DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DZC'68 1 - FC Zutphen 1

Voorbeschouwing DZC'68 1 - FC Zutphen 1

Aanstaande zaterdag treedt DZC’68 1 in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop aan tegen FC Zutphen. Het zal voor DZC’68 1 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop zijn.
Afgelopen zaterdag stond voor DZC’68 de uitwedstrijd bij ASV Dronten op het programma. Door de winterse omstandigheden vond deze wedstrijd echter geen doorgang waardoor er een plaatsvervangend potje zaalvoetbal op het programma stond.

Het zaalvoetbal gebeurde op het scherpst van de snede met in het achterhoofd de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Zutphen. Voor zowel DZC’68, als FC Zutphen, is dit namelijk een beladen wedstrijd in de 1e klasse D . Waar het grootste deel van de teams uit deze competitie in Overijssel gehuisvest zijn is FC Zutphen de enige tegenstander voor DZC’68 die zich binnen een half uur rijden bevind. Verder hebben DZC’68 en FC Zutphen door de jaren heen behoorlijk wat spectaculaire wedstrijden gespeeld. Zo trof DZC’68 deze tegenstander afgelopen seizoen in totaal twee maal. In de voorbereiding eindigde een wedstrijd voor de bekercompetitie in een 1-0 overwinning voor DZC’68. Even later in het seizoen troffen beide partijen elkaar opnieuw, ditmaal eindigde deze oefenwedstrijd in een spectaculaire 6-1 overwinning voor DZC’68. De laatste competitiewedstrijden tussen beide teams dateert echter alweer van zes seizoenen terug. In het seizoen 2011/2012 verloor DZC’68 beide duels. In Zutphen werd het destijds 3-1 en in Doetinchem eindigde het duel in een overtuigende 1-5 overwinning voor de Zutphenaren. Opvallend detail aan die wedstrijden is dat de huidige spits van DZC’68, Max Riekel, in dat seizoen nog de doelman was op Sportpark Zuid. Waar hij destijds in de onderlinge duels dus redelijk wat doelpunten te verwerken kreeg, zal hij er aanstaande zaterdag alles aan doen om zich te revancheren en er voor te zorgen dat er aan de andere kant een paar ingeschoten worden. 

Meer doelpunten maken dan de tegenstander zal sowieso het devies zijn. DZC’68 staat ondanks het goede spel en de complimenten namelijk nog altijd op een elfde plaats in de competitie. De blik van DZC’68 is natuurlijk naar boven gericht en bij een overwinning zou de ploeg zomaar een paar plekken kunnen stijgen. Een overwinning zou bovendien betekenen dat DZC’68 met twaalf punten de winterstop met een tevreden gevoel in zal gaan. Van dat goede gevoel zal bij FC Zutphen minder sprake zijn. Het team van Taco Lourens won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd maar speelde al wel vier keer gelijk. Met vier punten staat het dan ook onderaan in de competitie. FC Zutphen zal er echter alles aan doen om in deze wedstrijd de eerste overwinning van het seizoen te behalen, zodat het de laatste plaats kan verlaten en aansluiting kan vinden met de ploegen daarboven. Het belooft dus een spannend duel te worden, met veel strijd en beleving van beide kanten.

Na afloop van de wedstrijd zal, in de kantine, de winterstop worden ingeluid door middel van de Christmas Party. Niemand minder dan Bobby St. Tropez zal de kantine op zijn kop zetten en alle DZC’ers, vrienden en familie vermaken met enkele nummers. Hierna zal de jaarlijkse kerstbingo plaatsvinden. Vergeet dus niet, na de wedstrijd, de kantine op te zoeken om met zijn allen te genieten van een fantastische avond.

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van R. Meilink.

De balsponsor voor deze wedstrijd is: mijneersteklompjes.nl