Wedstrijdverslag DZC'68 1 – vv Almkerk

D.Z.C’68 is dit seizoen verhuisd van de regio Oost naar de regio Zuid. Dat is een behoorlijke verschuiving en daarin zien we nog maar 2 bekenden terug en wel de vv Bennekom en DTS Ede. De rest is vreemd voor ons en dat geeft natuurlijk weer een geheel nieuwe kijk op deze competitie.
We hebben vorig seizoen afscheid genomen van Gloria Papela (Duno), Rick Vlutters (csv Apeldoorn), Max Riekel (DZC 4), Jelle van Rinsum naar Canada en Max Jansen is gestopt. Er zijn uiteraard ook een aantal nieuwe spelers bijgekomen en zo verwelkomen wij Wout Blasman, Tolgahan Yayla, Cas Evers, Levi Hermsen, Luuk Meier, Kaan Pak, Fabian Mensah en Jesper Vonk in ons blauw gele tenue.

Dan het verslag van deze wedstrijd tegen de vv Almkerk:

We waren net begonnen met de wedstrijd, hadden ons gesetteld en werden na een aantal luttele seconden al geconfronteerd met een 1e gele kaart. Een sliding ingezet aan de zijlijn door Robin Faber kon in de ogen van de scheidsrechter geen genade vinden en werd gelijk bestraft met een gele kaart. Zó de toon was gezet!  Gelijk daarop in de 1e minuut een snelle voortzetting door onze keeper Luuk Neswand naar Noë Bokila die langs de lijn opstoomde, een prachtige voorzet gaf waaruit Thomas Kleinlugtebelt scoorde. Dat was dus een mooi antwoord op die onterechte gele kaart! De 1-0 stond op het scorebord en we gingen er eens goed voor zitten. Dan de 16e minuut, een prachtige aanval, een pass van Nick Abbink op Jesper Vonk, die bedenkt zich niet en schiet vanuit de draai op de goal welke door de keeper van Almkerk nog net gekeerd kon worden. Helaas zou het een wedstrijd worden waarin geel de bovenhand kreeg en dan heb ik het niet over het tenue van onze thuisploeg. In de 20e minuut trachtte Marijn de Kler een aanval van Almkerk te stoppen met een sliding langs de zijlijn en u raad het al, bestraft met een onterechte gele kaart. In de 32e minuut een vervelende overtreding op Aron Hebbink, Jelle Stalenhoef van Almkerk trachtte de aanval te stoppen en raakte daarbij Aron op een vervelende wijze in zijn nek en blesseerde hem dusdanig dat hij na de rust niet meer verder kon en vervangen moest worden door Luuk Meier.

In de 48e minuut een mooie aanval waarin Thomas Kleinlugtebeld prachtig vrijgespeeld werd en afdrukte maar de bal door een kluts niet in het doel verscheen maar in handen van de keeper. Dan zijn we aanbeland in de 53e minuut, onze trainer wil Robin Faber behoeden voor een 2e gele kaart en wisselt hem voor Levi Hermsen. Tijdens de tocht naar de dug-out van Robin en nadat hij de scheidsrechter een verwensing had toegevoegd wordt hem door de scheidsrechter een rode kaart voorgehouden, verwarring alom dat kun je begrijpen. Nadat Robin Faber het veld had verlaten kantelt de wedstrijd en begint Almkerk het betere van het spel te laten zien. Een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Almkerk de lat en de paal raakt en ineens kansen ruikt. Dan volgt er in de 68e minuut nog een wisselmoment waarbij er 3 spelers van DZC gewisseld worden. Nieuw in het veld verschenen Fabian Mensah, Cas Evers en Kaan Pak. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer en in de 90e minuut nog een aardige kans voor Noë Bokila die vrij voor het doel gezet werd door Cas Evers en mist. DZC krijgt direct daarna een vrije trap op de helft van de tegenstander en verspeelt deze op een domme manier, Almkerk is weer aan zet en laat een mooie aanval zien door het midden. Ze brengen een speler voor het doel die alleen gestopt kon worden door een sliding van Nick Abbink, de betreffende speler weet dat Nick in de buurt is en verwacht een sliding, gaat er bij liggen, schwalbe, maar de scheidsrechter stinkt erin en wijst op de stip. Hieruit werd gescoord en de 1-1- is een feit. Daarmee is aan de 1e competitiewedstrijd in het seizoen 2022 - 2023 een einde gekomen en achteraf moet ik constateren dat op basis van het vertoonde spel door beide ploegen 1-1 wel een terechte uitslag is.

DZC'68 – vv Almkerk 1 - 1

Aanstaande zaterdag  speelt DZC’68 om 14.30u de uitwedstrijd tegen de vv Sliedrecht 1