DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC’68 mist kans op aansluiting

DZC’68 mist kans op aansluiting

DZC’68 speelde zaterdag (20/4) gelijk tegen Go Ahead Kampen, 1-1. Het was zoals zo vaak dit seizoen, een wedstrijd met veel gegenereerde kansen werd niet over de streep getrokken. DZC koerst zo af richting de nacompetitie, naaste concurrent Nunspeet won opnieuw.

Bent u daar nog? Het was ook de vraag een paar maanden geleden. Toen was het na een aantal bewogen voetbalweken en nu is na de twee fantastische wedstrijden in de Champions League: Juventus-Ajax 1-2 en Manchester City-Tottenham Hotspur 4-3. DZC’68 speelt een paar niveautjes lager en moet het doen met Dronten, Nunspeet én Go Ahead Kampen. Het was te hopen, en het zou echt prachtig zijn, dat DZC die twee CL-wedstrijden een mooi vervolg kon geven door verrassend te winnen van de Kampenaren die aan een prima seizoen bezig zijn: vierde op de ranglijst met 41 punten uit 22 wedstrijden. Sportpark Zuid was zonovergoten, het toegestroomde publiek was er klaar voor en het bier stond koud, go ahead DZC !!

En dat go ahead was niet tegen dovemansoren gezegd. Zowel DZC als Go Ahead trokken meteen ten strijde. Het leverde in de 3e minuut een kansje op voor DZC, in de 4e minuut scoorde Go Ahead de 0-1 en in de 5e minuut kopte Max Riekel bijna meteen de gelijkmaker binnen. Daarna luwde de storm wat, Go Ahead had wat het wilde en controleerde de wedstrijd en DZC was niet echt bij machte om er wat tegenover te stellen. Zo rond de 30e minuut begon dat te veranderen, de kansen op de 1-1 regen zich aaneen: Sergio Keurntjes schoot uit een corner net naast, Robin Faber pegelde vanaf afstand net naast en Tolgahan Yayla vond de keeper op z’n pad. Maar in de 40e minuut was het raak, de jarige Max Riekel forceerde letterlijk de 1-1. Go Ahead betwiste het doelpunt, maar aangezien de VAR nog niet beschikbaar is in het amateurvoetbal besliste de scheids: doelpunt. Het had meteen daarna ook nog 2-1 kunnen worden, maar ook Rutger Ebbers wist het net niet te vinden, diagonale schuiver, ook net naast. Ruststand derhalve 1-1.

In de tweede helft werden de bakens door Stéven Verheijen al vrij snel verzet: Mathijs de Waard en Meron Zehaye kwamen in de ploeg voor Freek Linnenbank en Fabian Mensah. En even later werd Dylan Hendriksen vervangen door Gloria Papela. Gloria had zich met z’n eerste balcontact al meteen onsterfelijk kunnen maken, maar helaas bokste de keeper van Go Ahead zijn schuiver na een mooie actie over de achterlijn. Ook Nick Abbink had de onsterfelijke status kunnen verwerven, maar ook hij wist een gouden kans niet te verzilveren. In het laatste kwartier nam de druk op de goal van DZC in alle hevigheid toe, maar met kunst en vliegwerk bleef DZC overeind. Sterker nog, DZC miste in de allerlaatste minuut nog een uitstekende kans om de wedstrijd met drie punten af te sluiten, maar tot ontzetting van alles en iedereen met GeelBlauw hart, wist Max Riekel een bal voorlangs niet te toucheren en in de goal te schuiven. Het leverde, gezien niet eens alle genoemde kansen, een teleurstellende 1-1 op.

In de voorbeschouwing van deze wedstrijd stond: eerste van vier finales. De eerste heeft dus een puntje opgeleverd en een grote kans om de aansluiting naar boven te krijgen werd dus niet benut. Nunspeet, de nummer vier van onderen, won met 4-2 van Scherpenzeel en staat nu vier punten voor op DZC. Nog drie finales te gaan dus en wel tegen: Scherpenzeel (uit 11/5), NSC Nijkerk (thuis 18/5) en Enter Vooruit (uit 25/5). Er zullen hoe dan ook nog minimaal vijf punten moeten worden verzameld – het wordt dus opnieuw go ahead DZC !!

Opstelling: Mike Thus; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Freek Linnenbank (Mathijs de Waard), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Fabian Mensah (Meron Zehaye), Max Riekel, Dylan Hendriksen (Gloria Papela).