DZC '68NieuwsHoofdnieuwsEclatante zege DZC’68

Eclatante zege DZC’68

DZC’68 boekte afgelopen zaterdag (11/5) een eclatante zege in en op Scherpenzeel. Max Riekel en Tolgahan Yayla zorgden voor een 0-3 eindstand. Aangezien de concurrentie ‘onderin’ ook won, veranderde er in staart van de 1e klasse D weinig. Met dien verstande dat asv Dronten nu hekkensluiter is.
Er waren nog vier finales te gaan. De eerste van de vier leverde thuis een puntje op tegen Go Ahead Kampen. Een verdienstelijk resultaat, maar het zette geen zoden aan de dijk omdat grote concurrent Nunspeet inzake het ontlopen van de nacompetitie won en nu op vier punten staat. Zaterdag werd er afgereisd naar Scherpenzeel, een dorp in de Gelderse Vallei, ten noordwesten van Ede, met zo’n 10.000 inwoners. De gelijknamige voetbalclub is een echte middenmoter met 28 punten uit 23 wedstrijden, DZC’68 moet het doen met 18. Dat aantal is op dit moment genoeg om directe degradatie te ontlopen, maar er wacht wel de nacompetitie, een soort Russische roulette. Aangezien roulette gokken is, zou het prachtig zijn dat DZC zich ‘ergens’ veilig zou spelen. Het was van Doetinchem naar Scherpenzeel dus gewoon: op weg naar drie punten.

Dat op weg naar drie punten in Scherpenzeel werd snel duidelijk. Vanaf de eerste minuut gaf DZC vol gas en het zette Scherpenzeel meteen onder druk. Het leverde in de eerste tien minuten twee grote kansen op, maar een inzet van Gloria Papele werd door de keeper naast gebokst en aantal minuten later werd een dubbele inzet van DZC tot twee keer toe geblokt door de verdediging. Daarna richtte de thuisclub zich enigszins op, maar DZC zette opnieuw aan. Het had in de 20e minuut pech toen een prachtige vrije trap van Dylan Hendriksen en een dito kopbal van Max Riekel via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper belandde. Dat zelfde tweetal zorgde in 35e minuut echter toch voor de 0-1. Een mooie dribbel en een gekraakt schot van Dylan werd in de rebound alert ingetikt door Max. Een paar minuten later was het opnieuw raak: een weg gebokst schot van de keeper van Scherpenzeel belandde voor voeten van Tolgahan Yayla en die drukte beheerst af: 0-2. Het werd vlak voor rust bijna nog 0-3, maar de tandem Dylan Hendriksen – Fabian Mensah was net niet doeltreffend – kopbal net over. Hoe dan ook, de ruststand 0-2 gaf de verhoudingen op het veld prima weer.

De tweede helft kan eigenlijk in één zin worden afgedaan. DZC consolideerde en zocht gepast de aanval en Scherpenzeel was onmachtig, het creëerde niets. De gepaste aanvallen van DZC hadden eigenlijk vijf doelpunten op moeten leveren: Max Riekel kopte voor de tweede keer op de binnenkant van de paal, Stephen van Beek schoot vrij voor de goal over, Fabian Mensah wist een fraaie dribbel niet te verzilveren en Stephen van Beek raakte ook het aluminium. De vijfde kans leverde wel een doelpunt op, een vrij combinatie tussen Jody Keuben, Stephen van Beek en Max Riekel werd door de laatste tegen de touwen gewerkt: 0-3. Een oppermachtig DZC won terecht met 0-3.

Het ‘op weg naar drie punten’ was de intentie van dit DZC en die intentie werd op een formidabele wijze omgezet in de realiteit; de terugreis werd dus aanvaard met drie punten ‘in the pocket’. Nadat de kruitdampen van alle wedstrijden waren opgetrokken, bleek dat de naaste concurrentie ‘onderin’ ook had gewonnen: Nunspeet won van asv Dronten (1-2) en Enter Vooruit won van DTS’35 Ede (1-0). Het aantal variabelen dat kan worden losgelaten op de laatste twee wedstrijden van deze competitie is legio en het trekken van conclusies daaruit is – gezien de resultaten in de twee laatste Champions League wedstrijden – onzinnig. DZC heeft twee finales gespeeld en heeft daaruit vier punten gepeurd en dat geeft veel moed om de volgende twee aan te gaan. De eerste van die twee is tegen titelkandidaat NSC Nijkerk, thuis op zaterdag 18 mei. De escape room is vanaf 14.30 uur geopend, be there !!

Opstelling: Mike Thus; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber (Jelle van Rinsum), Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Nick Abbink, Gloria Papela; Fabian Mensah (Freek Linnenbank), Max Riekel, Dylan Hendriksen (Stephen van Beek).