van Kylian kwam als een geschenk en ondanks een slordige 1-2 gingen we de rust in met het gevoel dat dit klusje geklaard kon worden. Weliswaar zonder kleedkamer werd in de rust een scherpe analyse gegeven, gevolgd door de bijna gebruikelijke ‘taart-belofte’ van de leider. En wat alleen bij JO19-3 kan: in de rust wordt de assistent scheidsrechter weggeroepen voor een gevalletje eerste hulp. Wat boft DZC toch met zulke veelzijdige vrijwilligers!

De tweede helft begon met een aantal “vieze giese” overtredingen. Van achter op de enkels, met ellebogen in de rug en het nodige verbale geweld werd geprobeerd onze ‘doetjes’ te intimideren. Enkele gele kaarten verder bleek dat niet te werken, want ook onze geelhemden bleken een stevig duel niet te schuwen. En een “jaronnetje”  (voor wie niet weet wat dat is: zie oud wedstrijdverslag van B4) werd  bij de tweede paal de terechte gelijkmaker ingekopt. DZC maakte het spel, GSV probeerde met afbraakvoetbal nog een driepunter te forceren en kwam regelmatig gevaarlijk voor het DZC doel. Als een volleerd Hawkeye systeem werd in een scrummage van spelers nog een handsbal geconstateerd en een Giesbeeks doelpunt resoluut afgekeurd. Dat werd de inval-assistent bepaald niet in dank afgenomen getuige het verbale geweld van de rood-witte spelers richting zijlijn. Ook abiter van Rooij had de handen vol maar wist de gemoederen telkens weer tot bedaren te brengen. Des te zoeter smaakte het derde doelpunt van DZC zijde, toen Serdar vlak voor tijd kon doorbreken en de bal onberispelijk langs de Giesbeekse goallie speelde. De wedstrijd zal niet als een sportief hoogtepunt de boeken in gaan, mede door een enorme duw in de DZC rug die zelfs na het eindsignaal een rode kaart waardig was.

En dan moeten alle spullen ook nog worden verhuisd naar een inmiddels lege kleedkamer. Douchen als laatste team in een kleedkamer van DZC is niet bepaald een hoogtepunt van hygiëne. En eenmaal terug bij de kantine blijken andere teams hun eigen thuis-verwinning luidruchtig te vieren. Onwetend van de prestatie op veld 6.
En ondanks alles kunnen we het samenvatten met: wat spelen we graag ‘thuis’ !!

18-02-2017| JO19-3 beleeft een klein Didams drama
Didams drama.
U heeft het nog tegoed: verslag van een klein Didams drama. Eerste competitiewedstrijd van het voorjaar voor @DZC68JO193. Met duidelijk de winterstop nog in de benen beginnen de boys voorzichtig te voetballen. Alsof het nog altijd glad is…
Al snel blijkt het TE voorzichtig want de Diemse u-weet-wel weten messcherp te profiteren van gerommel in de blauwgele achterhoede, die verbaasd achterom moet kijken om de bal over de lijn te zien rollen.

DZC doet nog wel wat terug maar blijkt de hele wedstrijd niet in haar normale doen. Bovendien ontpopt de Didamse scheidsrechter een onverwachte tegenstander door tot 3 maal toe een duidelijke buitenspelsituatie te negeren. Zelfs het van tevoren attenderen op de buitenspelpositie door onze laatste man kan deze arbiter van dienst niet overtuigen dat bij dit spel de spelregels gevolgd dienen te worden. Frustrerend voor spelers die verplicht worden een spelregelbewijs te halen en slecht voor de club die ons vorig seizoen nog trakteerde op een heel goede scheidsrechter.

Gevolg is een lelijke 4-1 eindstand, geen lekker begin van een voorjaarscompetitie. Gelukkig kan dat alleen nog maar beter worden. Volgende week eerst een besloten training, want hoewel bij DZC’68 op carnavalszaterdag alles drooggelegd wordt (voetballend in elk geval), zal JO19-3 een anti-kater-training afwerken.
05-02-2017| DZC JO19-3 heeft recept voor een voetbalmiddag.
Wat is er nodig voor een leuke voetbalmiddag?

Natuurlijk is het begin februari en moet Koning Winter meewerken, maar de vorst had zich gelukkig even teruggetrokken. Het gevolg was een echte Hollandse grauwe voetbalmiddag. lekker!
De bal. Na 2 maanden weer vers uit het net en natuurlijk te hard opgepompt na een lange winterstop.
En een veld. Deze middag nummer 4. En wie door de moddersporen heen kijkt ziet dat de velden ‘over het water’ er keurig bijliggen als een goed verzorgde groentetuin.

Het recept vereist verder een arbiter met evenveel passie voor het spelletje als de jongelingen die hij moet gaan ‘arbiteren’. Zo een die vooraf zelf nog graag een balletje trapt om de knietjes te testen.
Tegenstander. Nog op het laatst een prima sparringpartner gevonden in de eigen JO17-3. Spelers kennen elkaar al jaren, zijn aan elkaar gewaagd en het beloofd een spannende mix te worden.
Daarna neemt men 11 spelers, liefst iets meer. In een periode van open dagen vaak lastig te verkrijgen, maar niet bij JO19-3! Iedereen wil weer voetballen, met een erg goed gevulde reservebank tot gevolg.
Dit geheel begon tijdens de warming up al lekker te pruttelen, waarna het laatste ingrediënt kon worden toegevoegd: opstelling en spel-opdracht. En natuurlijk een mespuntje peper-in-de-je-weet-wel-waar.

En dan de wedstrijd, het begin was niet veel soeps. Beide teams waren afwachtend en keken het even aan. Met een licht speloverwicht voor onze JO19-3, maar al snel kwam JO17-3 beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. Over en weer kansen totdat JO17-3 uit een vrije trap kon profiteren van een defensief misverstand bij JO19-3 en men de bal zo over de doellijn liet rollen.
De ban leek gebroken want JO19-3 begon te voetballen. Leuke combinaties, mooi ‘verzorgd’ voetbal en als snel een beauty van een doelpunt waarmee onze aanvoerder de balans weer in evenwicht bracht. Zo mooi dat het een foto in het kookboek waard was.

De wedstrijd begon nu goed op te warmen, JO19-3 kwam verdiend op voorsprong maar bleek vooral erg goed in het missen van opgelegde kansen. Daarentegen was JO17-3 veel uitgekookter in de afronding, wat resulteerde in de 2-3 en zelfs in de 2-3.
Langzaamaan begon ook door te dringen dat dit slechts het voorgerecht van een voetbal-voorjaar is, conditie en inzet kunnen nog wel wat smaakversterker gebruiken.
Met zo’n recept kan het slechts een heel sportieve wedstrijd zijn, chef-kok Geurds hoefde opvallend weinig op te treden en zo kreeg het publiek een uiterst smaakvolle middag opgediend. Bij de familie Schenk zal er ongetwijfeld nog over worden nagetafeld.

Al met wordt de soep niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend, maar we kunnen erg blij zijn dat we voor het hoofdgerecht nog wat snufjes kunnen toevoegen, want volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het menu. Na dit voorafje kunnen we in elk geval concluderen: dit smaakt naar meer!!

17-12-2016| Winterstop? Bij DZC'68 JO19-3 nog effe niet...
Enigszins uitgedund door de griepgolf en een verdwaalde rijles werd vandaag De Bongerd vereerd met de komst van onze boys. Gewoon even lekker ballen met teambuilding en plezier als enige doel. De goede onderlinge sfeer viel het publiek (1 vader) zelfs op.
Een leuke afsluiting van het jaar, de foto's zeggen genoeg.
26-11-2016| JO19-3 speelt mistwedstrijd tegen Longa'30 JO19-4d

Nostalgie.

Hoe lang duurt het voordat iets tot de nostalgie gaat behoren? Binnenkort is het 50 jaar geleden dat Ajax een legendarische overwinning boekte op Liverpool. Een wedstrijd die niemand heeft gezien vanwege de mist.
JO19-3 speelde gisteren onder vergelijkbare omstandigheden: ijzig koud en flink mistig was het op veld 1, waar onze jongens het opnamen tegen de JO19-4D van Longa’30.
Winnen van dit elftal dat 3e staat zou een regelrechte stunt zijn, maar niet is onmogelijk want ons 1e elftal had als voorprogramma immers ook van DZSV gewonnen. En terwijl het publiek de warme kantine verkoos boven een plekje ‘achter de borden’ begon JO19-3 voortvarend aan de wedstrijd. Al snel werden er wat visitekaartjes afgegeven in de vorm van een gevaarlijk schot op de paal en een verwoestend schot dat op de lat eindigde. Langzaam werd ook duidelijk dat we niet voor niets waren gewaarschuwd voor onze tegenstander: een aantal van de oranjehemden bleken hakkentrappers, shirttrekkers en kniezoekers. In een wedstrijd die op en neer golfde was het Longa dat als eerste scoorde. En terwijl in de kantine de Tulpen Uit Amsterdam langskwamen probeerde Jo19-3 zich terug te vechten onder barre omstandigheden.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft: geloven in jezelf, negeren van de kou en weten dat je van een betere tegenstander niet hoeft te verliezen. En ontwijken van overtredingen, al wist arbiter Van Der Horst de graagtrappers prima in toom te houden. Er werd prima verdedigd en door de mist vrijwel onzichtbaar kwamen we een aantal malen gevaarlijk voor het Longa-doel. Met als hoogtepunt een vrije trap ‘hoek 16 meter’ (of was de overtreding er toch binnen?). Net naast.
Er vielen verder geen doelpunten meer, jammer want de geleverde prestatie onder deze omstandigheden waren minstens 1 punt waard geweest. En als we alle goede acties allemaal wat minder mistig hadden kunnen volgen was een overwinning ook terecht geweest.

Tot verbazing van de tegenstander werd na de wedstrijd de bestuurskamer opgezocht waar de leiding het gehele team voorzag van friet en fris. Een waardige afsluiting van de competitie. Intussen wordt in de kantine luidkeels gezongen dat “die momenten eeuwig zouden moeten blijven duren”.

Of deze mistwedstrijd over 50 jaar ook tot de nostalgie zal behoren weten we uiteraard niet, dat we tegen die tijd met weemoed aan dit team van voetbalgrage jongens denken staat allang vast.
19-11-2016| Brief JO19-3 aan Sinterklaas
DZC'68 JO19-3 kon dit weekend de schoen zetten!!
Weer geen wedstrijd dus kunnen de kicksen bij de schoorsteen.
Tijd om de Goedheiligman om meer tegenstanders te vragen.
Beste Sint,

Graag stellen we ons even aan u voor,
wij zijn J-o-19 streepje 3, zeg maar A3 hoor
een voetbalelftal van het grote DZC
en we doen in de competitie lekker mee
in de A junioren voor het eerste jaar
een groep fanatieke jongens bij elkaar

Sommigen komen nog van verder dan u en Piet
maar wat je bij ons op de grasmat ziet
is een sportieve eenheid die voetbalt met plezier
met ook daarbuiten het nodige vertier
Omdat wij ons altijd braaf gedragen
durven wij U wat te vragen

Zo willen wij graag voor volgend jaar
een competitie met een vollere poule
want elke zaterdag spelen is ons doel
in de kleedkamers is het soms erg nauw
dus willen wij graag een nieuw gebouw
frisse kleedkamers. kluisjes en een extra veld
maar niet met rubberkorrels als gezondheid telt

In de nieuwe kantine is misschien een stamtafel te fixen,
want als die klaar is zijn wij niet meer van het nixen
En spelen wij eens een keertje uit
graag een scheids die eerlijk fluit
Verder een scherpe blik voor onze vlaggenist
zodat hij geen buitenspelletje meer mist
We weten dat u geen tenues kunt schenken,
maar kunt u de sponsorcommissie aan ons laten denken

En misschien klinkt het wel wat gek
wij wensen een waterzak zonder lek
en een merk bidons met een stevig krat
zo een waar onze kleine generaal graag op zat
onze laatste wens is geen geheim
een leider die ophoudt met al dit gerijm

Wij wensen u een fijne verjaardag,
DZC’68 JO19-3
12-11-2016| Zwarte Pieten: VIOD JO19-3 vs DZC'68 JO19-3
Zwarte Pieten.
Een ‘pakkende titel’ die past bij een ‘pakkende wedstrijd’. Want terwijl elders de Goedheiligman kinderhartjes sneller deed slaan, mocht JO19-3 aantreden voor een heuse stadsderby tegen aartsrivaal VIOD. Dat zijn toch altijd weer bijzondere wedstrijden en goed voor veel mooie momenten en volop strijd. Deze keer was buurman ’s JO19-3 de sportieve opponent.
We waren gelukkig vroeg genoeg om een op ‘Zuid’ achtergebleven speler op te halen. Zoals altijd was de ontvangst weer hartelijk en we hadden de eer om op het hoofdveld te spelen onder leiding van VIOD’s topscheidsrechter Gerlof Bril.
De 17 strakgespannen gezichten in de kleedkamer lieten het al zien: de wedstrijdfocus was optimaal. En zo begonnen we ook aan de wedstrijd: georganiseerd en vol overtuiging. Toch wisten de zwarthemden over de eerste schrik heen te komen en begonnen aan een fel offensief. Teruggedrongen tot in het eigen 16-meter gebied werden we zowaar verrast door een onaangename surprise in ons doel. De periode erop voetbalden we vooral achteruit en wist VIOD uit de tweede lijn zelfs een tweede kadootje af te leveren. De rest van de eerste helft was ook duidelijk voor VIOD en onze geelblauwen wisten met moeite zich staande te houden. Onze aanvallen strandden vaak al voordat de zwarte verdedigers waren bereikt.
Na wat opmerkingen vanaf de tegenstander ’s bank over het aantal wisselspelers volgde het hoogtepunt van de eerste helft: de wissel van Mitchell, nog herstellend maar zo voetbalgek dat hem 5 minuten speeltijd werden gegund.

De tweede helft begon meteen al beter voor DZC: er werd weer gevoetbald en we kwamen steeds dichter bij het VIOD doel. Met veel fysiek, maar sportief, geweld werden we echter keer op keer tegengehouden. Lange tijd vielen er geen doelpunten, maar de wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Mooie duels, volop spanning en een steeds aanvallender DZC. Jammer dat de Doelpuntenpiet van VIOD nog een pakje bij Glen kwam afleveren, want het gooide de wedstrijd in het slot.

Conclusie: volop ‘beleving’ maar wat stroef spelend JO19-3 speelde voor Sinterklaas en laat punten liggen in Dichteren. Nog snel een paar teamfoto’s geschoten in een rood-zwart gekleurd doel en de warme kleedkamer in. Bedankt VIOD, bedankt Gerlof Bril. Tot een volgende keer! JO19-3 zet alvast de schoenen voor de laatste competitiewedstrijd tegen Longa’30.
29-10-2016| Wedstrijdverslag JO19-3 tegen Pax JO19-2

Opwaartse spiraal

Deze week bij DZC'68 JO19-3 geen aanwezige pers, gelukkig maakte aanvoerder Jaron een prachtig verslag voor al onze volgers!

Onze jongens zitten in een opwaartse spiraal, 2 wedstrijden achter elkaar gewonnen en het spel wordt weer als vanouds. Het goede moment om de koploper van dit moment te treffen: PAX JO19-2. Deze wedstrijd mocht niet verloren worden of de kansen voor promotie waren uit zicht.
Zonder onze vaste trainer begonnen we de wedstrijd scherp. Duels werden gewonnen, extra meters werden voor elkaar gelopen en dat kan natuurlijk alleen maar resulteren in goals. Net als vorige week was de tactiek duidelijk; rustig wachten, ons eigen spel spelen en via de counter onze snelheid benutten.
De druk van PAX was groot, ze kwamen dichtbij maar schoten konden niet gelost worden. Balletje op rechts naar Dawid was de oplossing. Met zijn snelheid speelde hij zich vrij op de keeper waarna Kylian zijn bal makkelijk kon afronden. 1-0. Een rebound van Kylian op een hard schot van Damian bracht een aantal minuten na de eerste goal de stand al op 2-0. PAX werd feller en feller, dat was te merken. Toch konden onze ‘’mannen’’ de rust bewaren. Een sliding van achter deed, maar de bal was al weg en nog voordat je kon roepen om een vrije trap, had Thomas de ruststand bepaald; 3-0.

Ondanks deze comfortabele voorsprong weten we nog al te goed wat er twee weken geleden gebeurde. Volhouden was de opdracht. Maar volhouden werd lastig. PAX werd feller, scherper en ging voor een comeback. We hielden het lang vol totdat er een klutsbal voor de voeten van de spits van PAX belandde, goal. 3-1. Met nog ongeveer een kwart wedstrijd te spelen, ging het niet makkelijk worden. PAX werd nog feller, iets te fel. Veel geklaag op de scheids- en grensrechter leidde uiteindelijk tot een gele kaart voor de uitspelende ploeg. PAX gaf niet op en de 3-2 volgde. Nog 10 minuten, verdedigen tot je neervalt. En dat hebben we gedaan. Door veel inzet en elkaar te helpen lukte het om de 3 punten in Doetinchem te houden.

Op naar 12 november, de derby tegen VIOD staat te wachten. Maar eerst nog even nagenieten van de hard bevochten overwinning.

15-10-2016| Wedstrijdverslag Zelos JO19-3 tegen JO19-3
Feestje.
Uit naar Zelos. Waar het op zaterdag ook altijd een gezellige drukte is (want het betreft een ‘ZSV’). Even zoeken naar veld en kleedkamer, de gebruikelijke administratie plegen, inclusief het gebedel bij de scheids om toch vooral de ontbrekende spelerspassen niet te controleren. Gelukkig is ‘digitaal’ alles wel in orde en de arbiter van dienst is niet van al te veel formaliteiten.
In de aanloop naar de wedstrijd de warming up, spieren opwarmen en de neuzen dezelfde kant op. Je ziet de ‘wedstrijd-focus’ op de gezichten. Tijd om naar het veld te gaan. Gezeul met ballen, bidons, wat overbodige aanwijzingen van de leiding en dan het beginsignaal.

DZC'68 JO19-3 gaat meteen goed uit de startblokken, Zelos ontsnapt in de eerste 5 minuten al enkele keren aan een vroege achterstand. De opzet is aanvallend voetbal, mede omdat de halve verdediging op herfstvakantie is. En aanvallend is het! Voetballend laat onze JO19-3 zien waar het toe in staat is: korte combinaties, slimme passeerbewegingen, het lijkt allemaal te lukken. De 0-1 valt weliswaar uit een als voorzet bedoeld schot, maar is een logisch gevolg van het vertoonde spel. Dat rechtsachter Lovan de 0-2 scoort bewijst hoe aanvallend er gespeeld wordt en tot hoever de oranje-witte tegenstander ons laat komen. Het aantal kansen dat niet wordt benut is groot, zo groot dat de coaching van Zelos helemaal lijkt stil te vallen. Het 3e doelpunt is de mooiste van vanmiddag: Thomas laat met een hard schot iedere hoop van Zelos uiteen spatten. De bijna voltallige familie Schenk heeft zo een mooie kroon op het familie-uitje.

Geen aanwijzingen in de rust, geniet van je moment is het devies. Toch ontstaat in de tweede helft een ander spelbeeld. Zelos komt aanvallend tot betere prestaties, bij DZC lijkt de focus wat weg. De viermansverdediging geeft echter weinig weg en anders zijn daar altijd weer de uitschuifbenen van de teruggekeerde Jaron. De 1-3 is valt maar echt onder de indruk lijken onze JO19-3 boys niet. Op het middenveld zijn de Zelhemmers inmiddels de baas, geholpen door een ‘verdacht’ fluitende scheids die er echter niet in slaagt om Zelos in het zadel te helpen. Het levert het nodige commentaar op in het veld, maar vanuit de DZC dugout wordt de aandacht van de scheidsrechter vakkundig afgeleid met een ‘bad guy, good guy’ act.
De overwinning komt niet meer in gevaar en de JO19-3 van Zelos toont zich een sportieve verliezer want zelfs in het veld is er tijd voor een dolletje.

En het belangrijkste? Een fantastische voetbal-middag voor iedereen !! De vriendinnenbank van waaruit Serdar’s gallery-play wordt gadegeslagen, de reacties in het veld als men ziet dat de geblesseerde Mitchell geen wedstrijd overslaat, de geslaagde comeback van ‘onze’ Jaron, het harde werken voor elkaar en de champagne van Walid na de wedstrijd. Alleen maar hoogtepunten vandaag, zo is voetballen een feestje!
01-10-2016| Wedstrijdverslag Gendringen/GWVV JO19-2D tegen JO19-3

Van jargon, systemen en shirts

Van jargon, systemen en shirts.
Zaterdag 1 oktober. Uitwedstrijd naar Ulft. Voor een wedstrijd tegen de JO19-2D van vv Gendringen en GeelWitVarsselderVelthunten. Jawel: in Ulft…!! Club met een shirts die even ingewikkeld zijn als de plek van de accommodatie. Gendringen speelt in rood-witte strepen. Bij aankomst op Sportpark De IJsselweide loopt de tegenstander al op het veld, in het geel-wit van GWVV… De scheidsrechter vraagt de thuisclub om andere shirts te dragen, geen probleem… gewoon de lichtblauwe shirts aan!
Bij onze DZC'68 JO19-3 gelukkig geen modeshow, in vliegende vaart was de vergeten kleding opgehaald en gewoon in het vertrouwde geel-blauw het veld op.
De teamleiding had weer gekozen voor de 4:4:2 opstelling die vorige week een helft lang succesvol bleek tegen onze eigen JO19-3. Hoewel er dik werd verloren bleek een 4 mans middelveld en een teruggetrokken achterste linie voor meer rust en stabiliteit in het spel te zorgen. Ook het positiespel tijdens de warming up zou moeten bijdragen aan een betere wedstrijdfocus. Niks wordt er aan het toeval overgelaten. Zo was er tot kort voor de wedstrijd zelfs nog contact met de aan een Spaanse costa vertoevende coach!

Tot zover de theorie. Tot nu toe waren de competitieresultaten niet naar wens en al voetbal je nog zo goed, met een doelsaldo van -17 in 3 wedstrijden ‘moet er wat gebeuren’. En er gebeurde wat! Meteen voluit uit de startblokken was het DZC dat het initiatief nam, de eerste Roodwitte/Geelwitte/Lichtblauwe aanval werd met succes gepareerd en omgezet in een razendsnelle uitbraak. Het ‘2 spitsen systeem’ verwarde de tegenstander, zodat Thomas op snelheid kon doorbreken en meteen de 0-1 achter de keeper kon schuiven. Het duurde niet lang voordat ook een tweede aanval richting Gendringen succesvol kon worden afgerond door Thomas. De rest van de eerste helft was Gendringen/GWVV beter op z’n hoede en hoewel overtuigend aanvallend kon DZC niet meer tot scoren komen. Met een goede bezetting op het middenveld en een solide verdediging kon de tegenstander niet echt een vuist maken. De streng fluitende arbiter deed de rest want er ging geen overtreding of duw voorbij zonder dat het spel werd stilgelegd. Met wat Doetinchemse slimheid stopt dan elke aanval.

In de rust geen ingrepen, geen aanwijzingen. Geniet van de voorsprong en vooral van het vertoonde spel. Wel werd ons door Thomas een hattrick in het vooruitzicht gesteld. Door het ‘iedereen-speelt-even-lang’ beleid een gedurfde uitspraak. De tweede helft was echter pas 2 minuten onderweg toen hij goed doorging op de keeper en tot grote vreugde de hattrick kon aantekenen. Even later wist dezelfde Thomas in de drukte voor het Gendringse doel vanuit de draai voor de vierde keer het doel te treffen. Deze #quatrick leidde even later tot een vroege maar onvermijdelijke publiekswissel. Ter vergelijk: op een ver veld in Zwolle moest Max Riekel nog aan zijn hattrick voor DZC '68 1 beginnen…

Dat JO19-3 niet van plan was gas terug te nemen bleek vervolgens uit een hard ingeschoten 0-5 door Damian, gevolgd door de 0-6 van Kylian. Daarna bewees de volgende aanvallende middenvelder Serdar het succes van de opstelling door de 0-7 op het scorebord te zetten. Toch bleek ook de veerkracht van de tegenstander: Gendringen/GWVV wist zowaar twee keer het DZC net te vinden.
Onoplettendheid en een volop in de aanval zijnde ploeg noopten de teamleiding om in te grijpen, de vermoeide backs werden vervangen en op z’n Louis van Gaal’s werd de ruit op het middenveld nu met de punt naar achteren gezet zodat er een 5:3:2 opstelling ontstond.

Ook voor wie dit niet kan volgen: er werd nogmaals gescoord toen Kylian doorbrak en het notabene de van Gendringen overgekomen Dawit aan het oog van de scheidsrechter ontsnapte en vanuit buitenspel tegen zijn oude club kon scoren. Dat even voor het einde er nog een lelijke 3e doelpunt viel deed aan het resultaat niets meer af.
Het opgepoetste zelfvertrouwen bleek goed tijdens een onverwachte doorbraak van de tegenstander: doelman Glen laat de aanvaller een kant kiezen en pakt de bal. Niemand die daar op dat moment aan twijfelt.

Drie puntjes mee naar Doetinchem als beloning voor de inzet en het vertoonde spel. Als we een spelersbus hadden gehad was er ongetwijfeld gezongen!

Bijzondere vermelding voor de meegereisde Mitchell die 1 week na een zware operatie zijn team kwam aanmoedigen, vervolgens niet mocht roepen of schreeuwen van de medische staf…
22-09-2016| Wedstrijdverslag VVG'25 JO19-2 tegen JO19-3

De Kleedkamer

De Kleedkamer.
Voor niet-voetballers moet het een onbegrijpelijk fenomeen zijn: de kleedkamer.
Waar de neuzen dezelfde kant op worden gezet, tactische concepten worden bijgeslepen. Teams worden gemaakt in de kleedkamer. Er worden ongezouten commentaren gegeven en grootste complimenten uitgedeeld.
Het is de plek waar mythes en anekdotes ontstaan, waar bij de geur van bezwete scheenbeschermers het verdriet wordt verwerkt of de overwinning gevierd. Waar de wonden worden gelikt of gewoon verzorgd.
De romantiek van de Kleedkamer wordt vergroot als het een beetje schimmige, niet al te frisse ruimtes zijn, waarvan de geur zo kenmerkend is dat je die gaat missen in de winter- en zomerstop.
Bij de Gaanderense buren van VVG '25 zal binnenkort een nieuwe accomodatie verrijzen, vast en zeker met nieuwe schone kleedkamers, betegelde efficientie. Net als bij DZC '68 zelf. Laten we er toch vooral voor zorgen dat de romantiek van de Kleedkamer voor altijd zal blijven.
17-09-2016| Wedstrijdverslag Concordia-W JO19-3 tegen JO19-3
Slag van Concordia.
Zaterdag 17 september trokken de troepen van DZC'68 JO19-3 naar het nabijgelegen Wehl. Zoals iedereen natuurlijk weet hoort Wehl pas 200 jaar bij het Koninkrijk der Nederlanden. De Pruisen gaven het bij een etentje waarbij de drank rijkelijk vloeide grif weg (Wehlse geschiedschrijvers zullen ontkennen dat dit Weense onderonsje ooit heeft plaatsgevonden…).

Een heuse Duitsland-Nederland dus, goede buren die de strijd aangaan op het sportieve vlak. En een strijd werd het!

De Wehlse artillerie kwam bij een corner al snel tot schieten en wist het net met een voltreffer te raken. Daarna kantelde de strijd al snel en was het vooral de DZC cavalerie die op des vijands grondgebied de lakens uitdeelde. Er werd echter niet met scherp geschoten en alle losse flodders bleven ergens in het Wehlse doelgebied steken. De rood-witte sluipschutters deden aan de andere kant nogmaals van zich spreken zodat we tegen een lelijke maar niet hopeloze 2-0 aankeken.

De tweede helft was nog meer eenrichtingsverkeer, de erg fysiek spelende Wehlse defensie kon de DZC projectielen slechts met de grootste moeite tegenhouden, wat volgde was een waar spervuur van kansen op Wehls grondgebied. Toen langafstandsschoten het doel niet troffen, de omtrekkende bewegingen van de snelle geelblauwe cavalerie geen successen boekten volgde een man-tegen-man gevecht waarbij DZC de vijand in het eigen strafschopgebied trachtte te omsingelen. Een mooie veldslag, leuk voetbal om naar te kijken maar het succes bleef uit.
En uiteraard volgde er een wanhopige uitbraak, vanaf de achterlijn werd er bijna een Concordia speler bereikt maar besloot een heldhaftige DZC-er dan maar de eer aan onszelf te houden.

Tot het eind toe gestreden, 90 minuten lang de betere partij zijn en toch gaat er 3-0 de geschiedenisboekjes in. En blijft de vraag open waarom Wehl uitgerekend bij de inlijving 200 jaar geleden voor een geelblauwe vlag heeft gekozen terwijl ze op het voetbal-slagveld in rood-wit gehuld zijn…
31-08-2016| Wedstrijdverslag JO19-3 tegen DVV JO19-5
Combinatie.

Volgens het woordenboek “wat samen een geheel vormt”, en dat slaat precies op JO19-3.
Op het programma stond een woensdagavondwedstrijd als vervanging van de bekerwedstrijd tegen een team-uit-varsseveld-dat-niet-meer-bestaat. Door een combinatie van regeldrift en wat online communicatie was DVV JO19-5 uit Duiven naar Doetinchem afgereisd. Net als onze JO19-3 een combinatie van spelers die vanuit de B junioren bij elkaar blijven en spelers die graag bij zo’n groepje willen voetballen.

De eerste helft bleek een combinatie van aftasten en verbazing: DVV begon sterk aan de wedstrijd maar JO19-3 verbaasde vooral zichzelf. Met combinatie-voetbal ! Waar in eerdere wedstrijden de bal nogal eens bij een tegenstander belandde bleek het nu wel te kloppen. Het niveau van tikkie-takkie-voetbal halen we nog niet, maar de Duivense middenvelders en verdedigers werden mooi weg gecombineerd. Gescoord werd er lange tijd niet, maar toen er een keer werd door gecombineerd tot op de vijandelijke doellijn kon Walid uit een scrummage de terechte 1-0 scoren.

In de tweede helft werd er rustig verder gecombineerd. Dat het afronden telkens niet lukt was vooral een combinatie van pech en een Duivens elftal dat met de rug tegen de muur en 9 man achter de bal stond te voetballen. De mooie DZC combinaties strandden dan ook in goede bedoelingen.  Het was Damian die na enkele gevaarlijke afstandsschoten een vrije trap feilloos in het doel kon laten belanden. Combinatie van durven en mikken. De wedstrijd werd verder ‘netjes’  uitgespeeld, ondanks dat er door de leiding nog wat nieuwe combinaties in het centrum werden uitgeprobeerd. De ‘nieuwe’ spelers in deze groep blijken naadloos te combineren met de jongens die al enkele seizoenen samenspelen.

Met de competitie in aantocht kunnen we nu al wel stellen dat dit seizoen een combinatie zal gaan worden van lekker voetbal en een goede groep. En vast veel prachtige combinaties…

27-08-2016| Wedstrijdverslag JO19-3 tegen Concordia-W JO19-4

Thuis.
Zaterdagochtend 27 augustus. Voor het eerst dit prille seizoen speelt JO19-3 thuis. Tegen Concordia Wehl JO19-4, een elftal vol bekende spelers. Het beloofd dus bij voorbaat al een mooie wedstrijd te worden. Maar vol verwachting klopt ons hart. Een enerverende week achter de rug, want na 1 wedstrijd zaten we al zonder keeper. Maar dankzij een heel enthousiaste jongeling en alle samenwerkende DZC-instanties en met dank aan ‘B5’ hebben we binnen een week al een opvolger kunnen inlijven.

De drukte bij DZC '68 op zaterdagochtend spat er weer vanaf, alles en iedereen is er weer. De scheidsrechter is een goede bekende en al even vroeg aanwezig, Fernando heeft een snor die er wel weer een keer af zal gaan en de koffie van Marja smaakt ondanks de vroege warmte prima. De leider van Concordia is er ook al, maar nog geen speler te zien. Tijd genoeg voor een voorbespreking van de opstelling dus. Geen verrassingen? Nee, iedereen is er.

De spelers komen in de verwachte volgorde aan op het sportpark en zoeken elkaar meteen op. Als bijna iedereen er is worden de kleedkamers opgezocht. Waar op dat moment een ander elftal zich ook moet omkleden, maar niemand mort. Zolang de teams hun eigen kleding aantrekken noemen we het alleen ‘gezellig druk’. In die drukte ontbreken toch nog spelers, iets met een in het uitgaansleven verdwenen fiets…

Eenmaal op het veld worden we verrast doordat niet alleen onze vaste seizoenkaarthouders er zijn, maar ook wat nieuwe fans. En zowaar 2 jongens die naar hun ‘oude’ team komen kijken. Klasse!

Aftrap. Meteen wordt het goede gevoel voortgezet: we vallen aan. Soms niet al te best, maar langzaamaan begint er zowaar lijn in het spel te komen. Er is duidelijk geleerd van de nederlaag vorige week. Ondanks wat positionele verschuivingen ‘staat’ JO19-3 goed te voetballen. Als onze nieuwe goalie de eerste goede redding verricht haalt de teamleiding opgelucht adem. De hitte weerhoudt ons er niet van om de Wehlse roodhemden op eigen helft terug te dringen, hetgeen in de verdiende 1-0 resulteert als Dawit letterlijk ‘doordrukt’ op de doellijn. De mooie combinaties en een zeer ijverige Serdar zorgen voor volop kansen. Deze tegenstander ligt ons wat beter, al geven ze behoorlijk tegengas maar ze stranden telkens op de solide DZC defensie.

De 2e helft wedstrijd verloopt vooral gezellig. Teams die elkaar respecteren en duidelijk lol aan het spelletje beleven. DZC’68 blijkt nu toch echt sterker en terwijl de DZC assistent in de volle zon staat te bakken beleven we aan de andere kant van het veld een Thomas die zijn belofte om te ‘shinen’ omzet in twee doelpunten en een bijna-prachtige omhaal. Iedereen weet het, dit is een gelopen race. Dit geven we niet meer weg. Het vierde doelpunt wil echter maar niet vallen, misschien lopen we wel teveel te genieten…

Leuke wedstrijd, leuke tegenstander, leuk voetbal. Dat wil je toch allemaal op zaterdag bij DZC? En natuurlijk mogen de zoekgeraakte ballen niet ontbreken, want ook dat draagt bij DZC bij aan het thuisgevoel: ballen uit het water vissen. Maar ook daar kunnen we van genieten want hier spelen we ‘thuis’.

20-08-2016| Wedstrijdverslag HC'03 JO19-2 tegen JO19-3
Te waar om mooi te zijn.
Ja dat leest u goed. de seizoenstart van JO19-3 (we mogen ook nog A3 zeggen hoor) verliep als nooit tevoren. Dat we op tijd voorzien zijn van kleding, ballen, spelerspassen, toegang tot sportlink en ook voldoende spelers voor de eerste wedstrijd geeft alle ‘klagers’ bij DZC ongelijk: deze club heeft het onder controle!
Op 1 geblesseerde speler na vertrokken we daarom in 3 groepen (te laat, heel laat en erg laat) naar Achter-Drempt voor de eerste bekerwedstrijd tegen HC’03 JO19-2 (je mag ook nog A2 zeggen). Een leuke tegenstander die ons al vanaf de C junioren (je zou nu JO15 moeten zeggen) achtervolgt met over en weer grote uitslagen die niet laten zien hoe deze jongens aan elkaar gewaagd zijn.

Met wat nieuwe spelers in onze gelederen is het even wennen na de zomerstop. Sommige spelers zagen elkaar voor het eerst in de kleedkamer! Op het veld was er geen tijd om te wennen: HC’03 was duidelijk beter voorbereid en liet dat met een snel doelpunt ook merken: 1-0. DZC’68 probeerde de zomerstop van zich af te schudden en kwam via Dawit terug op 1-1. Het mooie combinatievoetbal is hoopgevend, het verdere verloop van de eerste helft echter niet. Een lob, een buitenspeldoelpunt en een zwaar onder druk staande verdediging bepaalden de ruststand op 4-1.

De tweede helft leek voor DZC’68 te zijn, bijna continu in de aanval en bij vlagen speelden we de Hessencombinatie compleet ‘zoek’. Het kwam echter niet tot de felbegeerde tegentreffers.
Een tweede buitenspeldoelpunt werd door de arbiter van dienst tot verbazing van vriend en vijand goedgekeurd. Dat de HC’03 leider de scheidsrechter nog trachtte te overtuigen mocht niet baten. In het restant van de wedstrijd speelden we tegen een tekort aan conditie zodat uiteindelijk 7-1 op het scorebord stond.

Jammer dat de scheidsrechter de herinneringen aan deze wedstrijd zal overheersen. Bij JO19-3 hebben we een aantal ervaring scheidsrechters ‘aan boord’ en ook schrijver dezes beoefent het fluitistenvak. Dat je een opgetrommelde arbiter in een heel sportieve wedstrijd (in het jargon heet dat ‘een makkie’) de boel zo ziet verprutsen zorgt behalve voor kromme tenen ook voor plaatsvervangende schaamte. Te waar om mooi te zijn, want deze 22 jongens hadden beter verdiend. En het zelf ook beter gekund.

Deel deze pagina via: