DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DZC'68 1 - Flevo Boys 1

Voorbeschouwing DZC'68 1 - Flevo Boys 1

Zaterdag 2 december treedt DZC’68 1 aan tegen v.v. Flevo Boys uit Emmeloord. Flevo Boys is een tegenstander van formaat. De club uit Flevoland met zo’n 1200 leden speelt de laatste 20 jaar steevast in de Hoofdklasse, op een jaar Topklasse (seizoen 10/11) en een jaar 1e klasse (04/05) na. 
Vorig seizoen degradeerde de club uit de Hoofdklasse via de nacompetitie en speelt dit seizoen zodoende eerste klasse.

Na 9 speelronden is de ploeg als enige nog altijd ongeslagen, maar desondanks staat Flevo Boys op de tweede plek, 1 punt achter koploper DETO. De rood-witten uit Emmeloord hebben 7 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. Het leek er heel lang op dat Flevo Boys de eerste periode binnen ging slepen, maar door de 1-1 gelijkspel bij DOS’37 twee weken geleden ging DETO er op de valreep met de eerste periode van door. Afgelopen zaterdag pakten de mannen van Inne Schotanus de draad weer op door thuis met 2-0 te winnen van KHC uit Kampen. Gezien het verleden wil Flevo Boys snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. De Boys zijn goed op de weg terug, maar DETO en SVZW vormen geduchte tegenstanders. Samen vormen zij de absolute top 3.

Afgelopen zaterdag ging DZC’68 op bezoek bij Vroomshoopse Boys voor de kraker in de onderste regionen van de 1e klasse D. Beide clubs hadden voor aanvang van de wedstrijd 6 punten en hielden zodoende alleen FC Zutphen (4 punten) onder zich. Een wedstrijd van levensbelang dus. Bijkomend had DZC de laatste vier competitiewedstrijd op rij verloren, tijd voor de ommekeer. Het werd een wedstrijd die men op voorhand al zou kunnen voorspellen, namelijk geen goede wedstrijd maar wel een met heel veel strijd van beide kanten. DZC was na 90 minuten de sterkste en sleepte daarmee de broodnodige 3 punten uit het vuur. Het werd 2-3 en de doelpunten kwamen op naam van Thomas, Rutger en Fatih.

Kan DZC de lijn van vorige week doortrekken tegen de nog ongeslagen tegenstander en zich zodoende nadrukkelijk melden in de grote middenmoot van deze klasse? Het beloofd in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.

Wedstrijd van aanstaande zaterdag begint om 14.30 en staat onder leiding van Jan van Dijk.

Balsponsor: Inventum Huishoudelijke Apparatuur.