DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 – Hulzense Boys 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 – Hulzense Boys 1

Zaterdag 24 februari 2024, een koude zaterdagmiddag, aanvang van de wedstrijd om 15.00u tussen de beide teams DZC’68 en Hulzense Boys uit Nijverdal. Scheidsrechter R.L.W. Janssen fluit voor het begin van de wedstrijd tussen de nummer DZC’68 en de nummer 7 Hulzense Boys in de 1e klasse H. 

DZC’68 begint veel te slap aan de wedstrijd en staat binnen “no time” achter met 0-1 in de 7e minuut met een mooie aanval door het hart van onze defensie, prachtig afgerond door Fabian te Kolsté. Zijn we wakker vraagt iedereen zich af?

Maar dan begint de aanval van onze jongens te draaien en in de 14e minuut worden achter elkaar verschillende doelpogingen gewaagd en het meest succesvol is Luuk Meijer die de 1-1 laat aantikken met een prachtig doelpunt. We blijven sterker en zijn de bovenliggende partij en in de 24e minuut na weer een mooie aanval kan Cas Evers afdrukken en weet de 2-1 op het scorebord te brengen met een prachtig schot. In de 34e en 38e minuut een aantal hoekschoppen die verder geen gevaar opleveren voor het doel van de keeper van Hulzense Boys. Dan volgt de 39e minuut, Jesper Vonk rukt op met een nagenoeg leeg veld voor zich en geeft op het juiste moment een pass op Thomas Kleinlugtebeld die 3-1 kan scoren. Daarna volgt nog een snelle aanval van Hulzense Boys, er volgt een schot op de goal van Mike Thus die maar net voorlangs gaat. Net voordat we gaan rusten in de 45e minuut nog een mooie aanval van DZC, Cas Evers, Luuk Meijer en Thomas Kleinlugtebeld bemoeien zich met deze aanval waarbij Thomas het laatste zetje kan geven en de 4-1 weet te scoren. Dan is het rust en gaan we van de koffie genieten met een mooie ruststand van 4-1.

Na de rust pikken we het spelletje van voor de rust weer op en in de 52e minuut weer een aanval door het midden van de vijandelijke defensie, Thomas Kleinlugtebeld passeert met een mooi lobje de keeper van Hulzense Boys en de stand is 5-1. Dan in de 69e minuut nog een klein foutje in onze achterhoede waarvan Hulzense Boys weet te profiteren en 5-2 weet te scoren. We blijven ondanks dit tegenvallertje het betere van het spelletje houden, er volgend nog de nodige hoekschoppen en in de 85e minuut weer een snelle aanval die Thomas Kleinlugtebeld in een doelpunt weet om te zetten en de eindstand daarmee op 6-2 weet te zetten.

Op zaterdag 2 maart om 14.30 uur speelt DZC '68 uit bij Achilles '12 op Sportpark 't Wilbert.
 
DZC’68- Hulzense Boys 6-2 (4-1). 0-1 Fabian te Kolsté (HB), 1-1 Luuk Meijer, 2-1 Cas Evers, 3-1 Thomas Kleinlugtebeld, 4-1 Cas Evers, 5-1 Thomas Kleinlugtebeld, 5-2 Sander Kamphuis (HB) en 6-2 Thomas Kleinlugtebeld

Scheidsrechter:
de heer R.L.W. Janssen Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. M.vd Veen en E. Wichgers

Opstelling:
1.   Mike Thus (K)
2.  Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
8.   Luuk Meijer
9.   Jesper Vonk
12. Levi Hermsen
15. Max Tamboer
17. Cas Evers
23. Marijn de Kler
24. Thomas Kleinlugtebeld
27. Jelle van Rinsum

Ingevallen
5.   Robin Faber

Verslag:
Eddy Kappert