DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC'68 in het warme nest van de Zuidvogels!!

DZC'68 in het warme nest van de Zuidvogels!!

Zaterdag 21 april stond de wedstrijd in het zon overgoten Huizen in het nest van de Zuidvogels op het programma. Vandaag met 13 vrouwen sterk nemen wij het als nummer 8 wederom op tegen de nummer 7 van de competitie.
Eerder dit seizoen wisten we thuis in een gelijkwaardige wedstrijd met 3-0 te winnen door een hattrick van Mira.

Door een goede reeks is er alleen theoretisch nog een zeer kleine kans dat wij nacompetitie moeten spelen. Een tegenstrijdig gegeven, maar zeker een knappe prestatie, is het wel een feit we vandaag een belangrijke wedstrijd spelen voor de periode. Met dit in ons achterhoofd en de intentie om hiervoor te knokken, was het plan heel duidelijk; voetballen met hetzelfde strijdplan zoals de afgelopen wedstrijden. We starten dit maal met de matchwinner van vorige week Anne Palm en een gedreven Elke aan de aftrap. Helaas was de tribune leeg, waardoor we de ambiance van vorige week bij DZC niet werd geëvenaard. In de zinderende hitte op een volgens Jolanda gemaaid kunstgras waren wel alle ingrediënten aanwezig om er een mooie voetbalpot van te maken.

In het begin dachten beide teams daar anders over en begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Zo af en toe krijgen wij de bal op de vijandige helft onder controle wat leidde tot een bekeken schot van zowel Jara als Mira. Zuidvogels was niet geheel ongevaarlijk. In de eerste 25 minuten kwamen we goed weg bij een corner en redde Veronique attent. De wil om te winnen was inmiddels sterk desondanks leden we onnodig balverlies en kwamen niet alle passes aan. Een neutrale toeschouwer had in deze periode onder het genot van een biertje of wijntje op het zonnige terras kunnen gaan zitten.

Tijd voor Mike om in de drinkpauze de puntjes op de i te zetten. Hierna kwamen we tot meer onderscheppingen gedurende opbouw van Zuidvogels. Dit resulteerde in een over links lopende aanval met Anne, Sanne en Tess die de keepster tot een redding dwong. Waar we verdedigend met Mies en Sophie in het centrum goed stonden, werd de strijd met name op het middenveld gestreden. Na 45 minuten met een stand van 0-0 gingen we de rust in. Deze had voor ons voordeliger kunnen zijn omdat Tess net daarvoor de bal op de lat had geschoten.

Tijdens de rust spraken we af om sneller te anticiperen en dat de tweede bal voor ons moet zijn. Zonder omzettingen hervatten we de tweede helft!

Meteen na rust onderschepte Maartje de bal, maar schoot helaas net voorlangs. De toon was gezet! Toch waren er geen grote kansen te noteren. Er werd fysiek gestreden waarbij Sanne, Mira en Tess een arm in hun gezicht voelden en er een forse overtreding op Jara werd gemaakt. Desondanks viel net na deze overtreding het hoogtepunt van de wedstrijd te beleven. In de eerste helft probeerde Jara het al een keer, maar dit maal met succes! Zij schoot de bal van ongeveer 40 meter bekeken en hard over de keepster heen. Na dit hoogtepunt kabbelde de wedstrijd voort. Ondanks dat de vrouwen van Zuidvogels probeerden aan te zetten, werd het niet meer spannend.

Deze wedstrijd was niet onze beste. Gelukkig trokken we ditmaal wel aan het langste eind en namen we de drie punten mee naar Doetinchem. Complimenten!!
Volgende week mogen we genieten van een vrije zaterdag en uit te brakken van Koningsdag. Daarna treden we in Houten aan tegen Delta sports '95. In de strijd om de periode en tevens onze laatste uitwedstrijd, waarvan Elke u van een pico bello verslag zal voorzien, wordt het een mooie uitdaging om weer 3 punten mee te nemen naar Doetinchem.