DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DZC’68 1 – Hierden 1

Voorbeschouwing DZC’68 1 – Hierden 1

Aanstaande zaterdag staat voor DZC’68 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hierden op het programma. Nadat DZC’68 de vorige wedstrijd van 2 weken terug met 4-2 verloor bij Dronten is het voor onze mannen taak de punten zaterdag op Zuid te houden.
Door deze nederlaag en de overwinningen van de concurrentie is DZC’68 gezakt naar een gevaarlijke 12e plaats. De tegenstander van aanstaande zaterdag staat op een 9e plaats, al heeft het maar 1 punt voorsprong op DZC’68.

De wedstrijd in Dronten was er een om snel te vergeten. DZC’68 kwam nog wel op voorsprong maar incasseerde veel te snel de 1-1 na een onoplettendheid in de verdediging. In de rust was er nog niks verloren maar in de 2e helft werden in 10 minuten 3 doelpunten weggegeven waardoor het een kansloze middag werd. Door het 100e competitiedoelpunt van Thomas voor DZC’68 kwam het team nog wel terug tot 4-2, maar dit maakte de terugreis niet minder lang.

Gelukkig voor DZC’68 kreeg het al snel de kans zich te revancheren. In de beker werd de Nijmeegse derdeklasser Blauw Wit op 27 februari van het kastje naar de muur getikt. Binnen het kwartier was het al 4-0 en DZC’68 liep vervolgens uit naar 11-0! Dankzij de algehele afgelasting van vorige week zaterdag, door de KNVB, had iedereen een vrije middag. Afgelopen dinsdag stond echter de wedstrijd voor de Achterhoek Cup op het programma. Ondanks een matig begin van DZC’68 bleek ook Varsseveld een maatje te klein. Na 90 minuten spelen zocht DZC’68 de kleedkamer op met een 9-0 overwinning.

Door deze overwinningen kijken onze mannen enigszins met een goed gevoel uit naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Deze wedstrijd zal echter wel gewonnen moeten worden. De prijzen zullen pas aan het eind van het seizoen verdeeld worden maar het is toch wel van behoorlijk belang dat DZC’68 voor die tijd nog wat punten bij elkaar speelt.

In de uitwedstrijd tegen Hierden had dit eveneens moeten gebeuren. DZC’68 begon goed, kwam op voorsprong, controleerde de wedstrijd, vergat de score uit te breiden en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Door een prima 2e helft van Hierden namen zij het initiatief over en bleken zij erg effectief. Hierden speelde zichzelf naar een 3-1 voorsprong en ondanks een slotoffensief van DZC’68, inclusief enkele grote kansen, eindigde deze wedstrijd zonder punten voor op de weg terug.

Hierden kwam na de winterstop moeilijk uit de startblokken. De eerste 2 wedstrijden werden verloren, maar daarop volgde wel 2 overwinningen. Vooral de laatste was knap, nummer 2 SVZW bleek namelijk niet opgewassen tegen Hierden. Wat dit voor effect zal hebben op de wedstrijd van aanstaande zaterdag moet blijken, maar zeker is dat het ook voor Hierden een belangrijke wedstrijd is. Het kan aanstaande zaterdag dus alle kanten op, maar laten we hopen dat het voor DZC’68 de juiste opgaat. Alle steun kan daarbij van pas komen dus kom vooral langs op Sportpark Zuid. Na de wedstrijd zal namelijk de opening van de nieuwe sponsorruimte plaatsvinden met een muzikaal optreden van HIK. Des te meer reden onze mannen aan te moedigen!

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van J. Besselsen.

De balsponsor voor deze wedstrijd is: Hogenkamp Klompen & Souvenirs