DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing Quick ‘20 1 – DZC ’68 1

Voorbeschouwing Quick ‘20 1 – DZC ’68 1

Op zaterdag 01 april 2017 reist DZC ’68 naar Oldenzaal. DZC ’68 speelt dan tegen de nummer laatst van het klassement van de tweede klasse H : Quick ‘20.
Na de thuisoverwinning afgelopen zaterdag op ZAC uit Zwolle (3-0) staat één van de vier  nog te spelen uitwedstrijden op het programma. Het is voor de tweede keer dat DZC ’68 in Oldenzaal tegen de nog prille zaterdagtak van Quickkie (zoals de club dit in het clublied heeft staan) speelt. Nog maar kort geleden is het zondag voetbalbolwerk in Oldenzaal gestart met het aanbieden van zaterdagvoetbal (i.c. prestatiesport). Afgelopen seizoen presteerde Quick ’20 1 (Zat) misschien wel boven verwachting. Het werd kampioen op de laatste speeldag door het DZSV van Bas van Londen achter zich te laten. Door deze prestatie komt de ploeg voor de eerste keer in de tweede klasse uit. Uit de prestaties blijkt dit toch een zware opdracht. Na 19 gespeelde wedstrijden zijn de mannen van trainer Peter Nuchelmans er nog niet in geslaagd te winnen. Wel werd er drie maal gelijkgespeeld; voor de laatste keer op 15 oktober 2016 tegen DZSV (2-2).

DZC ’68 heeft afgelopen dinsdag de confrontatie met hoofdklasser AZSV voor een plaats in de halve finale van de Achterhoek Cup achter de rug. In Aalten werd verdienstelijk gelijkgespeeld na een zure tegentreffer in de 91ste minuut. Omdat er een winnaar moest komen, werden er evenals in het vorige seizoen shoot outs genomen. Nu trok AZSV op sportpark Villekamp aan het langste eind.

Nu moet de competitiedraad weer worden opgepakt. In november 2016 werd de wedstrijd op Sportpark Zuid omgezet in een 6 – 1 overwinning. U weet dat de selectie van Stéven Verheijen bezig is aan een missie. Een missie, die aan de eindstreep het kampioenschap moet opleveren. Deze doelstelling moet de groep scherp houden voor elke drie te verdienen punten. Het gat met Enter Vooruit en Sparta Enschede mag dan groot zijn : onnodig struikelen is niet handig in de wetenschap dat er nog lastige wedstrijden aankomen.

Geplande aanvang van de wedstrijd : 15:00 uur

Vertrek van de bus : 12:00 uur