DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing DETO 1 –DZC’68 1

Voorbeschouwing DETO 1 –DZC’68 1

Aanstaande zaterdag staat voor DZC’68 de lastige uitwedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen op het programma. DETO staat op een gedeeld 3e plek in de 1e klasse D en strijd dus nog volop mee om de bovenste plaatsen.
Daarnaast is DETO al verzekerd van de nacompetitie aangezien het de eerste periodetitel wist te bemachtigen. De wedstrijd op Sportpark Zuid eindigde eind oktober in 0-2 voor DETO, waardoor DZC’68 zich maar wat graag wil revancheren.

Na de belangrijke overwinning van DZC’68 op directe concurrent Hierden van afgelopen zaterdag staat DZC’68 nu op een 9e plaats op de ranglijst. Met nog 10 wedstrijden te gaan zegt dat nog niet veel, aangezien het allemaal erg dicht bij elkaar staat. Zo staat DZC’68 3 punten boven plek 12, maar ook maar 3 punten onder plek 6. Bij een overwinning zou DZC’68 voorlopig dus naar boven kunnen kijken, maar bij een nederlaag zou het weer naar onderen moeten kijken. De belangen van aanstaande zaterdag zijn dus meer dan duidelijk, zoals eigenlijk wel elke week in deze extreem spannende competitie.

Zo stond ook afgelopen week de druk er goed op. DZC’68 liet zien hier goed mee om te gaan en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werd echter even snel weer weggegeven aangezien Hierden terug kwam tot 2-2. Dit gebeurde allemaal in de 1e helft; evenals de 3-2 vlak voor rust. Met deze voorsprong kon DZC’68 toch nog met een redelijk goed gevoel de rust in en dat werd doorgetrokken naar de 2e helft. DZC’68 scoorde namelijk nog 2 keer en gaf geen doelpunten meer weg waardoor het scorebord na 90 minuten een 5-2 overwinning voor DZC’68 aangaf. Een heerlijke overwinning die onze mannen graag doortrekken naar aanstaande zaterdag.

DETO zal echter hetzelfde van plan zijn aangezien zij afgelopen zaterdag 3 punten pakten in Kampen. Door een zakelijke 1-2 overwinning op KHC bleven zij aansluiting houden met de top. Bij DETO zullen veel ogen gericht zijn op Frank Smit. Smit staat namelijk 2e op de topscorersranglijst met 13 doelpunten. Dit zal echter niet de enige speler van de tegenstander zijn die DZC’68 nauwlettend in de gaten dient te houden. DETO is namelijk een ploeg met veel individuele kwaliteiten die vanuit het niets toe kan slaan. 90 minuten de scherpte bewaren zal dus nodig zijn om, ook zaterdag, 3 punten bij te kunnen schrijven. DZC’68 zal hier, zoals elke week, alles aan doen!

Wij wensen onze mannen veel succes!

De wedstrijd begint om 14:45 op Sportpark Het Midden en staat onder leiding van J. van Dijk.

De bus vertrekt om 12:00.