DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 – vv Scherpenzeel 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 – vv Scherpenzeel 1

DZC’68 na de 1-3 nederlaag tegen Scherpenzeel in de wachtkamer en we weten snel of we een rol kunnen blijven spelen in de 1e klasse D van het zaterdagvoetbal. 
Komende zaterdagen kunnen we de borst nogmaals nat maken want de nummers twee en drie staan op het programma te weten DTS’35 uit Ede en LRC uit Leerdam, daarna zal duidelijk zijn of we echt moeten afhaken of dat we nog mogen hopen op een beter resultaat. De titelaspiraties van DZC’68 staan voorlopig in de ijskast. Daarvoor bleek Scherpenzeel een maatje te groot. De uit de 4e divisie gedegradeerde ploeg rammelt met de geldbuidel en dat was te zien aan de kwaliteit van de spelers. Dat was de kop waarmee Raymond Willemsen van de Gelderlander zijn artikel begint.                                       

Toch hoopten we lange tijd op een goed resultaat tegen de koploper. Dan in de 36e minuut een vrije trap voor DZC’68 op zo’n 40 meter van het doel van Scherpenzeel. Robin Faber neemt de vrije trap en passeert daarbij bij de keeper die te ver voor zijn doel staat, de bal verdwijnt via de lat over de achterlijn. Dan gaan we rusten en staat er nog altijd een brilstand op het scorebord. In de eerste helft overleefde de ploeg van trainer Jos van der Veen door keihard te werken, stug te verdedigen en goed keepers  werk van Mike Thus. Waarbij moet worden opgemerkt dat Scherpenzeel het betere van het spel heeft gehad en een aantal malen gevaarlijk dicht bij het doel van Mike Thus komt maar onze verdedigers heel duidelijk hun mannetje staan.Halverwege de 2e helft opende Arwin van Soest toch de score voor de gasten uit Scherpenzeel en brengt de score op 0-1 Direct daarna een wisselmoment voor DZC’68 waarin Aron Hebbink en Cas Evers worden ingebracht. Het spel van DZC’68 oogt daarmee sneller, de aanvallen volgen elkaar op en Aron Hebbink scoort bijna in de 68e minuut, net naast. In de 81e minuut een aanval waarbij Thomas Kleinlugtebeld de bal prachtig vrij speelde en heel mooi voorzette en waarbij Cas Evers scoorde met een prachtige kop goal.

Vlak voor tijd ging het voor DZC’68 echter toch nog twee keer mis. Scherpenzeel zet nog een keer aan en weet in de slotfase nog 2x te scoren via Olivier Pilon en Mark de Graaf waarmee de eindstand van 1-3 op het scorebord verschijnt.  Scherpenzeel beschikt over een erg goede ploeg en had ook het meeste recht op de overwinning. DZC'68 heeft nu een achterstand van zeven punten op Scherpenzeel, maar nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

                                                                   

DZC’68 - Scherpenzeel 1-3 (0-0).        
0-1 Arwin van Soest, 1-1 Cas Evers, 1-2 Olivier Pilon, 1-3 Mark de Graaf
Zaterdag 26 november speelt DZC’68 om 15.00u de uitwedstrijd tegen DTS’35 1 (Ede)                                                                                                                                                                          

Scheidsrechter:
de Heer M van de Luitgaarden

Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Remko Lankheet en Edwin Wigchers

Opstelling:                                                                                                                                                                                                      
1.   Mike Thus   
2.   Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
5.   Robin Faber
10. Rutger Ebbers
11.  Noë Bokila
14. Nick Abbink
16. Stan Booms
19. Jesper Vonk
23. Marijn de Kler
25. Thomas Kleinlugtebeld 

Ingevallen
17. Cas Evers
06. Aron Hebbink                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
 Verslag: Eddy Kappert