DZC '68NieuwsEerste ElftalZaterdag 28 oktober treedt DZC’68 1 aan tegen DETO 1

Zaterdag 28 oktober treedt DZC’68 1 aan tegen DETO 1

Tegenstander van aanstaande zaterdag DETO is al jaren een vaste club in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Een paar seizoenen geleden speelde DETO een aantal jaar in de Hoofdklasse en zelfs 1 jaar in de Topklasse. Vorig seizoen heeft DETO zich echter via de nacompetitie moeten handhaven in de 1e klasse D.
DZC verloor afgelopen zaterdag het voetbalgevecht vol passie en strijd van WHC in Wezep. DZC kwam na 15 minuten op een 1-0 achterstand, maar Nick Abbink wist even later weer gelijk te maken. Vlak voor rust moest DZC met 10 man verder en niet snel daarna scoorde WHC de 2-1 en leek DZC een zware wedstrijd tegemoet te gaan. Fatih Ilkan scoorde echter vlak voor rust direct weer de gelijkmaker. De mannen van Steven Verheijen gingen uiteindelijk de tweede helft strijdend ten onder. De ploeg kwam op een 3-2 achterstand maar gaf zich niet gewonnen en kreeg zelfs nog een aantal mogelijkheden op de 3-3. Helaas werd alle bloed, zweet en tranen niet beloond en speelde WHC de wedstrijd beheerst uit en gooide de wedstrijd met de 4-2 op slot.

Dit seizoen is DETO met vier overwinningen uit vijf wedstrijden zeer goed begonnen aan de competitie. Over de laatste twee wedstrijden is het doelsaldo zelfs 10 voor en 1 tegen. Vorige week werd FC Zutphen thuis met 4-0 verslagen.

Voor beide ploegen is de wedstrijd van zaterdag van groot belang. DETO wil graag de aansluiting behouden met koplopers SVZW en Flevo Boys. DZC zal zich met een overwinning stevig vestigen in de middenmoot. Een nederlaag betekend echter dat onderste ploegen toch wel gevaarlijk dichtbij zullen komen.

Aanstaande zaterdag zal er om 14.30 uur worden afgetrapt op Sportpark Zuid.

Komt dat zien en neem plaats op de prachtige tribune!

Het beloofd een leuke en interessante wedstrijd te worden.

De balsponsor van deze week is: Mabeon Schoon Achterhoek