DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing KHC 1 – DZC’68 1

Voorbeschouwing KHC 1 – DZC’68 1

Zaterdag 7 april treedt DZC’68 1 aan tegen KHC 1 uit Kampen. Voor zowel KHC als DZC’68 is het een wedstrijd met grote belangen, aangezien beide ploegen binnen een punt van elkaar staan. 
DZC’68 heeft tot dusver 19 punten weten te behalen en staat hiermee op een 12e plaats in de 1e klasse D, KHC heeft 1 puntje meer en bezet hiermee de 10e plaats. Ofwel, een ouderwets 6 punten duel.

Tijdens het heenduel tussen beide ploegen was hier nog geen sprake van. Het was namelijk pas de 2e competitiewedstrijd van het seizoen en de belangen waren dermate een stuk minder. In de wedstrijd op sportpark Zuid trok DZC’68 uiteindelijk aan het kortste eind. Een slap begin zorgde ervoor dat DZC’68 al snel op achterstand kwam. Na de tegentreffer trokken onze mannen langzaam het spel naar zich toe en wisten ze enkele enorme kansen te creëren. Deze werden echter niet benut waardoor KHC met een opgelucht gevoel, en 3 punten, huiswaarts keerde.


De laatste keer dat KHC een overwinning boekte is echter alweer enige tijd geleden. Een kleine 2 maanden terug boekten de kampenaren hun laatste overwinning. FC Zutphen werd destijds met 1-2 verslagen. Ook voor DZC’68 is het enkele weken geleden dat er een overwinning werd geboekt. Op 10 maart werd Hierden met 5-2 aan de kant gezet. Sindsdien werd er verloren van DETO, WHC en SVZW, respectievelijk de nummer 2, 3 en 4 uit de competitie. Geen schande dus om van deze ploegen te verliezen, maar mede hierom zou een eventuele overwinning extra lekker zijn.

Afgelopen dinsdag werd er wel een overwinning behaald in de kwartfinale van de beker. FC Winterswijk werd, evenals eerder in het seizoen, verslagen, waardoor DZC’68 een plek in de halve finale bemachtigde. Daarnaast betekende de overwinning ook een toegangsbewijs tot de landelijke beker voor aankomend seizoen. Een uitstekende prestatie, maar niet het hoofddoel.

De prioriteit ligt uiteraard bij de competitie. Voor iedereen is het duidelijk dat lijfsbehoud het belangrijkste is. Om dit te verwezenlijken geven onze mannen wekelijks alles wat ze hebben en de beloning zal hier zeker voor komen. DZC’68 zal er in ieder geval met goede moed en volledige focus voor gaan. Op naar de 3 punten.

Wij wensen onze mannen veel succes!

De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark de Venen en staat onder leiding van M. de Boer.

De bus vertrekt om 11:45.