DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing FC Zutphen – DZC’68

Voorbeschouwing FC Zutphen – DZC’68

Zaterdag 5 mei staat voor DZC’68 de streekderby tegen FC Zutphen op het programma. Met nog 3 wedstrijden te gaan in de 1e klasse D begint de spanning toe te nemen. Voor zowel DZC’68 als FC Zutphen is de wedstrijd van aanstaande zaterdag er een met grote belangen.
Beide ploegen staan namelijk op een positie die aan het eind van het seizoen leidt tot directe degradatie of het spelen van nacompetitieduels.

FC Zutphen is terug te vinden op de 14e, en dus laatste, plaats. Het heeft 4 punten achterstand op nummer 13 Vroomshoopse Boys. De 13e plek geeft recht op het spelen van nacompetitieduels waardoor FC Zutphen er alles aan zal doen om nog een plekje te stijgen en zo de hoop op een extra seizoen in de 1e klasse levend te houden. DZC’68 is terug te vinden op een 12e plaats. Deze positie geeft eveneens ‘recht’ op een plek in de nacompetitie maar het grote doel is om dit scenario te ontlopen. Om zich direct te handhaven zal het de 4 punten achterstand op nummer 12 Nunspeet goed moeten maken. Beide teams zijn zaterdag dus enkel gebaat bij 3 punten en zij zullen beide dus vol voor de overwinning spelen.

In het voorgaande duels tussen de teams uit de Achterhoek leek FC Zutphen lange tijd op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. In een voor DZC’68 beroerde 1e helft kwam FC Zutphen verdiend op voorsprong. In de 2e helft wisten de Hanzestadbewoners de voorsprong zelfs te verdubbelen. DZC’68 gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam na een uur spelen via Thomas Kleinlugtebeld terug tot 1-2. DZC’68 wist vervolgens meerdere kansen te creëren maar moest uiteindelijk tot de 85e minuut wachten voordat een van deze kansen werd benut. Het was wederom Thomas Kleinlugtebeld die het net wist te vinden. DZC’68 kreeg vervolgens zelfs nog kansen om de overwinning naar zich toe te trekken maar dat zou te veel van het goede zijn geweest.

Uiteindelijk werden de punten gedeeld en ging FC Zutphen de winterstop in zonder overwinning. In het tweede deel van de competitie is het iets beter in vorm en wist het twee maal te winnen en twee maal gelijk te spelen. Voor DZC’68 verloopt het seizoen na de winterstop ongeveer gelijk als voor de onderbreking. In beide seizoenshelften werd er 3 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Het verschil is echter dat DZC’68 nu nog 3 wedstrijden te gaan heeft om het puntentotaal te verhogen en zo de nacompetitie te ontlopen.

Voor onze mannen is het nu zaak te laten zien met de druk om te gaan. Bij een overwinning verkleint het de achterstand op Nunspeet in ieder geval tot 1 punt. FC Zutphen – DZC’68 is namelijk de enige wedstrijd in de competitie die deze middag gespeeld zal worden in verband met onze jubileum dag op 19 mei. Door een overwinning zal de druk voor Nunspeet verder toenemen en zullen zij de hete adem van de Doetinchemmers in de nek voelen.

In het kort kunnen we dus concluderen dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag er een met grote belangen is. Het enige wat telt zijn de drie punten en hier zal volle bak voor gestreden moeten worden. De aankomende weken zal er gejaagd worden op Nunspeet en dat begint aankomende zaterdag. Voor onze mannen een ideale mogelijkheid om te laten zien of het behoort tot de Wolven of de Schapen. Wij hebben er al het vertrouwen in en wensen onze mannen succes in de strijd voor ons Geel-Blauw.

De wedstrijd begint om 14:30 op Sportcomplex ‘t Meijerink en staat onder leiding van R. Meilink.