DZC '68NieuwsEerste ElftalZaterdag trapt DZC’68 1 af tegen SVZW voor de nieuwe seizoen 2019-2020

Zaterdag trapt DZC’68 1 af tegen SVZW voor de nieuwe seizoen 2019-2020

Met SVZW treft DZC’68 in de openingswedstrijd gelijk een van de topploegen van 1e klasse D van dit seizoen. Al moet gezegd worden dat de kans zeer aannemelijk is dat dit seizoen de tegenstander op zaterdagmiddag een goede ploeg is
Met vier degradanten uit de hoofdklasse (DFS Opheusden, WHC, CSV Apeldoorn en SVZW) en alleen de promotie van NSC Nijkerk is de eerste klasse D nog sterker dan dat het vorig jaar al was. SVZW eindigde vorig seizoen als 16e en daarmee laatste in de hoofdklasse B. Het avontuur in de hoofdklasse duurde voor SVZW maar 1 seizoen nadat de ploeg in het seizoen 2017/2018 kampioen werd in de klasse waarop ze dit seizoen weer actief zijn. Dat jaar was voor DZC’68 weer het eerste seizoen op 1e klasse niveau na 5 jaar afwezigheid. Vier jaar speelde DZC’68 tweede klasse voetbal met zelfs een jaar in de derde klasse. Door de 0-2 overwinning op Enter Vooruit handhaafden onze mannen, toen nog onder leiding van Steven Verheijen, vorig seizoen zich voor de tweede keer op rij op de laatste speeldag. Zodoende speelt DZC’68 voor het eerst in de historie drie jaar achtereenvolgend 1e klasse voetbal.

De laatste ontmoeting tussen SVZW en DZC’68 dateert dus van twee jaar geleden. SVZW was toen in het begin van het seizoen beduidend een maatje te groot en won thuis met 5-1 van DZC’68. Op Sportpark Zuid kon DZC’68 goed partij bieden, echter trokken de zwart-witten na 90 minuten toch aan het langste eind en gingen met 3 punten huiswaarts door een 1-2 overwinning. Met de degradatie uit de hoofdklasse zal de ploeg uit Wierden voor de bovenste plekken willen strijden, al zal het zelfs voor een ploeg met het budget en de middelen als dat van SVZW een lastige opgave worden gezien de hevige concurrentie. De opgave van DZC’68 zal niet makkelijker zijn, ongetwijfeld zelfs zwaarder: Handhaving. Meerdere factoren voorspellen op voorhand een loodzwaar seizoen voor onze mannen en trainer Jos van der Veen. Het stoppen en vertrekken van ervaren spelers als Robin Faber en Mathijs de Waard, de langdurige blessure van Nick Abbink en de aanwas van sterke ploegen maken het er allemaal niet makkelijker op dan het de afgelopen twee jaar al was. De oefen- en bekerperiode dragen qua spel en uitslagen ook niet bij aan vertrouwen. DZC’68 heeft niet de luxe dat het kan leunen en gokken op de individuele kwaliteiten van een aantal spelers. Desalniettemin is er met 100% inzet en een hecht team een hoop te bereiken. Kwaliteiten die niet altijd vanzelfsprekend zijn bij ploegen met beduidend meer mogelijkheden als DZC’68.  Neem de afgelopen twee seizoenen. Beide seizoenen stond de ploeg er rond de winterstop er niet rooskleurig voor, maar bleef het vechten voor de laatste kans tot op het laatste moment. Met deze mentaliteit zal DZC’68 dit seizoen alles uit zichzelf moeten halen. Tuurlijk zal de ploeg een paar flinke tikken krijgen, wellicht aanstaande zaterdag al. Punten tegen SVZW en Bennekom volgende week zijn bonuspunten, maar elke week biedt nieuwe kansen als de vechtlust en het geloof er maar is. Afgelopen dinsdag liet de ploeg zien dat er zeker mogelijkheden zullen zijn tegen op voorhand veel sterkere tegenstanders. In een oefenduel werd er met 1-0 gewonnen van derde divisionist HSC’21.

De aftrap van een nieuw en boeiend seizoen is aanstaan zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Zuid.