DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag vv Nunspeet 1 – DZC'68 1

Wedstrijdverslag vv Nunspeet 1 – DZC'68 1

DZC’68 was de eerste helft goed op dreef. ,,In die fase hadden we ook meer afstand moeten nemen”, vond trainer Jos van der Veen van de Doetinchemse eersteklasser. Enkel Onder 19-speler Liet, dinsdag ook al goed voor twee treffers, vond het doel.

,,De tweede helft was Nunspeet beter. Ze gingen wat meer powervoetbal spelen en daar hebben we het met deze jonge groep wat moeilijker mee. Vandaag miste ik aanvankelijk negen selectiespelers, waarvan zes basiskrachten. Daar kwam Marijn de Kler tijdens de wedstrijd nog bij.”   In de slotfase kreeg DZC’68, dat zesde staat, nog een paar kansen. Van der Veen: Maar ik denk dat deze remise wel terecht is.”

DZC’68 begon in het eerste bedrijf goed aan de wedstrijd, in de 5e minuut al een 2-tal vrije trappen waarbij Rik Vlutters tot 2x toe de muur van spelers van Nunspeet voor zich vond.   In de 15e minuut veerde alles wat DZC was op door een mooie actie van Floris Liet, hij passeerde 10 meter voor de achterlijn op mooie wijze 2 spelers van Nunspeet en scoorde in de verre hoek 1 – 0 voor DZC’68.    In de 26e minuut brak er enige paniek uit, een aanval van Nunspeet en een hard schot op het doel van Mike Thus, de bal springt bij hem van de borst af en Dani Schmits van Nunspeet gaat door en blesseert Mike zodanig dat hij een tijd verzorgt moet worden. Nunspeet probeerde het in de eerste helft nog wel, maar kwam niet verder dan een schotje van Karim Mulder.  In de 2e helft kwam een meer agressiever Nunspeet uit de kleedkamer die trachtte het spelletje te verleggen. In de 56e minuut nog een mooie actie van Gloria Papela die bijna kon afronden.  Dan de 58e minuut, een aanval van Nunspeet en op ongelukkige wijze loopt Aron Hebbink in het strafschopgebied een speler van Nunspeet onderuit. Strafschop beslist de overigens goed leidende scheidsrechter M. Plat.  De strafschop werd in eerste instantie prachtig uit de rechterhoek geranseld door Mike maar in de rebound scoort de nr 9 van Nunspeet Emiel Goud.
 In de 2e helft ging Nunspeet veel opportunistischer voetballen, veel hoge ballen erin pompend, die meer gevaar stichten. In de 76e minuut scoorde Nunspeet nog maar dit was duidelijk buitenspel. De laatste 10 minuten waren vooral erg hectisch over en weer trachten beide ploegen nog winst uit de confrontatie te halen, er waren nog een aantal wissels bij DZC’68.

Dan de 90e minuut, een uitbraak van DZC’68 over rechts, een prachtige pass met een geweldige kans voor één van onze vrijstaande spelers, hij kwam alleen op de keeper af maar een zeer irritante grensrechter van Nunspeet maakte aan deze mooie aanval een einde door voor buitenspel te vlaggen. En zo werd het in Nunspeet ons 8e gelijke spel en zijn we bijna de remisekoning op KHC na die er 12 wist te verzamelen.

Vv Nunspeet 1 - DZC'68 1 - 1

Aanstaande zaterdag 21 mei speelt DZC’68 om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen de Merino’s uit Ede