DZC '68NieuwsEerste ElftalZaterdag 26 Oktober treedt DZC’68 aan tegen WHC

Zaterdag 26 Oktober treedt DZC’68 aan tegen WHC

De ploeg onder leiding van Wiljan Mossing Holsteyn was tot nu toe DOS’37, vv Hierden en DTS Ede de baas, speelde gelijk tegen Nunspeet en ging met 2-3 onderuit tegen DFS Opheusden. Met WHC treft DZC’68 zaterdag de huidige nummer 4 van de competitie, op twee punten achterstand van koploper SVZW.
De club uit Wezep speelde sinds 1998 bijna 20 jaar onafgebroken in de hoofdklasse, maar degradeerde naar de eerste klasse in het seizoen 14/15. In het derde en laatste jaar troffen DZC’68 en WHC elkaar in de eerste klasse. WHC won beide wedstrijden, thuis met 4-2 en op Sportpark Zuid werd het 0-2. Uiteindelijk eindigde WHC achter kampioen SVZW en Flevo Boys op de derde plek, maar promoveerde het toch via de nacompetitie weer terug naar de hoofdklasse. De terugkeer naar de hoofdklasse was echter van korte duur want gelijk degradeerde WHC samen met CSV Apeldoorn en SVZW weer terug naar het huidige niveau.

Na de zure nederlaag tegen DOS’37 behaalden de mannen van Jos van der Veen afgelopen zaterdag een uitstekend punt bij Go Ahead Kampen. Dylan Hendriksen bracht DZC’68 in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. Lang kon DZC’68 niet genieten want 5 minuten later bracht Go Ahead Kampen de stand weer in evenwicht. Met veel passie en inzet trok DZC’68 de 1-1 over de streep. Door de overwinning van Nunspeet is DZC’68 wel een plek gezakt naar de twaalfde plek en houdt het alleen nog KHC en Hierden onder zich. Het gat met beide ploegen is echter wel drie punten. Na vijf wedstrijden is het verschil onderin nog klein en is alles te over zien. De aankomende vier wedstrijden zijn echter loodzwaar en verschillen zouden dus gemaakt kunnen worden. Maar de mannen van Jos van der Veen laten elke week weer progressie zien en de ontwikkeling van de ploeg ziet er goed uit. Zodoende zijn er de aankomende wedstrijden tegen de op papier betere ploegen zeker mogelijkheden, al zou het niet gemakkelijk worden.

De wedstrijd van aankomende zaterdag begint om 15.00 uur op Sportpark Zuid.