DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC’68 treft nummer 5 KHC.

DZC’68 treft nummer 5 KHC.

Tegenstander van zaterdag (8/12) is bezig aan een zeer sterk seizoen en is met 17 punten uit 10 wedstrijden terug te vinden op de vijfde plek van de ranglijst. Opvallend is dat KHC slechts 12 keer heeft gescoord, alleen Enter Vooruit heeft met tien doelpunten minder vaak het net gevonden
Aan de andere kant staat de defensie van KHC als een huis met slechts 13 tegendoelpunten. De degelijkheid van KHC is ook terug te zien in de uitslagen van de ploeg van Herman Oosterhaar. Zo won de ploeg vier keer met 1-0, 1 keer met 2-1, verloor 2 keer met 2-1 en speelde het 2 keer met 2-2 gelijk. In de eerste negen wedstrijden was het verschil nooit meer dan 1 doelpunt. Aan de sterkte reeks kwam afgelopen zaterdag een einde toen SVD Barneveld op bezoek kwam in Kampen en KHC met 0-4 versloeg.

Voor DZC stond afgelopen zaterdag een lastige uitwedstrijd op het programma tegen die andere ploeg uit Kampen. Go Ahead Kampen stond voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plek en DZC had in anderhalf seizoen nog niet van een top-3 ploeg kunnen winnen. Het betere van het spel en de kansen waren de eerste helft voor Go Ahead Kampen maar het was een effectief DZC dat door doelpunten van Meron Zehaye en Robin Faber met een 0-2 voorsprong ging rusten. Het was wachten op een pittige tweede helft maar DZC was de bovenliggende partij en kon Go Ahead Kampen relatief makkelijk afstoppen. DZC kreeg voldoende kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Het was uiteindelijk Duri Tekkerlek die tekende voor de 0-3 eindstand.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd op Sportpark Zuid in een voor KHC gebruikelijke 0-1 overwinning. Hopelijk kunnen de mannen van Steven Verheijen de goede lijn van de afgelopen wedstrijden doorzetten. Barneveld heeft afgelopen zaterdag in ieder geval laten zien dat KHC ook steken laat vallen.

De wedstrijd van zaterdag tussen DZC’68 – KHC begint om 15.00 uur

Balsponsor: Mijneersteklompjes.nl