DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DZC'68 1 - SVZW 1

Voorbeschouwing DZC'68 1 - SVZW 1

Met SVZW treft DZC'68 zaterdagmiddag een tegenstander van formaat in de 1e klasse D. De club uit Wierden, met zo’n 1000 leden, speelde de afgelopen jaren voornamelijk in de hoofdklasse en wil dit jaar zodoende ook meedoen om de bovenste plekken in de competitie. 
SVZW deed heel lang mee in de strijd om de 1e periode, maar door de eerste nederlaag afgelopen wedstrijd thuis tegen Nunspeet (1-2) verspeelde de mannen van Philip Agteres haar kansen en bezetten zij nu derde plek achter Flevo Boys (19) en DETO (18) met 16 punten.
Vanmiddag zal de strijd om de eerste periode dus gaan tussen Flevo Boys en DETO. Dit betekend niet dat SVZW nu bij de pakken gaat neer zitten, maar de ploeg zal zich natuurlijk willen revancheren en op die manier weer aanhaken bij de bovenste ploegen in de 1e klasse D. Het beloofd zaterdagmiddag een spannende en boeiende wedstrijd te worden. DZC maakt tot nu toe een goede indruk, maar zal deze goede indruk ook een keer in een goed resultaat willen omzetten. SVZW wil bovenin meedoen en zal dus elke wedstrijd voor overwinning willen en moeten gaan. Goed nieuws is dat aanvoerder Robin Faber zaterdagmiddag weer speelgerechtigd is voor DZC na een schorsing van twee wedstrijden.

Afgelopen weekend was er een inhaal/beker weekend, maar DZC’68 mocht donderdagavond (9 nov) al aantreden in de beker tegen RKZVC uit Zieuwent. Op voorhand een prachtig voetbalaffiche tegen de nog ongeslagen koploper van de 1e klasse zondag. Het werd uiteindelijk ook een prachtige wedstrijd met een klinkende 4-0 overwinning van DZC op RKZVC. Doelpunten kwamen op naam van Max Riekel (2x), Meron Zehaye en Fatih Ilkhan. Ook mag gezegd worden dat keeper Sjoerd Heese met een paar fantastische reddingen met name DZC in de eerste helft goed in de wedstrijd hield. Zo hebben de mannen van Steven Verheijen nu zowel de nummer 1 (RKZVC) als 2 (Longa’30) van de zondag 1e klasse met 4-0 verslagen. Prachtige resultaten maar in de eigen competitie gaat het minder voortvarend en is DZC terug te vinden op de 12e plek. De laatste competitiewedstrijd in en tegen Hierden leidde DZC lange tijd met 0-1 door een doelpunt van Nick Abbink, maar gingen de mannen uiteindelijk toch onnodig met 3-1 onderuit.

De wedstrijd zal zaterdagmiddag beginnen om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter de heer G.J. Beltman.

Komt allen dat zien op onze mooie nieuwe accommodatie op Sportpark Zuid!

De balsponsor van deze week is: Hogenkamp Klompen en Souvenirs.