DZC '68NieuwsHoofdnieuwsGaat de JOKER DZC'68 uit de nacompetitie houden

Gaat de JOKER DZC'68 uit de nacompetitie houden

Zaterdag 26 mei treedt DZC’68 in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen aan tegen ASV Dronten. Waar vorige week zaterdag in het teken stond van ons 50 jarig jubileum werd er door iedereen die DZC’68 1 een warm hart toedraagt met een schuin oog gekeken naar de tussenstanden in de 1e klasse D.
Waar DZC’68 de wedstrijd tegen FC Zutphen al op 5 mei had gespeeld en dus een wedstrijd meer had gespeeld was het aan de andere teams in de competitie om dit weer gelijk te trekken.

DZC’68 had, door de overwinningen op FC Zutphen en Vroomshoopse Boys, de 4 (!) concurrenten (Nunspeet, KHC, Hierden en Go Ahead Kampen) tot op 1 en 2 punten genaderd. Naast een feestelijke dag werd het dus ook een spannende dag voor de mannen van coach Verheijen. Helemaal aangezien Nunspeet, KHC en Hierden allemaal hun wedstrijden wisten te winnen. Ook Go Ahead Kampen stond enige tijd op voorsprong maar ging uiteindelijk met 4-1 ten onder tegen ASV Dronten. Hierdoor wisten de Kampenaren niet weg te lopen van de Doetinchemmers en hebben zij dus maar 1 puntje meer op de ranglijst. Ondanks dat de Kampenaren het nog wel in eigen hand hebben zullen zij de hete adem van DZC’68 in de nek voelen. Helemaal omdat het vanmiddag aantreedt tegen Flevo Boys, de huidige nummer 2 die vorige week onverwachts verloor van SDV Barneveld en hiermee het kampioenschap vergooid lijkt te hebben. Ondanks dat DZC’68 vorige week dus geen wedstrijdverplichtingen had, bleek dus maar weer hoe dicht alles bij elkaar ligt in deze competitie.

Aangezien Go Ahead Kampen (-6) een beter doelsaldo heeft dan DZC’68 (-16) is de boodschap voor morgen  tegen de Drontenaren heel simpel: winnen! ASV Dronten bevindt zich momenteel op een 6e plaats op de ranglijst en zal hier na de wedstrijd van vanmiddag ook nog wel staan, ongeacht het resultaat. In feite speelt het dus enkel voor de eer maar dat betekent uiteraard niet dat ze de wedstrijd niet willen winnen. In de voorgaande wedstrijd tegen DZC’68 slaagde ASV Dronten hier al in. Afgelopen februari wist DZC’68 nog wel op een 0-1 voorsprong te komen en leek er weinig aan de hand. Door een onoplettendheid in de verdediging stond het 5 minuten later echter alweer gelijk. De tweede helft was er voor de Doetinchemmers een om snel te vergeten. Met bijzonder weinig overtuiging en in een van de slechtste helften van het seizoen incasseerde DZC’68 vervolgens 3 tegentreffers. Vlak voor tijd wist Thomas echter nog een strafschop te benutten waardoor het scorebord na 90 minuten 4-2 aangaf.

Zaerdag 26 mei krijgen onze mannen dus de perfecte gelegenheid om zich te revancheren voor deze nederlaag. De afgelopen weken heeft DZC’68 laten zien dat het er staat als het er op aankomt en morgen zal het de jacht dan ook vervolgen. Waar de afgelopen weken Nunspeet de prooi was is dat nu Go Ahead Kampen. Onze mannen zullen zich nogmaals willen bewijzen als wolven en een beter moment dan op de laatste speeldag is er niet.

Het zal de spelers en staf bekend in de oren klinken, maar:

‘Winnaars geven nooit op en mensen die opgeven winnen nooit!’

Wij hebben er alle vertrouwen in en willen dan ook iedereen oproepen om onze mannen te steunen. Wij wensen het team in ieder geval alvast veel succes!

De wedstrijd begint om 15:00  en staat onder leiding van G. van Essen en diens assistenten. De wedstrijdbal zal worden gesponsord door: De Heeren van Zuid.