DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DZC’68 – DOS’37

Voorbeschouwing DZC’68 – DOS’37

Zaterdagmiddag 14 april treedt DZC’68 aan tegen DOS’37. Na het gelijkspel van vorige week tegen KHC in Kampen staat er opnieuw een concurrent op de vijandige helft. 
Op de ranglijst heeft DOS’37 echter wel iets afstand weten te nemen van DZC’68, dit is met name te danken aan de laatste 4 wedstrijden waarin ze 8 punten wisten te pakkenInclusief deze 8 staat DOS’37 met 25 punten op een 7e plaats. Onze mannen staan met 20 punten op een 12e plek, maar door de kleine verschillen op de ranglijst zou dit na aanstaande zaterdag weer compleet anders kunnen zijn.

DZC’68 trof de tegenstander van vanmiddag al 2 keer eerder dit seizoen. Beide ontmoetingen trok DZC’68 aan het langste eind. In Vriezenveen won DZC’68 de competitiewedstrijd met 1-3 en in het bekertoernooi werd het 2-1 in het voordeel van de Doetinchemmers. Een derde overwinning zou van groot belang kunnen zijn voor het verdere verloop van de competitie, maar DOS’37 zal de goede vorm door willen trekken en met 3 punten uit Doetinchem willen vertrekken.

Zoals gezegd pakte DZC’68 vorige week een punt tegen KHC. Na een behoudende eerste helft kwam KHC in de 76e minuut op een 1-0 voorsprong. Vlak voor tijd wist DZC’68 de stand gelijk te trekken na een knappe goal van Robin Faber. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. DOS’37 was gelukkiger in haar wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. In een spannende wedstrijd deed het uiteindelijk zeer goede zaken door met 2-0 te winnen. Toch kan ook DOS’37 de punten nog goed gebruiken aangezien het verre van veilig is.

Met de prima vooruitzichten wat betreft het weer en 2 teams die alles zullen geven voor de overwinning zijn er eigenlijk geen redenen om de wedstrijd komende zaterdag niet te aanschouwen. Steun onze mannen in hun strijd voor de 3 punten en om in termen van Sir Alex Ferguson te spreken:

‘I have never played for a draw in my life.’

De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Zuid en staat onder leiding van R. Metsemakers.

De balsponsor zal zijn: mijneersteklompjes.nl