DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC ’68 1 wint overtuigend in Kampen

DZC ’68 1 wint overtuigend in Kampen

DZC ’68 1 heeft zaterdag 17 februari 2018 een belangrijke drie punter binnengehaald in Kampen tegen het plaatselijke Go Ahead. Het werd uiteindelijk 1 – 4 voor de geel blauwen door doelpunten van Fatih Ilkhan, Meron Zehaye, Rutger Ebbers en Thomas Kleinlugtebeld.
Door deze overwinning staat DZC ’68 nu op een 9de plaats op de ranglijst.

Het was zaterdag prachtig weer om te voetballen. Er stond een mooi zonnetje te schijnen op sportpark Middenwetering van de voetbalclub Go Ahead Kampen. Vooraf werd dit duel gekenmerkt door beide coaches als cruciaal. De punten zijn  hard nodig om weg te blijven bij de onderste drie plekken. Beide ploegen lieten dan ook zien door geconcentreerd, scherp en met veel energie aan de wedstrijd te beginnen. DZC had de bal al na 10 minuten in het doel van de Kampenaren liggen. Een mooi opgezette aanval kwam via Thomas Kleinlugtebeld bij Matthijs de Waard uit, die met een prachtige steekbal Fatih Ilkhan alleen voor de keeper zette. De schuiver van Fatih leverde de 0-1 op. Een mooie opsteker dachten de meegereisde supporters, maar binnen twee minuten lag de bal op de strafschopstip voor de neus van Job Tadema. De uitstekend fluitende scheidsrechter had een handsbal geconstateerd en Luuc Knul schoot gedecideerd de 1 – 1 binnen. Vervolgens ontstond er in de eerste helft een sportieve strijd om de dominantie in de wedstrijd en gaandeweg controleerde DZC grote delen van de wedstrijd en kwam dreigend in de buurt van de doelman van Go Ahead. Na wat gemiste mogelijkheden was het dan toch raak in de 42ste minuut. Door een zwakke spelhervatting in de defensie van Go Ahead kwam Corné de Waard en Meron Zehaye in een numerieke meerderheid voor de goal. Corné was niet zelfzuchtig en paste de bal op het juiste moment naar Meron : 1 – 2.

Na de rust bepaalde DZC ’68 het wedstrijdtempo, maar verzuimde de beslissende tik uit te delen. Go Ahead kreeg in de fase uit het niets een enorne kans. Gelukkig voor de Doetinchemmers belandde de kopbal op de paal. Ondertussen kreeg de aanval van DZC het maar niet voor elkaar op de 1 – 3 op het scorebord te krijgen. Kansen waren er voor Zehaye, Ilkhan en Kleinlugtebeld. In de 76ste min werd Thomas neergelegd, nadat hij alleen op de keeper afging. Een terechte rode kaart volgde voor Nick van der Kooi. Even later volgde een tweede rode kaart voor Nick Veldman, nadat hij z’n tweede gele kaart ontving na een forse overtreding op Junior. DZC profiteerde prima van de numerieke meerderheid en bepaalde de eindstand op 1 – 4 door goals van Rutger Ebbers en Thomas Kleinlugtbeld.

Kortom een goed gespeelde wedstrijd met een verdiend resultaat. Op naar volgende week. Dan wacht een uitwedstrijd uit de heenronde (in december afgelast) naar asv Dronten. Alweer een concurrent in de rangschikking. Aanvang 14:30 uur