DZC '68NieuwsEerste ElftalVoorbeschouwing: DZC'68 1 op weg naar ASV Dronten 1.

Voorbeschouwing: DZC'68 1 op weg naar ASV Dronten 1.

Zoals vaker dit seizoen staat voor DZC'68 aanstaande zaterdag een lange busreis op de planning. Ditmaal gaat de reis naar Dronten waar de wedstrijd tegen de plaatselijke ASV op het programma staat. Deze wedstrijd had afgelopen december plaats moeten vinden maar werd destijds afgelast vanwege een besneeuwd veld.
Zo is dit de eerste keer dit seizoen dat DZC'68 deze tegenstander treft. Een mooi moment dus om wederom te kijken hoe DZC'68 er nou werkelijk voorstaat in deze competitie.

DZC'68 is namelijk bezig een uitstekende serie neer te zetten. Zowel in de beker als de Achterhoek Cup is DZC'68 nog altijd actief. In het laatstgenoemde toernooi werd Viod afgelopen dinsdag zonder goed te spelen, maar toch redelijk eenvoudig, met 2-0 aan de kant gezet. Verder lijkt ook in de competitie de weg naar boven gevonden. Afgelopen zaterdag werd dit nogmaals benadrukt met de ruime overwinning op concurrent Go Ahead Kampen. DZC'68 wist door middel van een 1-4 overwinning de punten mee naar Doetinchem te nemen en steeg verder naar de 9e plek op de ranglijst. De wedstrijd in Kampen was lange tijd erg spannend aangezien DZC'68 een 1-2 voorsprong moest verdedigen. Go Ahead Kampen pakte echter 2 rode kaarten waardoor DZC'68 de score uit kon breiden en de Doetinchemmers uiteindelijk dus de overwinning bij konden schrijven.

ASV Dronten beleefde een mindere speelronde. Op bezoek bij WHC kreeg het een lesje in effectiviteit, wat resulteerde in een 6-1 nederlaag. Aan de hoeveelheid gecreëerde kansen zou het niet gelegen hebben, het schortte echter aan de afronding van deze kansen. Hierdoor stond er aan het eind van de wedstrijd een pijnlijke uitslag op het scorebord. ASV Dronten zal zich zonder twijfel van een betere kant willen laten zien en het is aan onze mannen om de lijn van de afgelopen weken door te trekken.

Zoals elke week is de wedstrijd weer van groot belang voor de ranglijst. Bij een overwinning komt DZC'68 op eenzelfde puntenaantal als de tegenstander en klimt het verder op de ranglijst. Een prima vooruitzicht voor een spannend en enerverend potje in het verre Flevoland.

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter De Wit.

De bus vertrekt om 11:30