DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing Flevo Boys 1 – DZC’68 1

Voorbeschouwing Flevo Boys 1 – DZC’68 1

Na de onterechte en pijnlijke nederlaag tegen DOS’37 staat er voor aankomende zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Flevo Boys op het programma. Flevo Boys was lange tijd koploper in de 1e klasse D, maar door het onverwachte en eerste verlies van het seizoen tegen Hierden is het gezakt naar de 2de plaats.
Desalniettemin  een sterke tegenstander voor onze mannen, maar ook een mooie gelegenheid te laten zien dat wij wel degelijk in deze sterke competitie thuis horen.

Flevo Boys is de grootste vereniging in de Noordoostpolder en was eigenlijk altijd een vaste kracht in de hoofdklasse en zelfs een jaar in de topklasse. Afgelopen seizoen degradeerde het echter via de nacompetitie waardoor het dit seizoen direct weer probeert te promoveren. Lange tijd ging dit gestaag en leek Flevo Boys zo goed als onverslaanbaar, tot afgelopen zaterdag. Tegen Hierden kwam het nog wel op een 0-1 voorsprong, maar door 2 tegentreffers trok het voor het eerst dit seizoen aan het kortste eind. Extra pijnlijk was dat het hierdoor de koppositie verloor aan SVZW. Helemaal bijzonder maakt het dat zowel SVZW, als Flevo Boys, nog niet in het bezit is van een periodetitel. Daarom zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat een tweede plaats niet voldoende is voor een plek in de nacompetitie, iets waar DZC’68 al enige ervaring mee heeft. Flevo Boys zal dus vol op de aanval spelen om het verschil in doelsaldo weg te werken en zo de koppositie weer over te nemen.

Onze mannen hebben het nare gevoel van afgelopen zaterdag enigszins kunnen wegspelen door afgelopen dinsdag, in de halve finale van de achterhoek cup, OBW met 1-0 te verslaan. In tegenstelling tot de competitie was het spel niet goed maar werd er wel gewonnen. Uiteindelijk is dit waar het om draait en een overwinning zal ook voor zaterdag het doel zijn. Rekening houdend met de kwaliteiten van de tegenstander zal dit zeker niet gemakkelijk gaan. In het voorgaande onderlinge duel leek DZC’68 lange tijd een punt over te houden aan het duel. Na een vroege 0-1 achterstand herpakte DZC’68 zich knap. Het kwam binnen een paar minuten op 1-1 en wist vervolgens drie enorme kansen te creëren. Deze werden echter allemaal gemist en de rekening hiervoor werd uiteindelijk in de laatste 10 minuten gepresenteerd in de vorm van 2 tegendoelpunten. Een vervelende nederlaag, maar wel eentje die aangaf dat de mannen van Verheijen tegen iedereen in de competitie voldoende kansen weten te creëren. Het uiteindelijke doel zal zijn meer kansen te benutten dan de tegenstander en zo drie zeer belangrijke punten mee terug te nemen naar Doetinchem. Ofwel: ‘ Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander’ – Johan Cruijff.

Wij wensen onze mannen veel succes!

De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Ervenbos en staat onder leiding van G.W.R. Poffers.

De bus vertrekt om 11:30.