DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag Bennekom Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Wedstrijdverslag Bennekom Heren 1 – s.v. D.Z.C.’68 Heren 1

Op een erg koude zaterdag 21 januari reizen we om 13.00u af naar Bennekom, na ons eerst voorzien te hebben van een lekkere kop kippensoep in ons clubhuis. Het is een competitiewedstrijd van de no 4, DZC’68 tegen de no 7 op de ranglijst Bennekom uit de gelijknamige plaats Bennekom. 

Om exact 15.00u wordt er afgetrapt en de scheidsrechter is de dhr. Klaare.

We missen op dit moment bijna een half elftal met bijna allemaal geblesseerde spelers.
Beide teams hebben een goede winterstop gehad waarbij Bennekom zich heeft voorbereid in de Spaanse zon, waarbij een oefenwedstrijd tegen de 4e divisionist HBS met een winst van 2-1 is afgesloten. DZC heeft een goede oefenwedstrijd tegen    Longa 30 uit Lichtenvoorde met een 4-0 winst op de palmares gezet. 

In de 6e minuut veren we op, DZC krijgt een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van het doel van Bennekom. Thomas Kleinlugtebelt achter de bal en die zal misschien weer een van zijn befaamde vrije trappen nemen. Het wordt helaas een prooi voor de keeper, Christiaan de Haan van Bennekom, die overigens een heel goede wedstrijd keepte. We moeten tot de 22e minuut wachten voordat weer een volgend wapenfeit gaat plaatsvinden, een mooie aanval over rechts, een voorzet, een kopbal van Thomas en ik had het reeds vermeld, een goede actie van weer die vermaledijde keeper van Bennekom die de bal uit de hoek plukt. Dan leeft Bennekom op, krijgen een cornerbal te nemen die door een van de spelers net naast wordt gekopt. De 25e minuut breekt aan en Bennekom valt aan door het midden, past op een vrijstaande Maurice Kuppens van Bennekom die onze keeper Luuk Nieswand weet te verschalken, 1-0 voor Bennekom komt op het scorebord te staan. In de 27e minuut een mooie aanval van DZC, we rukken in snel tempo op naar de goal van Bennekom en komen op de doellijn terecht. In de scrimmage die daarop volgt weet Noé Bokila de bal helaas niet over de doellijn te werken. Weer een aanval van Bennekom in de 32e minuut en weer snijden ze door het midden van onze defensie, een schot op de goal van Roy de Graaf van Bennekom, de bal wordt door een verdediger van ons iets van richting veranderd en verdwijnt weer in het doel, geen kans voor de arme Luuk Nieswand

Dan de laatste minuut voor de theepauze, We krijgen een vrije trap te nemen op zo’n 17 meter recht voor het doel van Bennekom. Jesper Vonk legt aan, schiet en scoort en er wordt afgetrapt vanaf de middellijn. De bal wordt aangeraakt veranderd een keer of 7 a 8 van positie en daar fluit opeens de scheidsrechter, legt het spel stil en loopt naar de plek waar zojuist Jesper zijn vrije trap heeft genomen. Hij geeft aan dat er een indirecte vrije trap moet worden genomen door Bennekom en keurt alsnog het doelpunt van DZC af. Verwarring alom dat kun je begrijpen. Dan komt de verklaring van de scheidsrechte met de volgende uitleg:
“Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij”.                                                                                                                                     
Daar hadden wij ons volgens hem niet aan gehouden, één speler van ons stond tussen het muurtje en daar hebben de spelers van Bennekom gebruik van gemaakt en appelleerden ze bij de scheidsrechter over dit voorval en de scheidsrechter ging daarin mee, doelpunt dus afgekeurd.   

De Scheidsrechter zal wel gedacht hebben aan de spreuk:  “beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald”   

Het vreemde aan dit voorval was wel dat er voor dit afgekeurde doelpunt een spelhervatting, aftrap heeft plaatsgevonden waarmee een geldig doelpunt volgens de regels was gemaakt en ook de bal nog een aantal malen is verplaatst.

Na de theepauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld, beide ploegen verschijnen meermaals voor het vijandelijke doel maar kunnen geen vuist meer maken. Nog een 2-tal malen komt Bennekom gevaarlijk voor het doel van DZC en die verschillende momenten staat daar weer een goed spelende Stan Booms die tot 2x toe een doelpunt weet te voorkomen.
Dan volgt hier nog het verslag van onze trainer met zijn analyse: 
Het was niet slecht, maar wel onvoldoende", aldus DZC-trainer Jos van der Veen die niet de beschikking had over doelman Mike Thuss, Robin Faber, Aaron Hebbink en Wout Blasman. ,,Het was een terechte nederlaag. Bennekom heeft ook een goede ploeg. Ze staan veel te laag voor de kwaliteiten die ze hebben. 

”DZC'68, vierde op de ranglijst, kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand. Van der Veen: ,,Daarna hebben we een aantal goede kansen op de 2-1 gehad en werd de 2-1 van Jesper Vonk op appelleren van de tegenstander afgekeurd. De aansluitingstreffer had ons misschien kunnen helpen. Nu hebben we de tweede helft geen vuist meer kunnen maken.”

Bennekom - DZC’68 (2-0)  1-0 Maurice Kuppens, 2-0 Roy de Graaf

Zaterdag 28 januari speelt DZC’68 om 15.00u de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29  (Groesbeek)

Scheidsrechter:
de Heer Klaare                                                                                                                                                                                   
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Andrea en Wichgers

Opstelling:

                                                                                                                                                                                                                                  2.   Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
11.  Noë Bokila
14.  Nick Abbink
16.  Stan Booms
17.  Cas Evers
19.  Jesper Vonk
20.  Luuk Nieswand (k)
23.  Marijn de Kler
25.  Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen   
22.  Tolgahan Yayla 
12.  Levi Hermsen
18.  Myron Wissink
10.  Rutger Ebbers                                                                                                                                                                                                    

Verslag: Eddy Kappert